Bridgerton Yeni Sezonu Bekleyenler İçin Geri Sayım Başladı!

Bridgerton 3 Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı!

Netflix’in izlenme rekorları kıran dizisi Bridgerton’ un 3. Sezonunun yayın tarihi ile ilgili açıklama geldi. Yazar Julia Quin’in 8 kitaptan oluşan aynı adı taşıyan romanından ekranlara uyarlanan dizinin her sezonu bir Bridgerton üyesinin hikayesini anlatıyor. Peki, Bridgerton 3 Sezon Çıkış Tarihi ne zaman? Herkesin merak ettiği sorunun cevabı kısa süre önce netleşirken 3. Sezonun hikayesi ne olacak? Hangi Bridgerton üyesine odaklanacak? Hangi Kitap gibi tüm soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Beklenen Yeni Sezonun Çıkışı İçin Geri Sayım Başladı!

Netflix’in büyük bir ilgiyle izlenen dönem dizisi Birdgerton’un yeni sezonu için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl küçük bir mola veren ve Bidgerton Spin Off dizisi olarak Kraliçe Charlotte’un Kral George ile evlenme hikayesine odaklanan dizi, kaldığı yerden devam ediyor. Yazar Julia Quinn’in Regency aşk romanı (Naiplik) serisi Bridgerton serisinden ekranlara uyarlana dizi, 3. Sezonda 3. Kitabın kahramanı 8 Bridgerton kardeşten Benedict ‘in hikayesine odaklanacak.

Bridgerton 3. Sezon: Benedict ve Penelope’nin Romantik Serüveni

Shonda Rhimes imzalı dizi, izleyicileri 19. Yüzyıl İngiltere’sine geri götürmeye hazırlanıyor. Julia Quinn’in yayınladığı “An Offer from a Gentleman” kitabından ilham alınarak ekranlara gelecek Bridgerton’un üçüncü sezonu, bu kez Benedict Bridgerton ve Penelope Featherington’un romantik hikayesine odaklanacak.

Tatlı bir heyecan ve ihtişam dolu bir atmosfer sunmaya hazırlanan dizide genç Benedict Bridgerton ve Penelope Featherington’un aşkı izleyicisi yine ekran başına kilitleme aday. Daha önceki sezonlarda Daphne ve Simon’ın romantik macerasından sonra, Anthony ve Kate’in karmaşık ilişkisine şahit olan izleyiciler şimdi de ailenin maceraperest üyesi Benedict Bridgerton ile farklı bir dünyaya kapı açacaklar.

Benedict ve Penelope’nin Hayatlarında Dönüm Noktası Karşılaşma!

İdealist ve özgür ruhlu Benedict, gençliğinde duyduğu çağrıyı takip etmek, dünyayı gezmek ve bilinmeyeni keşfetmek isterken beklenmedik bir anda, Penelope Featherington ile karşılaşır. Penelope, tüyleriyle ünlü Featherington ailesinin içinde gizli bir mücevher gibi parlarken uzun yıllardır Benedict’ e açıktır. İlk başlarda çatışmayla başlayan bu karşılaşma, ikisinin de hayatında dönüm noktası olacak.

Yeni Sezonda Francesca Bridgerton’u Oynayan Oyuncu Değişti!

Dizinin oyuncu kadrosunda bariz bir değişiklik olmazken geçmiş sezonlarda yer alan karakterlerin yanı sıra, Francesca Bridgerton karakterine yeni bir oyuncu hayat verecek.

3. Sezonda Simon Geri Dönüyor!

Oyuncu değişikliğiyle birlikte sürpriz bir gelişme yaşandı. İlk sezonda karizmatik halleriyle izleyicinin kalbini çalan Hastings Dükü’nün de 3. Sezonda geri döneceği belirtildi. Karakteri canlandıran Regé-Jean Page’in geri dönüşü, izleyiciler arasında büyük bir heyecan yarattığı haber arasında.

Bridgerton Neyi Anlatıyor?

Her sezonu iple çekilen Bridgerton dizisi, klasik aşk hikayelerini modern bir bakış açısıyla harmanlayarak, dönemin sosyal normlarına meydan okumayı hikaye ediyor. Bridgerton evrenindeki yeni sezonda da aşk, entrika ve sürprizlerle dolu bir serüvene devam ediyor.

Bridgerton 3 Sezon Kimin Hikayesi?

Bridgerton 3 Sezon Çıkış Tarihi netleşirken üçüncü sezon, daha önce belirtilen Benedict’in hikayesini ve Sophie Beckett ile olan aşkını paylaşmak yerine bir değişiklikle Penelope Featherington (Nicola Coughlan) ve Benedict Bridgerton arasındaki aşk hikayesini konu alacak.

Çekimlerine Başlandı!

Çekimlerine geçtiğimiz yıl (2023) Temmuz ayında başlanan dizinin ilk tanıtım fragmanı da geçtiğimiz gün yayınlandı. Aynı zamanda Bridgerton 3. Sezon’un yayın tarihini de açıklayan fragman herkesi heyecanlandırdı.

Bridgerton 3. Sezon Tanıtımı

Bridgerton 3. Sezon Çıkış Tarihi belli Oldu

Namı diğer Lady Whistledown ile Benedict Bridgerton’un çatışmalarla dolu aşkını gözler önüne serecek olan Brindgerton 3. Sezon bir ilk olarak 2 bölüm olarak farklı tarihlerde yayınlanacak. Buna göre; Bridgerton 3 Sezon Çıkış Tarihi 1. Bölüm 16 Mayıs’ 2024’de yayınlanırken 2. Bölüm 13 Haziran 2024 tarihinde ekranlara gelecek. Yalnızca Netflix’te olacak olan diziyi platformdan ücretli üyelik alarak izleyebilirsiniz.

Netflix Bridgerton Dizisi İzle

Netflix Üyelik ve diğer detaylar

Bridgerton Kitap Serisi

  1. Kitap: Yüreğe Söz Geçmiyor /The Duke and I / Daphne’ nin Hikayesi
  2. Kitap: En Çok Beni Sev / The Viscount Who Loved Me / Anthony’ nin hikayesi
  3. Kitap: Son Söz Aşkın / An Offer from a Gentleman / Benedict’ in hikayesi
  4. Kitap: Rüyalar Gerçek Olsa / Romancing Mister Bridgerton / Colin’ in hikayesi
  5. Kitap: Sonsuz Sevgilerimle / To Sir Phillip, With Love / Eloise’ in hikayesi
  6. Kitap : Sana Muhtacım / When He Was Wicked / Francesca’ in hikayesi
  7. Kitap: Öpüşünde Saklı / It’s In His Kiss / Hyacinth’ in hikayesi
  8. Kitap: Biz Evleniyoruz / On the Way to the Wedding / Gregory’ in hikayesi.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bridgerton Yeni Sezon İçin Detaylar Ortaya Çıktı

Bridgeerton 2. Sezon İçin Onay Aldı

Netflix’e İddialı Diziler Geliyor

Bu Yıl Gelecek En Dizi ve Filmler


2024′ de Çıkacak Çin Dizileri- Romantik Tarihi Fantastik

Yeni Çıkacak Çin Dizileri Tarihi ve Farklı Türlerde Eşsiz Hikayeler Sunuyor

Tarihi Çin dizileri, izleyicilere Çin kültürünü, tarihini ve farklı türleri bir arada sunarak geniş bir yelpaze oluşturuyor. Bu diziler, tarihi, dramatik, romantik, aşk ve fantastik unsurları içinde barındırarak büyük bir çeşitlilik sunuyor. Ancak genellikle Tarihi Çin dizileriyle ilgili en çok aranan kelimeler arasında Tarihi Çin dizileri izle, En iyi tarihi Çin dizileri, Tarihi Çin dizileri listesi, Çin tarihi dizi önerileri gibi ifadeler bulunuyor. Bununla birlikte 2024 Yılında Yeni Çıkacak Çin Dizileri izleyiciye farklı türlerde eşsiz hikayeler sunmanın yanında en iyi tarihi Çin dizileri listesi ile ilgili de önerilerde bulunuyor.

İşte Bu Yıl Çıkacak Heyecanla Beklenen Liste

Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yılda yeni çıkacak Tarihi Çin dizileri büyük bir heyecanla bekleniyor. Başlığımızda 2024 yılda çıkacak ya da çıkması beklenen dizilerin listesini bulabilirsiniz.

Everlasting Longing (2024)

Orijinal Adı: Everlasting Longing / Sonsuz Özlem
Türler: Tarihi , Romantik , Dram
Ülke: Çin
Bölümler: 30
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Qing Mei
Oyuncular: Angelababy (Jun Qi Luo / Jun Fei Fan), Song Wei Long (Xuan Lie), Ren Hao (Shao Qi Min), Bai Bing Ke (Xuan Qing Kui)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Videosu

Everlasting Longing / Sonsuz Özlem Dizisi Konusu

Yeni çıkacak Çin dizileri listesinde yer alan dizi, yazar, Xi Juan’ın (席绢) “Qiang Lai De Xin Niang” (抢来的新娘) adlı romanından uyarlanmıştır. İş dahisi Jun Qi Luo’nun hayatındaki dönüm noktası, otoriter bir adamla tanıştığında başlar. Tüccar bir ailenin en büyük kızı olarak, Qi Luo iki farklı kimlik altında yaşamaktadır. Jun Qi Luo, dışarıdan bakıldığında ailenin gayri meşru oğlu Jun Fei Fan olarak bilinir. Ancak 20 yaşındayken, onu bekleyen bilinmeyen bir kader vardır; Beixuan’a gönderilir. Casuslukla suçlanan Jun Qi Luo, yabancı bir ülkede karşılaştığı zorluklarla başa çıkmak zorundadır. Zorlu bir hayat mücadelesi verirken kaçma şansı bulur.


The Legend of Shen Li (2024)

Orijinal Adı: Shen Li Efsanesi;
Tür: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke:Çin
Bölümler :40
Yayınlanma Tarihi:2024 – ?
Senaryo Yazarı:
Oyuncular: Zhao Li Ying (Shen Li / Bi Cang Wang), Lin Geng Xin (Xing Zhi | Xing Yun), Xin Yun Lai (Mo Fang), Lin Geng Xin (Xing Zhi | Xing Yun)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Videosu
Süre: 45 dakika

Dizi, Jiu Lu Fei Xiang’ın (九鹭非香) “Yu Feng Xing” (与凤行) romanından uyarlanmıştır.

The Legend of Shen Li Dizisi Konusu

Eskiden kudretli tanrılar arasında bir zamanlar barış ve güzellik hüküm sürerken, şimdi antik tanrılar ölmüş ve yalnızca bir tanrı, Xing Zhi, hayatta kalmıştı. Binlerce yıldır acımasız ve şehvetsiz bir şekilde gökyüzünde yaşayan Eylem Tanrısı, ölümsüzlerle iblisler arasındaki savaşın seyrini değiştirerek Du Men adlı yerin izlerini ortadan kaldırmıştı.

Bir diğer tarafta, şeytan dünyasında, inci gibi güzellikte doğan kraliçe Shen Li’nin hayatı göz kamaştırıcıydı. Ancak bin yılını kutlaması için düzenlenen bir törende, siyasi bir evliliğe zorlanmasıyla her şey değişmeye başladı. Kaçmaya çalışırken, evliliğin pençesinden kurtulmak isterken Shen Li, vahşi bir saldırıya uğradı. Orijinal anka kuşu formuna dönüştürüldü ve yaralı bir şekilde dünyaya düşerek komaya girdi.

Bir ölümlü seyyar satıcı tarafından bulunduğunda, Shen Li’nin tüyleri tükenmiş, tüyleri yoldurulmuş ve onu satılık bir kafese kapatılmıştı. Bu noktada, Shen Li’nin yolu, gökyüzündeki Eylem Tanrısı Xing Zhi ile kesişecekti. Ancak bu ikilinin kaderi, sıradan bir olayın ardında gizli olan, muazzam bir güç tarafından şekillendirilmişti.


Fighting for Love (2024)

Orijinal Adı ve Diğer Adları: Soldier A Mai , A Mai Joins the Army , A Mai Joins The Military , A Mai Cong Jun , Huang Ye Ka Fei Guan
Türler: Aksiyon , Tarihsel , Romantik , Savaş
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2024 – 21 Şubat 2024
Senaryo yazarı: Yang Hong Wei, Liu Cheng Long
Oyuncular: Zhang Tian Ai (A Mai), Zhang Hao Wei (Shang Yi Zhi), Wang Rui Chang (Chang Yu Qing)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Fighting for Love Konusu

Yeni çıkacak Çin dizileri arasında yer alan dizinin hikayesi, Güney Xia hanedanlığının kuruluş döneminin dişi bir generali olan A Mai’yi takip eder. Ailesinin tamamının çocukluk arkadaşı Chen Qi tarafından öldürülmesini şahit olan A Mai, kadınsı kıyafetlerini terk eder ve savaş zırhı giyerek efsanevi bir dişi savaşçı olmak için zorlukları göğüsler. Ailesinin ölümüne tanık olan A Mai, Güney Xia’nın Jingguo Dükü’nün kızıdır. Yıllar sonra genç bir kadın olarak, intikam arayışında olan A Mai, kendisini bir erkek gibi kılık değiştirir ve dövüş dünyasında dolaşır, Chen Qi’ye karşı intikamını arar.


Fox Spirit Matchmaker 1: Yue Hong / Fox Spirit Çöpçatan: Yue Hong (2024)

Orijinal ve Diğer Adları:: Fox Spirit Matchmaker 1 , Tu Shan Xiao Hong Niang , Tu Shan Xiao Hong Nian Yue Hong Pian, Hu Yao Xiao Hong Niang , 狐妖小红娘•月红篇 , 狐妖小红娘
Türler: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 38
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Han Pei Zhen , Wei Zai , Jian An
Oyuncular: Yang Mi (Tushan Hong Hong), Gong Haziran (Dongfang Yue Chu), Cristy Guo (Tushan Ya Ya), Wei Zhe Ming ([Ao Lai Krallığının Üçüncü Beyi), Hu Lian Xin
(Wen Zheng Rong), Shi Ji (Tushan Rong Rong)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi

Fox Spirit Matchmaker 1 Konusu

Dizi, Yang Mi tarafından canlandırılan, erdemli Tushan Tilki Klanından bir tilki ruhu olan Tushan Honghong’un hikayesini konu alıyor. Tushan Fox Klanı’ndan doğru yolda olan bir tilki ruhu olan Tushan Hong Hong, ömür boyu düşmanı tarafından takip edilen genç bir insan olan Dongfang Yue Chu’yu şans eseri kurtarır. Birlikte geçirdikleri zaman içinde, aralarında yavaşça bir bağ oluşur. Sonunda, sevdikleriyle birlikte kötü güçlere karşı birleşirler ve iki klan arasında barış sağlama arzularını gerçekleştirmek için mücadele ederler.

Fox Spirit Matchmaker 2: Zhu Ye / Fox Spirit Çöpçatan: Zhu Ye

Orijinal ve Diğer Adları: Fox Spirit Matchmaker 2 , Hu Yao Xiao Hong Niang , Tu
Türler: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Han Pei Zhen , Miao Wen Jing , Wei Zai , Jian An , Ding Ya
Oyuncular: Liu Shi Shi(Dongfang Huai Zhu), Leon Zhang (Wangquan Hong Ye), Wu Xuan Yi(Wangquan Zui),
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi, Tencent Video

Fox Spirit Matchmaker 2 Hikayesi

Fantastik türdeki dizi, Tuo Xiao Xin (庹小新) tarafından yazılan “Hu Yao Xiao Hong Niang” (狐妖小红娘) manhuasından uyarlanmıştır. Dongfang Huai Zhu ve Wangquan Hong Ye, iki güçlü klanın lideridir. Birlikte çalışarak durumu stabilize etmeye ve Yiqi İttifakı’nı yeniden canlandırmaya çabalarlar.

Fox Spirit Matchmaker 3: Wang Quan / Fox Spirit Çöpçatan: Wang Quan

Orijinal ve Diğer Adları: Tu Shan Xiao Hong Niang , Tu Shan Xiao Hong Niang Wang Quan Pian , Hu Yao Xiao Hong Niang , 狐妖小红娘 , 塗山小紅娘王權篇 , Tushan Little Matchmaker King Power , 涂山小红娘
Türler: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 40
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Miao Wen Jing , Wei Zai , Jian An
Oyuncular: Cheng Yi (Wangquan Fu Gui), Li Yi Tong (Qing Tong), Guo Jun Chen (Wangquan Wu Mu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi , Tencent Videosu

Fox Spirit Matchmaker 3 Hikayesi

Fox Spirit Çöpçatan serisinin 3. sü olan dizi, Tuo Xiao Xin (庹小新) tarafından yazılan “Hu Yao Xiao Hong Niang” (狐妖小红娘) manhuasından uyarlanmıştır. Dizinin hikayesi; Wangquan Fu Gui, lakabı “askeri silah” olan güçlü bir savaşçının, ve bilinmeyen bir küçük ruh olan Qing Tong’un acı dolu aşk hikayesini anlatıyor. Kalbinin binlerce ok tarafından delinmiş gibi acılı bir aşkı yaşarlar.


Love in the Desert (2024)

Orijinal ve Diğer Adları: Mo Feng Yin , Da Mo Qing Shang , 大漠情殇 , 漠風吟 , 大漠情殤
Türler: Tarihi , Romantik
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Jian An
Oyuncular: Hankiz Omar (Huang Bei Shuang), Alen Fang (Huo Qing Yun), Levin Gao (Ruo Wen)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Love in the Desert Dizisi Konusu

Çölün en güzel kadını ve gerileyen bir etnik grubun prensesi olan Huang Bei Shuang, evlilik hazırlıkları için yola çıktığında Kuzey Lordu Huo Qing Yun ve çöl haydutları Ruo Wen ve Yun Pei ile tanışır. Şehir Lordu Na bu üç güçlü adamla iş birliği içerisindedi. Çölü birleştirme mücadelesine zorla dahil oldu. Kaderin cilvesine boyun eğmek istemeyen Huang Bei Shuang, gerçekle hayalin iç içe geçtiği bir krizde üç erkek arasında sıkışıp kalır.


The Prisoner of Beauty

Orijinal Adı ve Diğer Adları: Zhe Yao , Feng Huo Hong Xiao , 烽火红绡 , 烽火紅綃
Türler: Tarihsel , Romantik , Siyasi
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Nan Zhen
Oyuncular: Song Zu Er (Qiao Adamı / Xiao Qiao), Liu Yu Ning (Wei Shao), Xuan Lu (Su E Huang)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

Peng Lai Ke’nin (蓬莱客) “Zhe Yao” (折腰) adlı web romanından uyarlanmıştır.

The Prisoner of Beauty Konusu

Qiao ailesinin zeki ve akıllı genç kızı, Wei ailesinin cesur, keskin zekâlı ve iyi yürekli efendisiyle bir evlilik birliği kurar. Bu evlilik, ailenin ve ülkenin işlerini içeren sıcak günlük yaşamlarını konu alan büyülü bir hikayenin başlangıcını işaret eder.

Xiao Qiao ve Wei Shao, atalarının geçmişteki anlaşmazlıkları yüzünden birbirlerine karşı temkinli bir tutum sergilemekte, ilk etapta aralarında bir mesafe bulunmaktadır. Ancak günlük yaşamları, birbirlerine karşı yapılan sonsuz testler ve tahtaya çıkan karşılaşmalarla dolup taşar. Bu mücadeleler, bazen kahkaha, bazen gözyaşı getirir.

7 ) The Entangled Life of Qingluo

Orijinal Adı: The Entangled Life of Qingluo / Qingluo’nun Karmaşık Hayatı
Ülke: Çin
Tür: Tarihi , Romantik
Bölümler: 50
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo Yazarı:
Oyuncular: Yao Di (Li Qing Luo), Qiao Zhen Yu (Liu Fei / Chen Zi Li), Zhu Jia Qi (Liu Yu), Zheng Ya Wen (Wang Yan Hui)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir ? BTV
Süre: 45 dakika

The Entangled Life of Qingluo / Qingluo’nun Karmaşık Hayatı Konusu

Zhuang Zhuang’ın romanından ekranlara uyarlanan The Entangled Life of Qingluo / Qingluo’nun Karmaşık Hayatı Çin dizisinin hikayesi, Ning Guo’nun Başbakanı Li’nin üçüncü kızı ve yedinci eşi olan 16 yaşındaki Li Qing Luo’yu anlatıyor.

Daha düşük sosyal statüye sahip bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen A’Luo, ailenin haksız muamelesine maruz kalır. Bu sebeple, genellikle düşük zekalı olduğu varsayılır. Ancak bir gün, ünlü bir Tang hanedanı şiirini başarıyla okuduğunda, ailenin şaşkınlığını üzerine çeker ve gerçekte ne kadar yetenekli olduğunu kanıtlar. Zira öğrenme yeteneğine sahip olduğunu bildiğinden, kız kardeşleri gibi bir prens veya saray görevlisiyle evlendirilmemek için yeteneğini gizlemiştir.

Step by Step Lotus

Orijinal Adı ve Diğer Adları: Bu Bu Sheng Lian
Türler: Tarihi , Romantik , Dram , Dövüş Sanatları
Ülke: Çin
Bölümler: Belli değil
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Wei Li Jun
Oyuncular: belli değil
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Step by Step Lotus Dizisi Konusu

Dizi, Yue Guan’ın “Ming Hanedanlığına Prens Olarak Dönüş” adlı romanından uyarlanmıştır.

Yang Decheng, bir toplum çalışanı olarak gösterdiği özverili çalışmalar sonucunda kaza eseri antik zamanlara döner ve Ding ailesinin en gayri meşru çocuğu, Ding Hao olarak hayata gelir. Hak ve parası olmayan Ding Hao, yarı kardeşi için şoförlük yaparak, kötü niyetli toplumda zenginleşmeye çalışır.
Barış dolu bir hayat yaşama hayali biraz uzak gibi görünse de, Ding Hao bunu ciddiye almaktan geri durmaz. Toplum çalışmalarıyla biriktirdiği sosyal deneyimleriyle, Ding Hao dünyayla ve olaylarla zarif ve zeki bir şekilde baş etmelidir. Etrafındaki her fırsatı değerlendirerek, kafesinden çıkmalı ve istediği her şey için savaşmalıdır.

The Demon Hunter’s Romance / İblis Avcısının Romantizmi

Orijinal Adı ve Diğer Bilinen İsimleri: 無憂渡 , Wu You Du , Worry Free Ferry
Türler: Macera , Romantik , Dram , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Xiao Xiang Dong Er
Oyuncular: Ren Jia Lun (Xuan Ye), Song Zu Er (Ban Xia), Hankiz Omar (Ji Li)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

The Demon Hunter’s Romance Konusu

Müreffeh Guangping şehrinde, insanlar ve şeytanlar bir arada yaşamaktadır. İblisler, formlarını saklama ve insan kılığına bürünme konusunda yeteneklidir. Zengin bir ailenin kızı olan Ban Xia, tuhaf gözleri sayesinde çoğu zaman orada olmayanların gölgelerini görebilir. Bu nedenle, ne kadar iyi huylu ve uysal olursa olsun, gizlice “deli” olarak adlandırılır.

Ban Xia’nın gözleri, bir gün kuzeninin yengesinin bir iblis olduğunu açıkladığında, onun iblis avcısı Xuan Ye ile tanışmasına neden olur. Ban Xia’nın gözlerine verdiği nazik bir öpücük, ona insanlarla şeytanların bir arada yaşadığı dünyayı daha iyi anlamasını sağlar. İkilisi, Guangping Şehri’ndeki tuhaf olayları birlikte araştırdıkça, ilişkileri giderek daha da yakınlaşır.

Ancak Xuan Ye’nin taşıdığı sırlar, Ban Xia ile aralarındaki mesafeyi arttırır. Yavaş yavaş, Ban Xia, iblis avcısı olmasına rağmen aynı zamanda bir iblis olabileceğini keşfeder. Bu keşif, Ban Xia’nın kendi kimliği ve doğasıyla yüzleşmesine ve bu iki dünya arasında denge kurmaya çalışmasına yol açar.

Immortality / Ölümsüzlük

Orijinal Adı ve Diğer Bilinen Adları : The Husky and His White Cat Shizun , Hao Yi Xing , 天下谁人配白衣 , Tian Xia Shei Ren Pei Bai Yi , 二哈和他的白猫师尊 , Er Ha He Ta De Bai Mao Shi Zun , Who in the world wears white clothes , Er Ha and His White Cat Master.
Türler: Gizem , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 58
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Chen Fei Yu (Mo Ran / Mo Wei Yu / ), Luo Yun Xi (Chu Wan Ning ), Sebrina Chen (Shi Mei / Shi Ming Jing)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Vencent Video

Immortality Çin Dizisi Konusu

Dizi, Meatbun Doesn’t Eat Meat (肉包不吃肉) tarafından yazılan “The Husky and His White Cat Shizun” (二哈和他的白猫师尊) adlı web romanından uyarlanmıştır.

Mo Ran, dünyanın en güçlü uygulayıcısı Chu Wan Ning’in genç öğrencisi olarak yetişmiştir. Ancak yanlış anlaşılmalar ve genel farklılıklar nedeniyle ikili arasında bir anlaşmazlık doğar. Chu Wan Ning, Mo Ran’ın gençlik isyanı karşısında çaresiz hisseder ve bu nedenle ikili birbirlerinden uzaklaşmaya başlar.

Chu Wan Ning’in haberi olmadan, Mo Ran ve Chu Wan Ning’in geçmiş yaşamlarındaki düşmanlık, Mo Ran’ın karanlık yetiştirme tekniklerine dönüşüyle büyük bir trajediye ve sefalet dolu bir sona yol açmıştır. Ancak geçmiş yaşamın sona ermesinin ardından, on altı yaşındaki Mo Ran, geçmiş yaşamlarındaki olaylarla ilgili bilgilerle uyanır.

Bu sefer, Mo Ran, trajik sonu değiştirebileceğine inanarak, bildiği gibi olayların gidişatını değiştirmeye karar verir. Ancak çok geçmeden, olayların göründüğü gibi olmadığını ve karmaşık bir durumun içine sürüklendiğini fark eder. Mo Ran’ın geçmişle yüzleşme ve geleceği yeniden şekillendirme çabaları, onu beklenmedik sırlar ve zorlu mücadelelerle dolu bir yolculuğa götürür.

Princess Nobility / Prenses Asaleti

Orijinal Adı ve Bilinen Adları: What’s Your Gender, Princess? , 公主貴性 , Gong Zhu Gui Xing
Türler: Tarihsel , Komedi , Romantik , Doğaüstü
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Sun Xue Ning (Yun Jiao / Princess Chang Yi), Tim Pei (Feng Qing Yan),
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Princess Nobility Konusu

Fantastik türündeki tarihi dizi Princess Nobility ‘Cinsiyetin Ne, Prenses?’ adlı web romanından uyarlanmıştır.

Yun Jiao, Dong Yuan Krallığı’nın Prensesi Chang Yi olarak bilinir. Zeki ve güçlü dövüş sanatları becerilerine sahiptir. Diğer taraftan Feng Qing Yan, Xi Yang Krallığı’nın öngörülemeyen Veliaht Prensi Wu Min’dir; yakışıklı olmasına rağmen soğuk bir kişiliğe sahiptir. Yun Jiao’nun babası bir gün ona, Veliaht Prens’e suikast düzenlemesini emreder. Ancak beklenmeyen bir şekilde, iki değişim kurumunun emrini yerine getiremezler.

Ülkeleri arasındaki süregelen çekişmenin yanı sıra, bu iki genç lider, baş başa kaldıklarında karşılaştıkları pek çok yeni sorunla yüzleşmek zorunda kalır. Çevrelerini saran kaos ve politik entrikalara rağmen, kısa sürede birbirlerine karşı hisler gelişir. İlk başta çatışan dünyaları arasında, ortak bir anlayış ve işbirliği geliştikçe, aralarındaki çekim daha da güçlenir. Yun Jiao ve Feng Qing Yan, kendilerini hem aşkın hem de krallıkları arasındaki zorlu dengeyi bulmaya çalışırken bulurlar.

Echo of Her Voice / Sesinin Yankısı

Orijinal Adı ve Bilinen Diğer Adları: Our Land , Huan Le Sen Lin , Meet Me in Your Sound , I Only Care About The One I Love
Türler: Müzikal , Tarihi , Komedi , Romantik
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Xu Jia Qi (Su Ruo Fei), Wei Zhe Ming (Yun Mu), Caesar Wu(Jin Shang Yu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Echo of Her Voice Çin Dizisi Konusu

Büyük Dongsheng Kıtası’ndaki herkesin müzik konusunda yetenekli olduğu bir dünyada, genç efendi Yun Mu, müziğe olan tutkusuyla tanınır. Ancak kimse onun korkunç sırrını bilmez. Yun Mu, müzisyenleri toplamak için Yunyao’ya giderken, Su Ruofei’nin melodisini duyar ve kendisine karşı olağanüstü bir varlık olduğunu keşfeder. Bu keşif, onun Su Ruofei’yi özel müzisyeni olarak çekmeye çalışmasına neden olur.

Ancak Yun Mu ve Su Ruofei, kaderlerinin uzun bir süredir sihirli bir ışık tarafından birbirine bağlı olduğunu fark etmezler. İki karakter, müziğin büyüsüyle bir araya gelirken, aralarındaki bağlantıyı keşfederler. Ancak sırlar, tutkular ve geçmişin gölgeleri, onları bekleyen karmaşık bir kaderin parçaları olabilir. Bu sihirli hikaye, müziğin dokunduğu kalpler ve çekişmeler arasında şekillenen bir yolculuğa işaret ediyor.

Love Never Fails / Aşk Asla Başarısız Olmaz

Orijinal Adı ve Bilinen Diğer Adları: When the Flowers Fall, We Meet Again , I Find You Alone Under Falling Petals , The Season of Falling Flowers , Luo Hua Shi Jie You Feng Jun , 落花時節又逢君
Türler: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 40
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Yuan Bing Yan (Hong Ning ),Liu Xue Yi (Jin Xiu),Liu Xue Yi (Jin Xiu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Mango TV

Yazar Shu Ke’nin “When Spring Ends, I’ll See You Again” adlı romanından esinlenerek hayata geçirilmiştir.

Love Never Fails / Aşk Asla Başarısız Olmaz Çin Dizisi Konusu

Aşkın, özverinin ve kaderin iç içe geçtiği bir yolculuğu anlatan dizide; Merkezi Cennetler Kralı Jin Xiu, ölümsüzlük arayışında, küçük bir kamelya iblisini bu yolculuğa katmaya karar verir. Ancak, bu çaba beklenmedik bir dönüşle sonuçlanır. Kendi kaderini değiştiren Jin Xiu, ölümlü bir varlık haline gelir.

Cennetlerin Kraliyet Festivali’nde, cesur kamelya iblisi Hong Ning, kalbindeki aşkla Jin Xiu’ya açılır. Ve ona kraliçesi olmak istediğini söyler. Ancak iblislerle tanrıların birbirine ait olamayacağı acı gerçeği ortaya çıkınca, Hong Ning, onun öğütlerini kabul eder. Ve o da ölümsüzlük yolunda çaba sarf etmeye karar verir. Zorlu bir eğitim sürecinin ardından, Hong Ning, Jin Xiu’nun başka biriyle evlenmeye karar verdiğini öğrenir. Bu haberle yıkılan Hong Ning, ölümsüz bir yaşamı terk edip, onu unutmak için reenkarnasyon döngüsüne girer.

Jin Xiu, Hong Ning’in yeniden doğmasını sağlamak için kendi kaderiyle savaşır. Ona olan borçlarını ödemek ve onu korumakta kararlıdır. Ancak kaçınılamaz yanlış anlamalar ve kaçış olmayan kimlik karmaşası ile bir türlü bir araya gelemeyen çift, , ilkbaharın sona erdiği bir anda yeniden bir araya gelir.

Private ShuShan College / Özel ShuShan Koleji

Orijinal Adı ve Bilinen Diğer Adları: Si Li Shu Shan Xue Yuan , Private Shushan Gakuen , 私立蜀山學園
Türler: Tarihsel , Romantizm , Gençlik , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 30
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Wang Yi Bo (Teng Jing), Chen Yu Qi (Xing Hui), Riley Wang(Qiu Qi)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

Dizi, ShuShan Koleji’ndeki öğrencilerin kolektif bir şekilde kişisel gelişim ve arkadaşlık üzerinden büyüme serüvenini anlatır.

Private ShuShan College Konusu

Yetim Teng Jing, tüm hayatını ShuShan’da geçirmiştir. Onu büyüten isimler Akademi Başkanı Lan Tingyu ve Direktör Zhong Shun olmuştur. Elit sınıfta son sınıf öğrencisi olan Teng Jin, olağanüstü başarılarıyla profesörlerinin ve sınıf arkadaşlarının hayranlığını kazanmıştır. ShuShan Koleji’nde öğrenciler, birbirlerine destek olurken zorluklarla mücadele ederek dostluk ve sevgi bulma fırsatı elde ederler.

Bu deneyimler, ShuShan Koleji’ndeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlar ve naif benliklerine veda etmelerine neden olur. Zorluklarla başa çıkarken bir arada büyüyen öğrenciler, sadece akademik başarılar elde etmekle kalmaz, aynı zamanda birbirleriyle kurdukları güçlü bağlar sayesinde hayatın daha geniş anlamını keşfederler.

Kill Me Love Me / Öldür Beni Sev Beni

Orijinal Adı ve Bilinen Diğer Adları: Weariness of Spring Flowers , Chun Hua Yan
Türler: Tarihi , Romantik
Ülke: Çin
Bölümler: 30
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Youku

Romanlardan uyarlanan Çin Dizilerine örnek olan Kill Me Love Me dizisi, yazar Hei Yan’ın (黑颜) “Chun Hua Yun” (春花厌) romanından uyarlanmıştır.

Kill Me Love Me Dizisi Konusu

Bir insan hayatta kalmak için ne yapabilir? Başkaları bilmiyor olabilir ama Mei Lin, bedeni ve onuru dahil her şeyi feda etmeye hazır. Kısa da olsa hayatın şubattaki bahar çiçekleri gibi pervasızca açmasını arzuluyor. Ancak gerçekte çamurda bir kurbağa gibi yaşıyor, çirkin ve kirli bir şekilde saklanıyor. Bildiği tek şey hayatta başka şeylerin de tartışılabileceğidir.

Sword and Fairy / Kılıç ve Peri

Orijinal Adı: Pray for the Present , The Legend of Sword and Fairy 6 , Sword and Fairy 6 , Chinese Paladin 6 , Chinese Paladin Season 6 , Qi Zin Zhao , Qi Jin Zhao , Xian Jian Qi Xia Zhuan 6: Qi Jin Zhao , 仙剑6 , 仙剑奇侠传六: 祈今朝 , 仙剑奇侠传六 , 仙劍六祈今朝 , 仙剑六祈今朝
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2024 – 5 Şubat 2024
Senaryo yazarı: Wang Hong
Oyuncular: Xu Kai (Yue Jin Zhao), Yu Shu Xin (Yue Qi), Dou Ding (Luo Li Ming)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

Aynı isimli Çin RPG oyunundan uyarlanmıştır

Sword and Fairy Dizisi Konusu

Yue Jin Zhao ve Yue Qi, üç yıl boyunca Wuyan Köyünde birlikte yaşadılar. Şaşırtıcı bir “rezonans” ilişkisi ile birbirlerinin kökenleri hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı. Eski anıları geri almak ümidiyle dışarı çıkmak için birlikte çalışırlar.

Winner Is King / Kazanan Kraldır

Orijinal Adı: Kill the Wolves , Feng Huo Liu Jin , Sha Po Lang , Fung Fo Lau Gam , 杀破狼 , 烽火令 , 烽火流金
Türler: Aksiyon , Tarihsel , Savaş , Siyasi
Ülke: Çin
Bölümler: 40
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Tan Jian Ci (Gu Yun / Shen Shi Liu ), Chen Zhe Yuan (Chang Geng / Li Min), Li Hong Yi(Shen Yi / Ji Ping), Sun An Ke (Chen Qing Xu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

Priest’in “Sha Po Lang” (杀破狼) romanından uyarlanmıştır.

Winner Is King Dizisi Konusu

Great Liang Hanedanlığı döneminde, insanların hayatı Violetstream Gold adlı bir yakıtla çalışan buharlı makinelerle kolaylaştırılmıştı. Küçük bir kırsal köyde yaşayan Chang Geng, annesiyle uzak bir ilişki paylaşıyordu; çünkü üvey babası yılın büyük bir kısmını uzakta geçiriyordu. Chang Geng’in yakın olduğu tek insanlar iki küçük çocuk, köy öğretmeni ve yi fu – evlatlık babasıydı. Ancak bir gün, barbar Man kabilelerinin istilası sonrasında hayatı alt üst oldu ve ortaya çıktı ki Chang Geng’in bütün kimliği bir yalandan ibaretti. Chang Geng kendisini düşündüğü gibi bir köylü çocuğu değildi, aynı zamanda annesi, öğretmeni ve sevgili yi fu’su da değildi.

The Emperor’s Love / İmparatorun Aşkı

Orijinal Adı: The King Loves Qing Huan , King’s Woman, Who Dares to Move , Allure Is Also Qinghuan , Qing Cheng and Qing Huan , Yong Feng Qing , Wang de Nv Ren Shei Gan Dong , Qing Cheng Yi Qing Huan , 咏风清 , 王的女人谁敢动 , 傾城亦清歡
Türler: Tarihsel , Romantik , Tıbbi , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 33
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Wallace Chung (Zhan Qing Cheng ), Yuan Bing Yan(Feng Qing Huan), Jason Gu (Mu Mu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

The Emperor’s Love Dizisinin Öyküsü

Aşkın merkezinde gizemli ve öngörülemeyen Kuzey Mu Krallığı’nın Savaş Tanrısı Zhan Qing Cheng ve Feng ailesinin kızı Feng Qing Huan’ın dönen bir aşk hikayesi. Nian Hua Re Xiao’nun (拈花惹笑) yazdığı “Wang De Nü Ren Shei Gan Dong” (王的女人谁敢动) adlı web romanından uyarlanmıştır.

Zhan Qing Cheng, Kuzey Mu Krallığı’nın Savaş Tanrısıdır, strateji konusunda usta olan ve binlerce düşmanı savaş alanında öldüren 9. Prenstir. Gizemlidir ve öngörülemezdir. Soğuk bir kişiliği ve yakışıklı bir görünümü vardır. Kötü gibi görünse de aslında altın bir kalbe sahiptir. Elleri kanla dolu ve derin bir nefretle doludur, ancak Feng Qing Huan’ın görünüşü soğuk hayatını ısıtan sıcak bir güneş gibidir.

Feng Qing Huan, on yıldır tıp okuyan stajyer bir doktordur. Feng ailesinin en az favori kızıdır. Olağanüstü bir yaşam ve ölüm kriziyle yüzleşir; saf ve aptal gibi davranır, ancak aslında zeki ve bilge, geniş bir kalbe, güçlü ve iyi yürekli bir insandır. Zhan Qing Cheng ile uğraşmak istemez, ancak farkına varmadan yaşam ve ölüm aşkının içine sıkışıp kalır.

The Last Immortal / Son Ölümsüz

Orijinal Adı: The Last Immortal / Son Ölümsüz
Türler: Romantik , Wuxia , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 40
Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2023 – 4 Ocak 2024
Senaryo yazarı: Liu Fang
Oyuncular: Zhao Lu Si (A Yin / Feng Yin), Wang An Yu (Gu Jin / Yuan Qi), Li Yun Rui (Hong Yi / A Jiu), Cao Fei Ran (Hua Shu), He Kai Lang (Xiu Yan / Ao Ge), Cui Hang (Lan Feng).
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

The Last Immortal / Son Ölümsüz Konusu

Ünlü Çinli yazar Xing Ling’in (星零) “Gizli Tanrı” (神隐) adlı romanından uyarlanan dizi, büyü ve gizemle dolu bir dünyada geçiyor.

Büyü ve gizemle dolu bir dünyada, gerçek kimliği karmaşık bir şekilde ortaya çıkan dişi bir ruh olan Feng Yin, dağılmış ölümsüz özünün parçalarını toplamak için bir göreve atılır. Yanında, sihirli güçleri mühürlenmiş olan Gerçek Tanrı’ nın oğlu Gu Jin de bulunur. Bu durum onların ilişkilerinin gelişmesinde karmaşa yaratır.

An Eternal Thought / Sonsuz Bir Düşünce

Orijinal Adı: An Eternal Thought / Sonsuz Bir Düşünce
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 40
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Shang Meng Lu
Oyuncular: Zheng Ye Cheng (Bai Xiao Chun), Sun Yi (Du Ling Fei), Liu Hai Kuan (Shangguan Tian ​​Sen), Yeşim Cheng (Gongsun Wan’er), Zhang Yi Qian (Zhang Da Pang), Zhang Xiao Yue (Zhao Tian Jiao)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Youku

2024 yılında seyirciyle buluşacak Tarihi Çin Dizileri listemizde yer alan An Eternal Thought / Sonsuz Bir Düşünce dizisi, yazar Er Gen’in (耳根) “A Will Eternal” (一念永恒) isimli internet romanından (web romanı) uyarlanmıştır.

An Eternal Thought / Sonsuz Bir Düşünce Dizisi Konusu

Bai Xiao Chun, iyi kalpli ve özgür ruhlu bir gençtir ve her zaman yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğü insanlara kendi yöntemleriyle yardım etmeye çalışır. Bu durum birçok komik olaya yol açar ve köylüler tarafından asi bir çocuk olarak kabul edilir. Ünlü Ling Xi Tarikatı’na katıldıktan sonra, aynı düşüncelere sahip birkaç arkadaşla tanışır, her biri kendi yetenekleri ve tuhaflıkları olan kişilerdir. Birlikte, adaleti korumak için bir ekip oluştururlar. Birkaç yıl sonra Bai Xiao Chun büyür ve ateşli, sorumlu bir genç kahramana dönüşür. Bai Xiao Chun, dünya barışını yeniden tesis etmek için yola çıkar ve bu süreçte dostluk ve aşk kazanır.

In Blossom / Çiçekte

Orijinal Adı In Blossom / Hua Jian Ling / Çiçekte
Türler: Gerilim , Tarihsel , Romantik , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 32
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Yu Hai Lin , Zhong Jing
Oyuncular: Ju Jing Yi (Yang Cai Wei / Shang), Liu Xue Yi (Pan Yue), Wu Jia Yi (Bai Xiao Sheng), Li Ge Yang (Zhuo Lan Jiang), Qi Pei Xin (Ze), Ding Jie (Ling Er).
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? Youku

In Blossom Dizisi Konusu

Heyang şehrinin günah dolu sokaklarında, meyve ve arabaları fırlatan Pan Yue, herkesin hor gördüğü Yang Cai Wei ile evlenmişti. Düğün gününde, Yang Cai Wei öldürüldü ve şüphelinin Pan Yue olduğu düşünüldü. “Dirilmiş” gibi geri dönen Yang Cai Wei, “kötü kız” Shangguan Zhi kimliğiyle Pan Yue’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya kararlıydı.

“Four Great Clans”ın kötü güçlerine karşı cesurca mücadele ederken ve eski olayları araştırırken, iki kalp tekrar birbirine yaklaştı. Yang Cai Wei, gerçek katilin başkası olduğunu ve Pan Yue’nin baştan sona kadar onu derinden sevdiğini keşfetti. Her şey mükemmel olma yolundaydı, ancak perde arkasındaki figürler bir kez daha bir tuzak kurarak ikisini kaderin sonuna sürüklemeye çalıştılar.

A Moment But Forever / Bir An Ama Sonsuza Dek (2024)

Orijinal Adı: A Moment But Forever/ Tian Xia Wu Shuang , 天下无双, 天下無雙, 念無雙, Nian Wu Shuang
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Xiao Xiang Dong Er
Oyuncular: Tiffany Tang (Ji Tan Yin / Wu Shuang), Liu Xue Yi (Yuan Zhong), Cristy Guo (Zhi Dai), Wang Hong Yi (Tang Hua), Daniel Zhou (Xia Qian Lin), Yang Xi Zi(Juan Juan).
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi

A Moment But Forever Çin Dizisi Konusu

Shi Si Lang’ın (十四郎) “Tian Xia Wu Shuang” (天下無雙) adlı romanından uyarlanmıştır.

Cennetsel Alem’in hazinesini geri almak için Tanrıça Wu Shuang Tanrıça Wu Shuang, Youhu Klanı’nın baş rahibi Yuan Zhong’u suikast düzenlemek üzere dünyaya iner. Bu süreçte Wu Shuang, diğer sırları keşfeder ve ikisi aşık olur, el birliğiyle dünyayı kurtarmaya karar verirler. Tanrılarla iblisler arasındaki savaşta, Gök Tanrı Taihe’nin şeytani mühürlemek için kullandığı “Tanrı’nın Sol El” adlı eser kopar ve Dünya’ya düşer. Taihe ve diğer tanrılar ebedi bir uykuya dalar ve Dünya, o günden beri bir mucize yaşamamıştır.

The Fragments Of Kylin / Kylin’in Parçaları (2024)

Orijinal Adı: The Fragments Of Kylin ,Mo Ye Ren jian Yu , Mo Ye World Jade , Mejaz Regulus in The World , 耶人间玉 , Nian Nian Ren Jian Yu , Remember the King
Türler: Action, Historical, Romance, Fantasy
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Yang Xi Zi (Shi Si / Xuanyuan Yu), Sun Chen Jun (Mo Yan), Gao Zi Tian (Mo Lan), He Yi Man (Xuanyuan Yu), Xu Nuo Yan (Shi Qi), Hollis (Ling Que)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi

The Fragments Of Kylin Konusu

İnsanlar ve iblisler arasındaki savaştan üç yıl sonra, iki iblis avcısı ailesi olan Xuanyuan ailesi ve Mo ailesi bir ittifak kurar. Şeytan Kral’ın kızı Shi Si, hafızasını kaybetmiş ve dünyayı anlamayan, sevimli, saf bir kadına dönüşmüştür. Xuanyuan ailesini kurtarmak için ailenin en büyük kızı Xuanyuan Yu’yu taklit ederek Mo ailesine gelin girdi ve Mo ailesinin en büyük oğlu Mo Yan’a aşık olur.

Moonlight Mystique / Ayışığı Gizemi

Orijinal Adı: Chasing the Moon , Bai Shuo Shang Shen , Zhu Yue , Bai Yue Fan Xing , 白烁上神 , 逐月
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi , Melodram
Ülke: Çin
Bölümler: 36
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Bai Lu (Bai Shuo | Yue Mi), Ao Rui Peng (Fan Yue | Tian Qi), Dai Lu Wa (Fu Ling), Chang Hua Sen (Zhong Zhao), Quan Yi Lun (Rong Xian), Zhang Xin
(Tian Huo)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi

Moonlight Mystique Dizisi Konusu

Xing Ling’in (星零) “Bai Shuo Shang Shen” (白烁上神) adlı romanından uyarlanmıştır.

General’in Malikanesi’nin en genç kızı Bai Shuo, bir iyiliğin karşılığını ödemek için ölümsüzlüğe ulaşma yemininde bulunur. Ölümsüzlüğü arayışında, beklenmedik bir şekilde güçlü iblis tanrısı Fan Yue’yi kurtarır. Başlangıçta yabancı olan bu ikili, zamanla karşılıklı çatışmadan karşılıklı sevgiye evrilirler. Ve nihayetinde de birbirlerine aşık olurlar. Pek çok engelle karşılaşmalarına rağmen aşkları her türlü kısıtlamayı aşacak kadar güçlüdür.

Chao Xue Lu / Aşk İçin Yeniden Doğdum

Orijinal Adı: Quan Chong Zhi Wu Zuo Yi Fei , 权宠之仵作医妃 , 朝雪錄 , 權寵之仵作醫妃
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Fang Qiang Qiang
Oyuncular: Zhang Ling He (Ji Yang), Darren Chen (Yin Ya), Chang Uzun (Mu Zhan Ting), Qiao Zhen Yu (Ying Ze Wei), Fan Ming (Meng Zhi Guang)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi

Chao Xue Lu adlı Tarihi Çin Dizisi, Yue Qian Zhuang’ın (步月浅妆) yazdığı The Powerful and Favored Coroner Imperial Concubine” (Güçlü ve Favori Adli tabip İmparatorluk Cariyesi) (权宠之仵作医妃) adlı web romanından uyarlanmıştır.

Chao Xue Lu Konusu

Annesini kurtarmak için masal diyarına adım atan Nan Yan, kimliğini gizleyerek yanlışlıkla İmparator Ji Yang ile evlenir. Ji Yang’ı soğuk, kibirli ve iddialı biri olarak değerlendirir. Evde sebze yetiştirmesine ve tavuk beslemesine engel olur. Taocu bir peri olan Ji Yang, dünyada bir havai fişek gibidir. Annesinin kalp hastalığı gerçeğini araştırırken, yanlışlıkla peri dünyasının en büyük komplosuna karışır.

Love and Sword / Aşk ve Kılıç (2024)

Orijinal Adı ve Bilinen Diğer Adları: Jiang Hu Zhai Nv Ji , Jiang Hu Zhai Nu Ji , Zhi Ci Jiang Hu Meng , 江湖宅女记
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı: Chu Zheng
Oyuncular: Gao Wei Guang(Chu Tian Yao ), Xuan Lu (Rong Shu Kuang ), Jia Nai (Lin Wan Ci)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? Tencent Video

Love and Sword Konusu

Shen Cang Mei’nin (沈沧眉 ) “Yu Yan Shao Tong Mian” (与艳少同眠) adlı romanından uyarlanmıştır.

Fang Yi, yanlışlıkla dövüş sanatları dünyasına adım atan ve bir kılıç ustasına dönüşen genç bir kızdır. Geçmişin ve geleceğin gizemlerini çözmek amacıyla, otoriter bir savaşçı olan Yan Shao ile işbirliği yapar. Bu ikili, Rong Shu Kuang’un liderliğinde, sırlarla dolu bir maceraya atılır. Birbirlerine yardım ederek, zorlukları aşmaya çalışır ve dövüş sanatları dünyasındaki zorlu mücadelelerle yüzleşirler. Bu sıradışı ikilinin hikayesi, geçmişin ve geleceğin perdesini aralamak için bir araya gelmelerini anlatıyor.

Yong An Dream / Yong’un Rüyası (2024)

Orijinal Adı ve Bilinen Adları: Chang’an’s First Beauty , Chang An Di Yi Mei Ren , 长安第一美人 , 永安夢 , 長安第一美人 , Yong An Meng
Türler: Tarihi , Romantik , Dram , Fantazi
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 28 Şubat 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Ouyang Nana (Shen Zhen) Jeremy Tsui (Liu Shi Yan), Sun Jian (Zhou Su An)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: Tencent Video

Well-Developed Lachrymal Glands (发达的泪腺) tarafından yazılan “Chang’an’s First Beauty” (长安第一美人) adlı web romanından uyarlanmıştır.

https://youtu.be/USKdBItCcOA
Yong An Dream Dizisi Konusu

Marquis Yun Yang, İmparator tarafından tahttan indirilince ailesi bir gecede her şeyini kaybeder. Böylelikle, ailesinin en değerli mücevheri olan Shen Hanesinin Üçüncü Hanımı, elinde hasta bir erkek kardeşle birlikte kendisini herkes tarafından terk edilmiş halde buldu .Başka seçeneği olmadığından Chang’an’da bir kozmetik mağazası açar. Ancak herkesin özellikle de akrabalarının gözünde her erkeğin istediği zaman toplayabileceği çekici bir çiçekten başka bir şey değildir.

Zhen Büyük Dükalığı’nın varisi Lu Yan, Baixiang Köşkü’nün önünden geçerken, Chang’an’ın önde gelen sınıfının aylak oğulları tarafından taciz edildiğine tanık olur. Olayın yaşanışı ona son zamanlarda başına bela olan rüyalarını hatırlatır.

A Forbidden Marriage / Yasak Bir Evlilik (2024)

Orijinal Adı ve Bilinen Adları: Master, you can easily lose me like this , 师叔你这样很容易失去我 , Bright moon into Qing’s arms , Ming Yue Ru Qing Huai
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler: 24
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular: Mao Zi Jun (Yang Qing), Zhou Jie Qiong (Yang Wang Yue), Zhang Xin (Yao Fu)
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Yi Ren Sui’nin ‘Master, you can easily lose me like this’ (Usta, beni bu şekilde kolayca kaybedebilirsin) (师叔你这样很容易失去我) adlı romanından uyarlanmıştır.

A Forbidden Marriage Dizisi Konusu

Yang Wang Yue, İblis mezhebinden kurtulduktan sonra yaşamında köklü bir değişim yaşadı ve yetim bir kız haline geldi. Hayatındaki en büyük arzusunu gerçekleştirmekte kararlıydı: bu da ünlü erdemli mezhep lideri Yang Qing ile evlenmekti. Yeniden doğduktan sonra, bu dileği tesadüfen tanıştığı Yang Qing ile gerçekleşir. Birlikte, gerçek kötülüğe karşı mücadele edip iblis mezhebi ile dürüst mezhep arasında bir uzlaşma sağlar. Sonucunda Jianghu’ya barışı geri getirirlerken aralarında da tutku dolu bir aşk başlar.

The Substitute Princess’s Love

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Zang Hai Zhuan

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Eternal Faith

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi

Zhao Ge

Orijinal Adı: Sun Song , Meng hui zhao ge , 梦回朝歌
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler: 50
Yayınlanma Tarihi: 2024 ?
Senaryo yazarı: Yu Zheng
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir? iQiyi , Sohu TV

Zhao Ge Çin Dizisi Konusu

Hikaye, ulusunu çöküşe sürükleyen beceriksiz bir kralın hikayesini anlatmak için sıklıkla tekrar ziyaret edilen Shang Hanedanlığı’nın sonlarına doğru geçiyor. Ji Fa, vizyonuna ulaşmak için güçlü insanlardan yardım alırken bir değişiklik yapmaya çalışan bir adamdır.

Hikaye, sıkça anlatılan bir dönem olan Shang Hanedanı’nın sonlarına odaklanıyor. Bu dönem genellikle, ulusunu çöküşe sürükleyen yeteneksiz bir kralın hikayesini anlatmak için ele alınır. Ji Fa ise, vizyonunu gerçekleştirmek için güçlü insanlardan yardım alarak değişim yaratmaya çalışan bir adam olarak karşımıza çıkıyor.

Not : Hikaye henüz resmi olarak onaylanmamıştır.

Ashes of Love Season 2 / Aşkın Külleri 2. Sezon

Orijinal Adı: Heavy Sweetness , Ash-like Frost , 香蜜沉沉燼如霜 , Xiang Mi Chen Chen Jin Ru Shuang 2 , Ashes of Love 2 , Love When the Stars Fall
Türler: Romantizm , Wuxia , Fantezi
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir: iQiyi, JSTV, Tencent Video, Youku

2018 yapımı 60 bölümden oluşan Ashes of Love dizisinin 2. Sezonu olarak yayınlanması beklenen dizi, Hikaye, Jin Mi ve Xu Feng’in çocuklarının hikayesini anlatan ilk olay örgüsüne devam ediyor.

Ashes of Love 1. Sezon Konusu

Ashes of Love dizisi 1. Sezon öyküsü, “Jin Mi (Yang Zi), Çiçek Tanrısı ve Su ölümsüzünün kızıdır. Dört bin yıl önce doğduğunda kaderi çoktan mühürlenir. Ancak Çiçek tanrısı ölmek üzereyken kendisi gibi kızının da büyük bir aşk sınavına gireceğini ve çok büyük acılar çekeceğini öğrenir. Bu yüzden henüz bebek olan kızına herhangi bir duygu hissetmesini ve aşık olmasını engelleyen sihirli bir hap verir. Ancak Çiçek Perisi yine de kaderinden kaçamaz. Zamanla Ölümsüz Ateş Tanrısı Xu Feng (Deng Lun) ile aralarında kaçınılmaz bir ilişki gelişir ve aşık olurlar. Ancak Ölümsüz Ateş Tanrısı Xu Feng’in kardeşi Ölümsüz Gece Tanrısı Run Yu’da (Leo Luo) Çiçek perisine aşıktır ve onu kazanmak için her şeyi göze almaktadır. Bundan dolayı yüzyıllar süren çekişmeli olaylar yaşarlar.”

Henüz Yayın Yılı Belli Olmayan Diziler

Destiny and Saving

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Liu Zhou Story

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Wan Qing Si

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Ally Tian Cheng Wonderful Accident

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Millennium Heart

Orijinal Adı:
Türler:
Ülke: Çin
Bölümler:
Yayınlanma Tarihi: 2024 – ?
Senaryo yazarı:
Oyuncular:
Yayınlandığı Kanal / Nereden İzlenir:

Not: Yeni çıkacak Çin dizileri listesinde Dizilerin yayın tarihleri netleştikçe yazımızda ve Film Dizi Haber sitemizde olacak.

BU YAZILARIMIZDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Youtube’dan izleyebileceğiniz Türkçe Dublajlı Hint Dizileri

2019’da Hangi Diziler Yayınlandı?

2019’da Netflix’de En Çok İzlenen Diziler

2023’te Yayınlanan Tarihi Çin Dizileri

Uzakdoğu Dizilerini Seyredebileceğiniz En İyi Siteler

Asya Dizisi Sevenler Bu Diziler Tam da Sizin İçin

Çinli Oyuncu Luo Zheng’in En Beğenilen Dizileri

2024′ de Ünlülerden Kayıp Haberleri Gelmeye Başladı!

2024 Yılında Hayatını Kaybeden Ünlüler

Her başladığımız yıl bize iyi şeyleri getirirken bazen üzüntü ve kederi de getiriyor. Ölümler ve kaybettiğimiz değerler her geçen zaman hayatımızda yer almaya devam ediyor. 2023 yılında olduğu gibi bu yılda ünlülerden acı haberler gelmeye başladı. Yılın ilk günlerinde aldığımız bu haberleri ve son dakika haberini Film Dizi Haber olarak yazımızda sizlere duyuracağız. İşte 2024 Yılında Hayatını Kaybeden Ünlüler ile ilgili son durum gelişmeleri.

Bu Yıl Yakın Zamanda Vefat Eden Ünlüler

Hayatını Kaybeden Ünlüler yazımızda yakın zamanda vefat eden sanatçı ya da tanınmış kişileri bu başlık altında görebilirisiniz.

Yeşilçam’ın Ünlü Yapımcısı Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti!

Türk sinemasının en önemli isimlerinden birisi olan senarist, yönetmen yapımcı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Türker İnanoğlu neden öldü? Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Türker İnanoğlu’nun hastaneye kaldırıldığı, doktorların tüm müdahalesine rağmen 2 Nisan 2024 tarihinde 88 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu ile evli olan İnanoğlu, Erler filmin sahibiydi. Türkiye’nin ilk özel televizyonu ATV’yi de kuran İnanoğlu, Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Şişli’de Kent Sineması, Kavacık’ta Boğaziçi Sinemaları’nın da sahibidir. 2005 yılında İstanbul’un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center’ı (TİM) açmıştır.

Çok sayıda sinema filmi ve dizi projelerine imza atan İnanoğlu’nun en çok ilgi gören dizileri arasında; Arka Sokaklar, Parmaklıklar Arkasında, Akasya Durağı, Cennet Mahallesi, Paramparça ve Kördüğüm gibi diziler yer alıyor.

Türker İnanoğlu Kimdir? Hangi dizi ve sinema filmleri var? detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

Erkan Petekkaya Babasını Kaybetti!,

Ünlü dizi ve sinema oyuncusu Erkan Petekkaya babası Akın Petekkayı kaybetti. Babasının ölüm haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Petekkaya paylaşımında;
“Canım Babam Akın Petekkaya’yı bu sabah kaybettik. Cenaze namazı Beykoz/Kavacık Görele Mahallesi Camii’nde kılınacak. Allah hepimizin büyüklerine rahmetler eylesin” sözlerini kullandı.

Yeşilçam Yıldızı Bahar Öztan Hayatını Kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören Yeşilçam’ın gamzeli güzeli Bahar Öztan hayatını kaybetti. Peki, Bahar Öztan neden öldü? Uzun süredir kolon kanseriyle mücadele eden Bahar Öztan’ ın yoğun bakıma kaldırılarak entübe edildiği iddia edilmişti. Öztan’ın oğlu ünlü oyuncunun sağlık durumu ile ilgili açıklama yapmıştı. Daha önce 3 kez kanseri yenen Bahar Öztan’ın, kolon kanseriyle nedeniyle 21 Mart 2024 de 61 yaşında vefat ettiği edinilen bilgiler arasında.

Gerçek adı, Ülkü Cerrahoğlu olan sinema, dizi oyuncusu, şarkıcı ve model unvanları bulunan Bahar Öztan, 60 a yakın dizi ve filmde rol almıştır. Öztan son olarak 2019 yılında Afili Aşk dizisinde rol almıştır.

Bahar Öztan Kimdir? Hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Unutulmaz Filmlerin Yapımcısı Arif Keskiner Yaşamını Yitirdi!

Başta Selvi Boylum Al Yazmalım, Kapıcılar Kralı ve Piano Piano Bacaksız gibi sinema klasiklerinin yapımcısı Arif Keskiner 13 Mart 2024 tarihinde 86 yaşında hayatını kaybetti. Yazar Almula Merter Churm, Keskiner’in vefat haberini paylaştığı mesajla duyurdu. Churm paylaşımında; “Koca bir devir bitti… Işıklarda uyu. Yattığın yer incitmesin Arif Keskiner” ifadelerini kullandı.

Arif Keskiner Kimdir? Hangi sinema filmlerine imza attı?

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu Yaşamını Yitirdi

Kara Murat’tan Malkoçoğlu’na 250 filmde oynayan usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında hayatını kaybetti. Kayhan Yıldızoğlu neden öldü? Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’nun ölüm nedenin yaşlılığa bağlı nedenlerden olduğu belirtildi. Kurtlar Vadisi Pusu, Çiçek Taksi, Eşkıya, Ömerçip, Selena, Akasya Durağı, Arka Sokaklar gibi çok sayıda TV dizisinde rol almıştır.

Zafer Algöz’ün Annesi Vefat Etti!

Ünlü tiyatro, film ve dizi oyuncusu Zafer Algöz’ün annesi Güner Algöz vefat etti. Üzüntülü haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Algöz, paylaşımında şu sözlere yer verdi;

“Ailemizin ulu çınarı ,Sevgili Annemiz Güner Algöz’ü kaybettik…Acımız büyük tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Cenazesi 9 Mart Cumartesi günü Burhaniye Koca camiinden ikindi namazına müteakiben Geriş kabristanına defnedilecektir.”

Kayhan Yıldızoğlu Oynadığı dizi ve filmler için linki tıklayabilirsiniz.

Ünlü Oyuncu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti!

80’li yıllarda Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Tolga Savacı, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Uzun yıllardır eşi Nermin Bezmen ile ABD’de yaşadığı bilinen Savacı’nın ani ölümü haberini Nermin Bezmen sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Yüreğim kanıyor!!! Kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna. Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda. Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, Shawn, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı yaşıyoruz.” duyurdu.

Fransız Koleji mezunu olduğu bilinen Tolga Savacı, 1983 yılında İtalya’da mankenlik eğitimi almıştı. Beyazperdeye 1985 yılında Banu Alkan’la başrol oynadığı Arzu filmiyle adım atan Savacı, Sekreter, Tapılacak Kadın, Samanyolu, Fatih Harbiye gibi çok sayıda dizi ve filmde rol almıştır. Tolga Savacı son olarak 2014 yılında Kurt Seyit ve Şura dizisinde oynamıştı.

Tolga Savacı Kimdir? Oynadığı Dizi ve Filmler ile ilgili detayları linkten öğrenebilirsiniz.

Oyuncu Birand Tunca’nın Annesi Hayatını Kaybetti!

Dizi ve sinema oyuncusu Birand Tunca’nın annesi Yasemin Sözen yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanserle mücadele ettiği belirtilen Yasemin Sözen’in acı haberini oyuncu İnstagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Tunca paylaşımında;

“Aşağıda ölüm yoktur, vuslat vardır. Canım annem… Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Türk Sinemasının Ünlü Oyuncularından Sevda Ferdağ Hayatını Kaybetti

Başta Kapıcılar Kralı filmi başta olmak üzere yaklaşık 150 film ve dizide rol alan, Türk Sineması’nın önemli oyuncularından birisi olan Sevda Ferdağ, 17 Şubat 2024’de İstanbul Cihangir’deki evinde 81 yaşında hayatını kaybetti. Sevda Ferdağ neden öldü? Asıl adı Lütfiye Dumrul olan oyuncunun uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayata veda ettiği belirtildi. Aynı zamanda oyuncu Ferda Ferdağ’ın da kız kardeşi olan Sevda Ferdağ; Çalıkuşu, Cibali Karakolu, Berivan, Perçem, Hacı, Yaprak Dökümü, Ömre Bedel gibi TV dizisi ve filmlerinde oynamıştır.

Sevda Ferdağ Kimdir? Oynadığı dizi ve filmler

Menajer Organizatör Erkan Özerkman Hayatını Kaybetti

Best Model Of World Kurucusu Erkan Özerkman 13 Şubat 2024 tarihinde 84 yaşında hayatını kaybetti. Aynı zamanda gece kulüpleri ve diskotelerin de kurucu olarak bilinen Erkan Özerkman neden öldü? Çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro eleştirmenliği ve magazin yazarlığı yapan Erkan Özerkman’ın ölüm sebebi olarak pankras kanseri olduğu belirtildi.

Ünlü Oyuncu Selen Soyder’in Annesi Vefat Etti!

Ünlü oyuncu Selen Soyder’in annesi Behice Yazıcı hayatını kaybetti. Son olarak TRT1 ekranlarında yayınlanan Kendi Düşen Ağlamaz dizisinde oynayan Selen Soyder’in annesinin 8 yıldır amansız bir hastalıkla mücadele ettiği öğrenildi. Acı haberi İnstagram hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Selen Soyder paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
“Annem Behice Yazıcı, beni ve babamı bırakmak zorunda kaldı. 8 yıllık zorlu bir mücadelenin sonunda tüm sevdiklerinin ve onu sevenlerin başı sağ olsun” dedi .

Kadir Ezildi Bu Yıl da Dedesini Kaybetti!

FOX TV ekranlarında Kadir Ezildi ile En Hamarat Benim yarışmasının sunucusu Kadir Ezildi, dedesi İsmet Kaplan’ nı kaybetti. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında anneannesi Gülhanım Kaplan’ı kalp krizinden kaybeden ünlü sunucu dedesini de Ocak ayında yine kalp krizinden kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Kadir Ezildi, daha sonra yaptığı paylaşımda dedesine internetten bot aldığını kargonun geldiği sırada dedesinin kalp krizi geçiriyor olmasından dolayı kapıyı açamadığını, bunun üzerine eve giden ailenin dedesini vefat etmiş şekilde bulduklarından bahsetti. 24 Ocak 2024 tarihinde vefat eden İsmet Kaplan Maltepe Mimar Sinan Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Kurtlar Vadisinin Cerrahpaşalı Hüseyin’i Hayatını Kaybetti!

Kurtlar Vadisi dizisinde Cerrahpaşalı Hüseyin karakterini canlandıran oyuncu Ergin Duru hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sonrası entübe edilen ünlü oyuncudan acı haber geldi. Ergin Duru’nun ölüm haberini sosyal medya hesabından duyuran ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay yaptığı açıklamada;

“Usta oyuncumuz Ergin Duru, 15 Kasım 2023 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakımda tedavi görüyordu. Kurtlar Vadisi’nin Cerrahpaşalı Hüseyin’i olarak da tanınan Türk sinemasının emektar isimlerinden Ergin Duru, 21 Ocak 2024 Pazar günü hayatını kaybetti. Cenazesi bugün Eskişehir’e gönderildi ve orada ikindi namazı sonrası toprağa verilecek. Mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

Yeşilçam’ın Gaddar Kerim’i Hikmet Taşdemir Vefat Etti!

Yeşilçam’ da Gaddar Kerim lakabıyla tanınan Hikmet Taşdemir’den acı haber geldi. Türk Sineması’nın kötü adamı olarak bilinen Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 82 yaşında hayatını kaybetti. 130’dan fazla filmde rol alan Taşdemir, Umudumuz Şaban, Tatar Ramazan, Leyla ile Mecnun, Rabia, Battal Gazi’nin Oğlu, Batsın Bu Dünya, Dünyayı Kurtaran Adam, Arka Sokaklar gibi dizi ve filmlerde oynadı.

Türk Sanat Müziği Solisti Yüksel Uzel Hayatını Kaybetti!

Asıl adı Yüksel Katmer olan klasik Türk müziği solisti, şarkıcı Yüksel Uzel, 7 Ocak 2024’te Johannesburg şehrinde kanser hastalığı nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 9 Ocak 2024 günü Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Solist olduğu dönemde büyük ses getiren Uzel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın Papatyaları arasında yer alıyordu. Beyninde baloncuk oluşması nedeniyle ard ardına beyşn ameliyatı geçiren, doktor tavsiyesi üzerine sahne hayatını bırakan Uzel, 2004 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentine yerleşmişti. Yüksel Uzel’ in Bir Seni, Bir Gülü Öptüm ,Yıllar Yorgun Ben Yorgun, Al Aşkını Ver Gönlümü adında albümleri bulunuyor.

Usta Oyuncu Ayla Algan Hayatını Kaybetti!

Usta tiyatro yönetmen, sanatçısı, şarkıcı, oyuncu ve eğitmen Ayla Algan, 4 Ocak 2024′ de geçirdiği beyin kanaması sonucu 87 yaşında hayatını kaybetti. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen Algan, oyunculukta kült haline gelmiş ve şimdiye kadar yayınlanan projeleri büyük bir keyifle izlenmişti. Sadri Alışık ile oynadığı “Ah Güzel İstanbul” filmiyle gönüllerde yer edinmiş olan Ayla Algan; Kurtlar Vadisi Pusu, Unutulmaz, Binbir Gece, Aliye, Hanım Ağa, Sıdıka, Ah Güzel İstanbul gibi çok sayıda dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda oynamıştır.

Ayla Algan Kimdir? Biyografisi ve Oynadığı Dizi ve Filmler için linke tıklayabilirsiniz.

Ünlü Yapımcı Yönetmen Sadullah Çelen Hayatını Kaybetti

2024 yılında Hayatını Kaybeden Ünlüler haberimizde yılın ilk günlerinde acı haber geldi. Sinema ve dizi filmi yönetmeni, aynı zamanda yapımcı olan Sadullah Çelen, 02 Ocak 2024 tarihinde 64 yaşında İstanbul’ da vefat etti. Züğürt Ağa, Şehnaz Tango, Yedi Numara, Sıcak Saatler, Fatih Harbiye, Canım Ailem, Elimi Bırakma, Güneşin Kızları, Benim Güzel Ailem gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Sadullah Celen’in ölüm haberini ünlü oyuncu Alp Navruz yaptığı sosyal medya paylaşımda duyurdu.

Sadullah Celen neden öldü? Beynine pıhtı atması sonucu hayatını kaybeden Celen için ; Alp Navruz, Tolga Sarıtaş, Hande Erçel gibi birçok oyuncu isim sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Oyuncu Emre Karayel’in Annesi Türkan Onat Hayatını Kaybetti!

Ünlü oyuncu 2024’ün ilk günlerinden acı haber geldi. Annesi Türkan Onat’ın kaybını sosyal medya hesabından annesinin fotoğrafını paylaşarak duyuran oyuncu, ‘Annemiz Türkan Onat vefat etmiştir. Cenazesi bugün Şakirin Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecektir. Toprağın bol mekânın cennet olsun anacığım. Allah gani gani rahmet eylesin.’ ifadelerini kullandı.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 Yılında Ölen Ünlüler Güncel Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz

2023 Yılında Ölen Ünlü İsimler Kimler Oldu?

2022 Yılında Kaybettiklerimiz

2021 Yılında Vefat Eden Ünlüler

Depremde Hayatını Kaybedenler

2024 Sezonunda Televizyonda Yeni Başlayacak Diziler

Televizyonda Yeni Başlayacak Diziler 2024 Listesi

Yeni yayın döneminin Eylül ayında başlamasından bu yana 2024 Kış sezonunda ekrana gelecek dizler de belli olmaya başladı. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu yılda heyecanın doruğa çıkacağı çok sayıda dizi başlamaya hazırlanıyor. Peki, bu yıl hangi diziler başlayacak? Televizyonda yeni başlayacak diziler 2024 güncel listesini yazımızda ve Film Dizi Haber sitemizde bulabilirsiniz.

Bu Yıl Hangi Diziler Yayınlanacak? İşte Kanalları

Herkesin büyük bir heyecanla beklediği soruya cevap veriyoruz. Bu yıl başlayacak diziler hangileri olacak? Hangi kanalda yayınlanacaklar? Yayın tarihleri ne zaman? tüm sorularınıza cevap bulacağınız başlığımızda aynı zamanda dizilerin konuları ve oyuncuları ile ilgili de bilgiler bulacaksınız.

ATV’de Yeni Başlayacak Diziler

ATV kanalında yeni başlayacak diziler hangileri olacak? İşte dizilerin güncel listesi ve yayın tarihleri.

3 Aralık 2023 Altın Kafes Dizisi

Yapımcılığı Arc Film tarafından üstlenilen senaryosunu Rahşan Çiğdem İnan’ın yazdığı Altın Kafes dizisi 3 Aralık 2023 akşamı izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Aşk ve entrika dolu hikayesiyle sizleri ekran başına kilitleyecek olan dizinin başrollerinde; Aytaş Şaşmaz, Şifanur Gül, Ebru Cündübeyoğlu, Hayal Köseoğlu ve Hilmi Cem İntepe rol alıyor.

Altın Kafes Konusu; Ülkenin sayılı zenginlerinden olan Beyoğlu ailesinin okulunda öğretmen olarak görev yapan Zeynep, ailenin kız kardeşine burs vermesinden dolayı kendini borçlu hissetmektedir. Bu nedenle Beyoğlu vakfında gönüllü olarak çalışmaktadır. Vakfın bir organizasyonunda Beyoğlu ailesinin veliahdı Onur Beyoğlu’na düzenlenen bir suikastı engellemesiyle tetiklenen olaylar zinciri onu bu karizmatik adamla yakınlaştırır.

Bodrum Hakimi Dizisi

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ünlü senarist Sefa Önal’ın kült filmlerinden Bodrum Hakimi dizi oluyor. Yapımcı Ali Gündoğdu ile Kerem Alışık’ın çekeceği dizinin başrolünde Kerem Alışık oynayacak. Yeşilçam’ın efsane filmi ‘Bodrum Hakimi’, dizi olarak ekrana uyarlanıyor. Safa Önal’ın efsaneleşmiş filmini yapımcı Ali Gündoğdu ile Kerem Alışık ortak çekecek.

Dizide başrol oynayacak Alışık’ın rol arkadaşı merak ediliyor. Cumhuriyetimizin ilk kadın hakimlerinden Mefaret Tüzün’ün yaşam öyküsünden yola çıkılarak sinemaya uyarlanan 1976 Yeşilçam Filmi Bodrum Hakimi, 2024 yeni sezonunda dizi olarak izleyiciyle buluşacak. Şu an için oyuncu kadrosu belli olmayan dizinin film versiyonunda başrolü; Türkan Şoray ve Kadir İnanır paylaşmıştı.

Yıldızlar Bana Uzak Dizisi

ATV’nin 2024′ ün yeni dizilerinden birisi de Yıldızlar Bana Uzak olacak. Başrollerini Furkan Andıç ve Burcu Kıratlı’nın paylaşacağı Yıldızlar Bana Uzak dizisi için geri sayım devam ediyor. Sezonun en çok merak edilen dizilerinden birisi olarak gösterilen dizinin ilk tanıtımı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sırlarla dolu bir aşk ve intikam hikayesiyle ekran balındakileri derinden etkileyecek yapımın tanıtım fragmanı sosyal medyada da çok konuşuldu. Yıldızlar Bana Uzak dizisi ne zaman başlayacak? Yönetmenliğini Bahadır İnce’nin yaptığı Yıldızlar Bana Uzak dizisin yayın tarihi henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda yazımızda yer alacak.

4 Aralık 2023 Ne Gemiler Yaktım Show TV’ de Başladı!

Arlık ayının ilk günlerinde ekranlara merhaba diyen Ne Gemiler Yaktım dizisi, senarist Banu Kiremitçi tarafından kaleme alınıyor. Anne olmaktan başka hiçbir ortak yanı bulunmayan Yasemin (Deniz Baysal) ile Fidan’ın (Devrim Özkan) yollarının kesişmesiyle başlayan hikayede iki kadın birbirine destek olarak hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.

6 Aralık 2023 Sandık Kokusu Show’ da Başladı!

Özge Özpirinçci, Demet Akbağ, Metin Akdülger ve Necip Memili gibi başarılı oyuncuların rol aldığı Show TV’nin yeni sezon dizisi Sandık Kokusu 6 Aralık 2024 Çarşamba akşamı yayınlanmaya başladı. Melis Civelek ve Zeynep Gür’ün kaleme aldığı dizi, üç çocuk annesi Karsu’nun yaşadığı büyük bir travma sonrası Adana’dan İstanbul’a gelişi ve hayata yeniden tutunma hikayesini konu alıyor.

Arak Dizisi / Kara Dizisi

Yapımcılığını Most Production’ın üstlendiği Show TV’nin heyecanla beklenen dizisi Arak’ın ilk tanıtımı kısa bir süre önce yayınlandı. Uzun yıllardır ekranlardan uzak olan İlker Kaleli’nin başrolü oynayacağı dizinin kadın oyuncusu Öykü Karayel olacak. Peki, Arak dizisi ne zaman başlayacak? Hayatını çalanlardan intikam almak için harekete geçen Kara (İlker Kaleli) ile yolu genç adamla sürpriz şekilde kesişen Zeynep’in (Öykü Karayel) sürükleyici hikayesini ekrana taşıyacak Arak dizisi, 21 Aralık 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak.

Bahardan Önce Dizisi / Bahar Dizisi

Show TV ekranlarında 2024 sezonunda seyirciyle buluşacak yeni dizi Bahardan Önce, Kore yapımı bir diziden uyarlama olarak karşımıza çıkacak. Senaryosunu Ayça Üzüm’ün yazdığı dizi, Netflix’te yayınlanan Doctor Cha adlı Kore dizisinin Türkiye Uyarlaması olacak. Oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çeken Bahardan Önce oyuncuları arasında; Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak ve Ecem Özkaya gibi isimler yer alacak. Bahardan Önce dizisinin yayın tarihi ile ilgili detaylar henüz netleşmese de dizinin 2024 yılının ilk aylarında ekranlara gelmesi bekleniyor.

Doctor Cha Kore Dizisi Konusu

Netflix özel yapımı Doctor Cha dizisinin konusu, Tıp kariyerini yarıda bırakan bir ev hanımının yirmi yıl sonra yeniden stajer doktor olarak hastaneye dönmesini anlatıyor. Cha Jung Sook (Uhm Jun Hwa), bir ev hanımıdır. 20 yıl sonra doktor olmak üzere yola çıkar. Beklenmedik bir krizden kurtulan genç kadın ailesi için kariyerinden vazgeçmiştir.

Deha Show TV –

Dijital platformda yayınlanan Atatürk dizisinden sonra gündeme gelen Aras Bulut İynemli, Show TV’de yayınlanacak Deha adlı diziyle ekranlara dönüyor. Yapımcılığını Ay Yapımın üstelendiği Deha dizisinin senaryosunu Damla Serim yazacak. Deha dizisinin Oyuncu kadrosu için; Ayşin Ayça Turan ve Burak Dadak’ın isimleri geçiyor. Deha dizisi ne zaman yayınlanacak? Şu an için cast aşamasında olan diziyle ilgili gelişmeleri Film Dizi Haber sitemizden ve yazımızdan takip edebilirsiniz.

Star TV’nin Yeni Dizileri

Star TV dizileri diğer kanalların dizileri kadar büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz sezon büyük ses getiren dizilere imza atan Star TV’de 2024 sezonunda hangi diziler yayınlanacak? İşte Star TV’de Yeni Başlayacak Diziler 2024 dizileri listesi.

Kırmızı Pelerin Dizisi

Ünlü Psikiyatsit yazar Gülserem Budayıcıoğlu’nun bir kitabı daha dizi uyarlaması olarak ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Yapımcılığını OGM Pictures’ ın üstlendiği dizi, Budayıcıoğlu’nun geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve çok satan romanı Kırmızı Pelerin’ den uyarlanacak. Kırmızı Pelerin ne zaman yayınlanmaya başlayacak? Gerilim ve dram dolu bir hikayenin ele alınacağı Kırmızı Pelerin dizisinin 2024 yılı yeni yayın döneminde ekranlara gelmesi bekleniyor. Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan dizinin hazırlık çalışmalarının başladığı şu sıralar hikaye ve senaryo yazımının ve cast çalışmalarının devam ettiği edinilen bilgiler arasında.


Saplantı Star TV –

Star TV yeni dizilerinden birisi olan Saplantı, OGM Pictures tarafından hayata geçirilecek. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Saplantı dizisinin oyuncu kadrosunda; Onur Seyit Yaran, Nilsu Berfin Aktaş, Erkan Petekkaya ve Hülya Darcan gibi isimler yer alıyor. Çekimleri ertelenen dizi, kalabalık bir ailede büyüyen ve evli ve bir çocuk babası olan Babür’ün hayat hikayesini anlatacak. Saplantı dizisi ne zaman yayınlanmaya başlayacak? Çekimlerinin yönetmen değişikliği nedeniyle ertelendiği dizinin yayın tarihi belli olduğunda yazımızda olacak.


Yan Oda 

Psikiyatrist yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayesinden yola çıkılarak 2024’de Star TV’de yeni başlayacak diziler arasında Yan Oda’ da yer alıyor. Senaryosu Mehmet Barış Gülger tarafından yazılan dizinin oyuncu kadrosunda; Melek Baykal (Cevale), Şevval Sam (Verda), Caner Cindoruk( Fikret), Oktay Çubuk (Taylan), Nezaket Erden, Tarhan Karagöz, Samet Kaan Kuyucu, Nilsu Yılmaz yer alıyor. Yan Oda, ünlü bir TV sunucusu ile ünlü bir iş insanının sürpriz evliliğinin ardından aileleriyle aynı evde yaşama süreçlerini ve ardından yaşanan olayları konu alacak.

TRT 1 ‘de Yeni Başlayacak Diziler

Ağlayan Gelin / Bir Sevdadır

2024 yeni sezonda TRT 1’de bir iddialı dizi daha ekranlara gelemeye hazırlanıyor. Adını Ağlayan Gelin çiçeğinden alan dizinin senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem alıyor. Oyuncu kadrosunda; Feyyaz Şerifoğlu, Sude Zülal Güler, Sinan Tuzcu, Ekin Mert Daymaz, Meral Çetinkaya, Sinem Uslu, Doğukan Polat, Noyan Uzer ve Sidar Tublek gibi isimlerin yer aldığı diziye Yalı Çapkını dizisinden ayrılan Polat Yıldız’da katıldı. Ünlü oyuncu, dizinin kötü adamı Ünal’ı canlandıracağı belirtildi.


TRT’den Fatih İsminde Bir Tarihi Dizi Daha Geliyor / Mehmet Fetihler Sultanı

Birbirinden iddialı yapımlarıyla her izleme zevkine hitap eden TRT’den yeni bir proje daha geliyor. 2024 Yeni sezona sıkı bir hazırlık yapan TRT, senaryosunu Fatih Güler, Ozan Bodur, Cihan Bozkaya ve Enes Şengönül’ün yazacağı Fatih dizisini ekrana getirecek. Fatih dizisinin oyuncu kadrosunda; Serkan Çayoğlu, Tuba Ünsal, Fikret Kuşkan, Sinan Albayrak ve Ayşegül Günay gibi isimler yer alacak. Fatih dizisi ne zaman başlayacak? Fatih Sultan Mehmet dönemini anlatacak olan dönem dizisi Fatih’ in 2024’ün ilk aylarda ekranlarda olması bekleniyor.

Kara Ağaç 

TRT’nin yeni yayın dönemi dizilerinden olacak olan Kara Ağaç dizisinin çekimlerinin Kayseri ve Kapadokya’da yapılacağı öğrenildi. Başrolünü; Emre Kıvılcım ve Meltem Akçöl paylaşacağı Motto Yapım imzalı Kara Ağaç dizisi etkili bir toprak hikayesini anlatacak. Projenin Celal Ağa’sı Olgun Şimşek olurken Celal Ağa’nın oğlu Ömer’e ise, Emre Kıvılcım hayat verecek. Kısa bir süre önce Ömer’in de ilerleyen bölümlerde partneri olacak başrol kadın oyuncu da belli oldu. Çekimleri ay sonunda başlayacak olan dizinin Sultan karakterine Meltem Akçöl hayat verecek. Kara Ağaç ne zaman başlayacak? Çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtilen dizinin yayın tarihi ile ilgili gelişmeler oldukça yazımızda olacak.

Kül Masalı Dizisi İçin Geri Sayım Başladı!

TRT 1’nin 2024 yayın döneminde izleyiciyle buluşturmayı planladığı Kül Masalı dizisi için geri sayım başladı. Başrollerini Gökhan Alkan, Sevda Erginci ve Başak Gümülcinelioğlu’nun paylaştığı dizi, oldukça merak konusu oldu. Yönetmenliğini Metin Balekoğlu’nun üstlendiği dizi Giraylı ailesinin veliahttı Arat ile yoksul ve mütevazi bir geçmişten gelen Özge’nin ilk görüşte aşık olup evlenmesiyle gelişecek olayı ele alıyor.

FOX TV’de Yeni Başlayacak Diziler

Her yıl olduğu gibi FOX TV 2024 yılında da adından söz ettirecek dizilere imza atacak. Bu dizilerden bazıları ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’un uzun yıllar sonra ekranlara döneceği Gaddar dizisi olurken ilk tanıtım fragmanından bu yana her bölümü dikkat çeken Kızıl Goncalar dizileri olacak.

Gaddar

FOX TV’nin 2024 yeni sezonunda ekranlara getirmeyi planladığı büyük sen getiren dizisi Gaddar dizisinden ilk görüntüler kısa bir süre önce geldi. Uzun yıllardır ekranlardan uzak kalan Çağatay Ulusoy’un dönüş yapacağı Gaddar dizisi, FOX TV’nin heyecanla beklenen dizileri arasında yer alıyor. Senaryosunu Hürer Ebeoğlu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün yaptığı Gaddar dizisinin oyuncu kadrosunda; Çağatay Ulusoy, Sümeyye Aydoğan, Onur Saylak, Erdal Özyağcılar, Laçin Ceylan, Hakan Salınmış, Müge Bayramoğlu, Deniz Özerman, Neslihan Yeldan, Fatih Berk Şahin, Musab Ekici ve Uğur Yıldıran gibi önemli isimler yer alıyor.

Gaddar Dizisinin Konusu

Uzun süren askerlik görevinden sonra evine dönen Dağhan’ın (Çağatay Ulusoy) hayatı artık bıraktığı gibi değildir. Sevdiği kız Aydan (Sümeyye Aydoğan) ona haber vermeden çekmiş gitmiş, kardeşi Rüzgar (Fatih Berk Şahin) ise, karanlık bir dünyanın içine düşmüştür. Dağhan’ın bir anda tepetaklak olan hayatının içinde gaddara dönüşüm hikayesini konu alan dizinin dizinin yayın tarihi henüz bilinmiyor.

Kızıl Goncalar

FOX TV’ de bu sezon yayınlanacak farklı konusuyla dikkatleri üzerine çeken bir dizi de Kızıl Goncalar oldu. Başrollerini; Özcan Deniz, Özgü Namal, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı ve Hazal Türesan’ın paylaşacağı Kızıl Goncalar’ın ilk tanıtımı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, dizi aynı zamanda inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen ‘evlat’ söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor. Kızıl Goncalar dizisi ne zaman başlayacak? İkinci tanıtımı kısa bir süre önce Kızıl Goncalar dizisi 18 Aralık 2023 Pazartesi saat: 20:00′ de FOX TV ekranlarında olacak.

Kopuk 

Yapımcılığını Medyapı’ın üstleneceği FOX TV’nin yeni dizisi Kopuk, yeni sezonda izleyiciyle buluşacak. Başrollerini; Seray Kaya, Biran Damla Yılmaz ve Kaan Yıldırım’ın paylaşacağı Kopuk dizisi, bir mahallede geçen modern Robin Hood hikayesini anlatacak. Geçtiğimiz günlerde okuma provası yapılan dizinin çekimlerinin başladığı edinilen bilgiler arasında. Dizinin oyuncu kadrosunda; Kaan Yıldırım (Ferhan), Biran Damla Yılmaz (Sera), Seray Kaya (Müjde), Mustafa Açılan (Tan), Sarp Akkaya (Faruk), Engin Alkan (Bumin), Kadir Çermik (Ziya), Melisa Doğu, (Perihan), Evliya Alkan (Damat Erdem), Sahra Şaş (Nihal), Merve Çağıran (Gonca), Edip Tepeli (Bili), Cem Söküt (Cüneyt), Umut Kaya (Erdal), Hakan Çelebi (Nazif), Hakan Yufkacıgil (Lastik Muarrem), Güneş Hayat (Naciye) ve Cansu Tuman (Yasemin) yer alıyor. Kopuk dizisinin ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi.


Korkma Ben Yanındayım 

FOX TV’nin yeni yılda başlayacak dizilerinden birisi de Korkma Ben Yanındayım olacak. Ünlü oyuncu Şevket Çoruh’un yeni dizisi olarak karşımıza çıkan Korkma Ben Yanındayım dizisinin yapımcılığını Medyapım üstlenecek. İlk adı Küçük Anne olan daha sonra da adı değişen Korkma Ben Yanındayım dizisinin yönetmenliğini Fikret Reyhan yapacak. Nihat rolüne hayat verecek olan Şevket Çoruh, aynı zamanda İnci’nin (Gökçe Güneş Doğruöz) babası olarak seyirci karşısına çıkacak. Dizinin cast çalışmaları devam etmesi nedeniyle diğer oyuncu kadrosunda kimlerin olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Yapımcılığını Medyapım’ın üstlendiği, başrollerini Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu, Nilsu Berfin Aktaş, Eren Ören, Murat Aygen ve Didem Balçın’ın paylaştığı ‘Korkma Ben Yanındayım’ dizisinden ilk kare geldi.


Çirkin Dizisi İçin Hazırlıklar Sürüyor

FOX TV’nin yeni dizilerinden Çirkin dizisinin teaser afişi geçtiğimiz aylarda yayınlandı. Yapımcılığını MedYapım’ ın üstleneceği dizi, Adana’ da çekilecek. Çirkin dizisinde kimler oynayacak? Oyuncu kadrosu henüz belli olmayan ‘Çirkin’ bir genç kızın yaşadığı etkileyici değişimi konu alıyor.

Kanal D’de Başlayacak Diziler

İnci Taneleri

Kanal D’nin 2024 sezonunda ekrana getirmeyi planladığı iddialı dizilerden birisi İnci Taneleri olacak. Yılmaz Erdoğan yazdığı ve oynadığı dizi BKM Yapım tarafından hazırlanıyor. Yılmaz Erdoğan bu projeyle aynı zamanda yıllar sonra ekranlara yeniden start vermiş oluyor. İki yıllık bir hazırlık aşamasından sonra ekranlara gelmeye hazırlanan İnci Taneleri dizisi, insanları birbirine bağlayan pamuk ipliği üzerine bir hikâyeyi anlatıyor. Yılmaz Erdoğan dizide, yıllar sonra cezaevinden çıkan Azem Yücel isimli karaktere hayat veriyor. İnci Taneleri ne zaman başlayacak? Heyecanla İnci Taneleri dizisinden ilk kareler dizinin ve Kanal D’nin Instagram hesaplarında yayınladı. İnci Taneleri 25 Ocak 2024′ de yayınlanmaya başladı.

Başrollerini; Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan gibi isimlerin paylaştığı Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri’ nin yayınlanan ikinci fragmanı dikkat çekti.

Ölene Kadar / Senden Önce

Kanal D’nin 2024 yeni yayın dönemi dizilerinden olan Senden Önce dizisinin başrolünde; Alp Navruz, Sinem Ünsal ve Nilperi Şahinkaya yer alacak. Dizide Alp Navruz ‘Hakan’ karakterine, Sinem Ünsal ‘İrem’ karakterine, Nilperi Şahinkaya ise ‘Sahra’ karakterine hayat verecek. Cannes’ te MİPCOM’da dizi için anlaşma yapıldığı öğrenilirken dizinin oyuncu kadrosunda kimlerin olacağı da büyük merak konusu oldu. Senden Önce dizisi ne zaman yayınlanacak? 2024 yılının Şubat ayında ekrana gelmesi planlanan dizinin ilk ismi İbrahim Çelikkol olurken yönetmen koltuğunda Serdar Gözelekli oturacak.

Taş Kağıt Makas Dizisinin İlk Tanıtımı Yayınlandı!

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlaması beklenen yeni dizilerden birisi de Taş Kağıt Makas dizisi olacak. Başrollerini Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Burak Yörük ve Hande Ataizi’nin paylaştığı dizinin geçtiğimiz günlerde ilk tanıtımı ekranlara geldi. MF Yapım tarafından hayata geçecek olan dizi; haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu, adaletsizliğin sorgulandığı sürükleyici bir hikayeyi seyirciyle buluşacak. Aynı zamanda Kore Dizisi Uyarlaması dizi olacak Taş Kağıt Makas, Kore Dizisi Remember: War Of The Son den uyarlanacak.

Kanal 7’de Başlayacak Diziler

Rüzgarlı Tepe

Kanal 7′ de yeni bir günlük dizi daha başlıyor. Başrollerini; Gökberk Yıldırım ve Cemre Arda’nın paylaşacağı Rüzgarlı Tepe dizisi, intikam duygusuyla dolu bir gencin zorluklarla geçen hayatını konu alıyor. Yaşadığı kasabanın en zengin ailesinin kızı olan Zeynep ve kendini kaybettiği ailesinin intikamına adamış Halil’in bilinmezlik ve imkansızlıklar girdabının içinde yaşadığı aşk hikayesi 1 Ocak Pazartesi gününden itibaren saat 21. 15’de Kanal 7′ de izleyicisi ile buluşacak.

Rüzgarlı Tepe oyuncu kadrosunda; Gökberk Yıldırım, Cemre Arda, Enes Özdemir, İlkay Güz Bozkurt, Selma Kutluğ, Dilek Aba, Sena Pehlivan ,Zeynep Serpil Bozkurt, İlayda Sumak, Adem Bal, Hilal Kuvvet, Ezgi Dalgıç, Sude Oduncu, Furkan Bozkurt, Serdar Yusuf Şen, Tarık Tiryakioğlu, Gülşah Susam, Ecem Yüceşakar, Arda Şanlı, Benan Yüce Verim ,Eda Demirel, Zeynep Dreyfi Zuhri gibi isimler yer alıyor.

Gelin 

Kanal 7’nin büyük ilgi gören arkası yarın dizileri arasında Gelin dizisi yer almaya hazırlanıyor. Kanal 7 iç yapımlar tarafından hayata geçirilecek olan Gelin dizinin sete çıkması beklenirken oyuncu kadrosu da netleşmeye başladı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Dizinin başrol oyuncularından birisi Talya Çelebi olurken Çelebiye eşlik edecek erkek oyuncu Cenay Türksever oldu. Gelin Dizisi Ne Zaman Başlayacak? Kısa bir süre sonra sete çıkması beklenen Gelin Dizisinin yayın tarihi henüz belli değil.

TV 8 de Başlayacak Yeni Diziler

Aşka Düşman 

Mesude Erarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği Aşka Düşman dizisi televizyon ekranlarında yayımlanmaya başlayacak. Dizi, aşka düşman bir anne tarafından yetiştirilen İnci’nin Uygar ile yaşadığı imkansız aşk hikayesine odaklanıyor.Başrollerini Nazan Kesal, Cem Yiğit Üzümoğlu, Buse Meral, Ebru Aykaç
ve Merve Nur Bengi’nin paylaştığı dizinin kadrosunda Bedia Ener, Barış Aytaç, Esra Ruşan, Bihter Dinçel ve Sermet Yeşil yer alıyor.

Henüz Kanalı Belli Olmayan Diziler

Aile Albümü Yayın Kanalı Belli değil –

Yağımcılığını Q3 Medyanın üstlendiği oyuncu Akın Akınözü’nün başrolünü oynayacağı Aile Albümü dizisinin hazırlıklarının tüm hızla devam ettiği biliniyor. Henüz hangi kanalda yayınlanacağı bilinmeyen dizide Akın Akınözü, Kılıç karakterine hayat verecek. Oyuncu cast çalışmalarının devam ettiği dizide Akınöüzü’nün partnerinin kim olacağı da daha belli değil. Bununla birlikte oyuncu Aslıhan Malbora ile prensipte anlaşıldığı gelen bilgiler arasında. Güçlü bir aşk hikâyesinin etrafında yaşanan olayların etkileyici bir dille ekrana taşınacağı dizinin senaryosunun titizlikle yazıldığı biliniyor. 


Aşk Yarası Belli değil –

MİPCOM için hazırlanan ve aynı zamanda Türk izleyicisiyle de buluşması beklenen günlük dizi Aşk Yarası, uluslararası alıcılarla Roses ismiyle tanıtıma çıkacak. SAGA Productions ve Non Stop Studios iş birliğiyle hazırlanan dizinin prodüksiyonun iki aydır devam ettiği belirtildi. Aşk Yarası dizisi ne zaman yayınlanacak? Henüz hangi kanalda yayınlanacağı belli olmayan Aşk Yarası, uzun süredir kavgalı olan iki ailenin uzlaşma öyküsünü hem İstanbul hem Adana’yı merkezine alarak işleyecek.


Büyük Umutlar Belli değil –

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın yeni dizi projesi olan Büyük Umutlar ekranlara gelmek için gün sayıyor. Ünlü yazar Charles Dickens‘ın ‘Büyük Umutlar’ (Great Expectation) romanından esinlenerek ekranlara uyarlanacak olan dizinin senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran yazacak. Büyük Umutlar dizisinde kimler oynayacak? Henüz hazırlık aşamasında olan dizinin oyuncu kadrosu ve yayınlanacağı kanal belli değil.


Kötü Kan Belli değil –

Geçtiğimiz sezon Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Ertan Saban, yeni bir dizi projesiyle seyirci karşısına çıkmak için hazırlanıyor. Yapımcılığını NTC Medya’nın üstleneceği Kötü Kan dizisinde oynayacak olan Saban’ın partnerinin kim olacağı henüz belli değil. Gazeteci Birsen Altuntaş’ ın haberine göre, senaryo çalışmaları devam eden dizinin hazırlık çalışmaları 16 Ekim ayında başlaması beklenirken diziyle ilgili flaş karar geldi. Buna göre; merakla beklenen proje eylül ayına ertelendi. Dizinin FOX ’ta yayınlanacağı kulislerde konuşulan konular arasında yer aldı. 


Sev Kardeşim Belli değil –

2024’de Yayınlamaya Başlayacak Türk Dizileri

Başlama TarihiDizinin AdıYayınlanacağı Kanal
1 Ocak 2024 Rüzgarlı Tepe Kanal 7
4 Ocak 2024 Aşka Düşman TV 8
19 Ocak 2024 GaddarFOX TV
25 Ocak 2024 İnci TaneleriKanal D
27 Ocak 2024 KopukFOX TV
31 Ocak 2024Bir SevdadırTRT 1
Bahar Show TV
Kül MasalıTRT 1
Mehmet Fetihler SultanıTRT 1
Senden ÖnceKanal D
Taş Kağıt MakasKanal D

2023 Yılında Başlayan ve Yeni Başlayacak Televizyon Dizileri ve Kanalları

Başlama TarihiAdıBaşlayacağı Kanal
9 Ocak 2023ÖmerStar TV
9 Ocak 2023Yalnız KalplerFOX
10 Ocak 2023Taçsız PrensesFOX
13 Ocak 2023Ateş Kuşlarıatv
19 Ocak 2023Al SancakTRT 1
28 Ocak 2023Dokuz OğuzFOX
5 Şubat 2023EGOFOX
27 Şubat 2023Veda MektubuKanal D
1 Mart 2023Adım FarahFOX
5 Mart 2023Başım Beladaatv
7 Mart 2023AileShow TV
18 Mart 2023FedakarKanal 7
22 Mart 2023KraliçeKanal D
23 Mart 2023Yüz Yıllık MucizeStar TV
6 Nisan 2023GülcemalFOX TV
11 Nisan 2023Tetikçinin OğluFOX TV
12 Haziran 2023Maviye SürgünShow TV, YouTube
16 Haziran 2023KısmetFOX TV
18 Haziran 2023Vermem Seni EllereATV
19 Haziran 2023Üvey AnneATV
21 Haziran 2023Benim Güzel AilemTRT 1
22 Haziran 2023Kendi Düşen AğlamazTRT 1
3 Temmuz 2023Yeşil Vadi’nin KızıShow TV
4 Temmuz 2023DönenceKanal D
6 Temmuz 2023Ya Çok SeversenKanal D
7 Temmuz 2023Hayatımın NeşesiTRT 1
9 Temmuz 2023Yaz ŞarkısıFOX TV
24 Temmuz 2023Ruhun DuymazFOX TV
4 Eylül 2023SafirATV
7 Eylül 2023Dilek TaşıKanal D
11 Eylül 2023Bambaşka BiriFOX TV
12 Eylül 2023YabaniFOX TV
21 Eylül 2023Hudutsuz SevdaFOX TV
24 Eylül 2023Kirli SepetiFOX TV
30 Eylül 2023Kader BağlarıFOX TV
16 Ekim 2023Kader Oyunlarıa2
1 Kasım 2023Şahane HayatımFOX TV
2 Kasım 2023Sakla BeniStar TV
9 Kasım 2023Bir Derdim VarKanal D
12 Kasım 2023Kod Adı KırlangıçTRT 1
13 Kasım 2023Kudüs Fatihi Selahaddin EyyubiTRT 1
Ağlayan GelinTRT 1
Aile AlbümüBelli değil
Altın KafesATV
21 Aralık 2023ArakShow TV
Aşk YarasıBelli değil
Aşka DüşmanTV8
Bahardan ÖnceShow TV
Bodrum HakimiATV
Büyük UmutlarBelli değil
ÇirkinBelli değil
DehaShow TV
GaddarFOX
İnci TaneleriKanal D
Kara AğaçTRT 1
Kırmızı PelerinStar TV
Kızıl GoncalarFOX
KopukFOX
Korkma Ben YanındayımFOX
Kötü KanBelli değil
Ne Gemiler YaktımShow TV
Ölene KadarKanal D
Sandık KokusuShow TV
SaplantıStar TV
Sev KardeşimBelli değil
Yan OdaStar TV –
Yıldızlar Bana UzakATV

BU YAZILARIMIZDA iLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 Sezonunda Bitecek Diziler

2020 de Hangi Diziler Başlamıştı?

2023′ de Yayınlanan Yeni Dizileri

2022 Sezonu Yeni Yaz Dizileri

2023’de Yayınlanan Uyarlama Diziler

49. Altın Kelebek Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Altın Kelebek Kim Kazandı? Bu Akşam Belli Oldu!

Medya ve televizyon dünyasının en prestijli ödülleri olarak adlandırılan Pantene Altın Kelebek Ödüllerinin bu yıl 49. su gerçekleştiriliyor. 3 Aralık 2023 Pazar akşamı Zorlu Center’ da düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak Altın Kelebek Ödülleri için heyecan dorukta. Pantene Altın Kelebek ödülleri kazananlar kimler olacak? 2023 Altın Kelebek Kim Kazandı? 49. Pantene Ödülleri Tam Listesi İçin geri sayım başlarken en merak edilen diğer bir en önemli soru da Altın Kelebek kazananlar belli oldu mu, kimler ödül aldı? sorusu oldu. İşte 2023’ün Altın Kelebek adayları ve kazananları.

Altın Kelebek Adayları

Yıl boyunca televizyon, sinema, müzik ve internet medyasında gösterilen dizi ve filmlerin gösterdikleri performans ve aldıkları başarıları ödüllendirecek olan ödül töreni gerçekleşti. Halk oylaması sonrasında ödül alma hak kazanan adaylar ise, şöyle gerçekleşti. İşte 2023 Pantane Altın Kelebek Ödülleri adayları.

Altın Kelebek Yıldızı Parlayanlar

Bu yıl Altın Kelebek yıldızı parlayan ödülleri için dört aday bulunuyor. Altın Kelebek Kim Kazandı? Adaylar arasında; Safir dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Özge Yağız, genç yeteneklerden Simay Barlas, Duy Beni ve Dönence dizileriyle ilgi gören genç oyuncu Caner Topçu ve Kızılcık Şerbeti dizisindeki Doğa karakteriyle ününe ün katan Sıla Türkoğlu bulunuyor.

En İyi Erkek Sanatçı

  • Buray
  • Can Ozan
  • Edis
  • Emir Can İğrek
  • Mabel Matiz
  • Oğuzhan Koç
  • Semircenk
  • Tarkan
  • Teoman
  • Yalın

En İyi Kadın Sanatçı

  • Ajda Pekkan
  • Derya Uluğ
  • Fatma Turgut
  • Gülşen
  • Hadise
  • İrem Derici
  • Melek Mosso
  • Melike Şahin
  • Sertab Erener
  • Simge Sağın

En İyi Komedi Erkek Oyuncu

  • Burak Dadak – Güzel Günler
  • Çağlar Çorumlu – Ayak İşleri
  • Çok Güzel Hareketler 2
  • Doğu Demirkol – Doğu
  • Enes Koçak – Kendi Düşen Ağlamaz
  • Engin Günaydın – Abdropoz
  • Feyyaz Yiğit – Gibi
  • Giray Altınok – Prens
  • Güldür Güldür Show Ekibi

En İyi Komedi Kadın Oyuncu

  • Binnur Kaya – Güzel Günler
  • Çok Güzel Hareketler 2 –
  • Deniz Işın – Leyla ile Mecnun
  • Ecem Erkek – Güzel Günler
  • Ege Kökenli – Doğu
  • Eylül Tumbar – Kendi Düşen Ağlamaz
  • Güldür Güldür Show Ekibi
  • Leyla Tanır – Güzel Günler
  • Şebnem Bozoklu – Hayatımın Neşesi
  • Zeynep Çamcı – Güzel Günler

En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncu

  • Cem Gelinoğlu – Kısmet
  • Cenen Adıgüzel – Kısmet
  • Efekan Can – Yaz Şarkısı
  • Emre Bey – Vermem Seni Ellere
  • Kerem Bursin – Ya Çok Seversen
  • Kubilay Aka – Sadece Arkadaşız
  • Şükrü Özyıldız – Ruhun Duymaz
  • Mustafa Mert Koç – Yaz Şarkısı

En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu

  • Burcu Özberk – Ruhun Duymaz
  • Buse Meral – Vermem Seni Ellere
  • Hafsanur Sancaktutan – Ya Çok Seversen
  • Hazar Ergüçlü – Sadece Arkadaşız
  • Nilsu Berfin Aktaş – Yaz Şarkısı
  • Özge Özacar – Kısmet

En İyi Romantik Komedi Dizisi

  • Dönence – Kanal D
  • Kısmet – FOX TV
  • Ruhun Duymaz – FOX
  • Sadece Arkadaşız – Exxen
  • Vermem Seni Ellere – ATV
  • Ya Çok Seversen – Kanal D
  • Yaz Şarkısı – Kanal D

En İyi Kadın Oyuncu

  • Afra Saraçoğlu – Yalı Çapkını
  • Burcu Biricik – Camdaki Kız
  • Ceren Karakoç – Kızılcık Şerbeti
  • Evrim Alasya – Kızılcık Şerbeti
  • Gökçe Bahadır – Kulüp
  • Hande Erçel – Bambaşka Biri
  • Pınar Deniz – Yargı
  • Serenay Sarıkaya – Aile
  • Sıla Türkoğlu – Kızılcık Şerbeti
  • Su Burcu Yazgı Çoşkun – Kardeşlerim

En İyi Erkek Oyuncu

  • Berk Atan – Gönül Dağı
  • Bilal Yiğit Koçak – Kardeşlerim
  • Burak Berkay Akgül – safir
  • Burak Deniz – Bamabaşka Biri
  • Çağatay Ulusoy – Terzi
  • Kaan Urgancıoğlu – Yargı
  • Kıvanç Tatlıtuğ – Aile
  • Mert Ramazan Demir – Yalı Çapkını
  • Onur Seyit Yaran – Kardeşlerim
  • Salih Bademci – Dilek Taşı – Terzi – Kulüp

En İyi Dizi Çifti

  • Afra Saraçoğlu / Mert Ramazan Demir
  • Burcu Özberk / Şükrü Özyıldız
  • Demet Özdemir / Engin Akyürek
  • Gökçe Bahadır / Fırat Tanış
  • Gökçe Bahadır / Selahattin Paşalı
  • Hande Erçel / Burak Deniz
  • Su Burcu Yazgı Çoşkun / Onur Seyit Yaran
  • Pınar Deniz / Kaan Urgancıoğlu
  • Serenay Sarıkaya / Kıvanç Tatlıtuğ
  • Sıla Türkoğlu / Doğukan Güngör

En İyi İnternet Dizisi

  • Aktris – Disney +
  • Behzat Ç. Çekiç ve Gül – Blu TV
  • Ben Gri – Disney +
  • Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? – Netflix
  • Bozkır – Blu Tv
  • Kulüp 2 – Netflix
  • Magarsus – Blu TV
  • SIcak Kafa – Netflix
  • Şahmaran – Netflix
  • Terzi – Netflix

En iyi Dizi

  • Aile – Show Tv
  • Ateş Kuşları – ATV
  • Bambaşka Biri – FOX
  • Gönül Dağı – TRT 1
  • Kardeşlerim – ATV
  • Kızılcık Şerbeti – SHOW TV
  • Safir – ATV
  • Yabani – FOX TV
  • Yalı Çapkını – STAR TV
  • Yargı – KANAL D

En İyi Komedi Dizisi

  • Andropoz – Netflix
  • Benim Güzel Ailem – TRT 1
  • Çok Güzel Hareketler 2 – Star TV
  • Doğu – Blu TV
  • Gibi – Exxen
  • Güldür Güldür Show – Show
  • Güzel Günler – Show TV
  • Kendi Düşen Ağlamaz – TRT 1
  • Leyla ile Mecnun – Exxen
  • Prens – Blu TV

En İyi Çocuk Oyuncu

  • Ada Erma – Kulüp
  • Adin Külçe – Ya Çok Seversin
  • Almila Tuana Albay – Ateş Kuşları
  • Arven Ece Yavuz – Ya Çok Seversen
  • Alin Akpınar – Kardeşlerim
  • Azra Aksu – Bir Küçük Gün Işığı
  • Elif Kurtaran – Taçsız Prenses
  • Lena Naz Kalaycı – Dilek Taşı
  • Metehan Parıltı – Ömer
  • Ülkü Hilal Çiftçi – Dönence

En İyi Senarist

  • Ayşe Ferda Eryılmaz & Nehir Erdem – Ateş Kuşları
  • Aziz Kedi & Feyyaz Yiğit – Gibi
  • Burcu Över – Safir
  • Can Sinan – Dilek Taşı
  • Ethem Özışık – Bambaşka Biri
  • Hakan Bonomo – Aile
  • Hilal Yıldız – Yabani
  • Mehmet Barış Günger – Yalı Çapkını
  • Melis Civelek & Zeynep Gür – Kızılcık Şerbeti
  • Sema Ergenekon – Yargı

En iyi Yönetmen

  • Ahmet Katıksız – Aile
  • Ali Bilgin – Yargı
  • Barış Yöş – Gibi
  • Burcu Alptekin – Yalı Çapkını
  • Ketche (Hakan Kırvavaç) – Kızılcık Şerbeti
  • Neslihan Yeşilyurt – Bambaşka Biri
  • Semih Bağcı – Safir
  • Serkan Birinci – Kardeşlerim
  • Zeynep Günay & Seren Yüce – Kulüp

En İyi Gündüz Kuşağı Programı

En İyi Spor Programı

En İyi Yarışma Programı

En İyi Kadın Sunucu

En İyi Erkek Sunucu

49. Pantene Ödülleri Kazananları

2023 yılının Pantene Altın Kelebek Ödülleri 3 Aralık 2023 tarihinde yapılan görkemli törenle sahiplerini buldu. İşte 2023 Altın Kelebek Kim Kazandı? sorusunun cevabı.

Ödül KategorisiÖdülü Kazanan SanatçıÖdül Alınan Dizi
En İyi DiziYalı Çapkını
En İyi Kadın OyuncuPınar Deniz Yargı / Kanal D
En İyi Erkek OyuncuSalih Bademci
En iyi ÇiftSerenay Sarıkaya & Kıvanç TatlıtuğAile / Star Tv
Pantene Yıldızı ParlayanlarSimge Barlas, Sıla Türkoğlu, Caner Topçu, Özge Yapız
En Çocuk OyuncuAda ErmaKulüp
En İyi Romantik Komedi KadınHafsanur Sancaktutan Ya Çok Seversen
En İyi Romantik Komedi ErkekKerem BursinYa Çok Seversen
En İyi Romantik Komedi DizisiYa Çok SeversenKanal D
En iyi Komedi Kadın OyuncuEcem Erkek
En iyi Komedi Erkek OyuncuÇağlar ÇorumluShow TV
En İyi Komedi DizisiGüldür Güldür ShowShow TV
En İyi Arabesk KadınDerya Bedavacı
En İyi Arabesk Erkek Hakan Altun
En İyi Kadın ŞarkıcıMelike Şahin
En İyi Erkek ŞarkıcıEdis
En İyi RepçiBlock 3
En İyi Spor ProgramıBein Spor Lig Bein Conect
En İyi Yarışma ProgramıMaster ChefTV 8
En İyi Gündüz Kuşağı Esra Erolda ATV
En iyi Kadın SunucuMüge AnlıATV
En İyi Erkek SunucuKenan İmirzalıoğluATV
Azerbaycan’ın Parlayan YıldızıNecibe Ahmedi, Kemale Piriveya, Samira Efendi
En İyi Müzik GrubuMadrigal
En İyi Çıkış Yapan Semicenk
Yılın Çıkış Yapan ŞarkıSemicenk & Doğu Swak
En İyi YönetmenKetche (Hakan Kırvavaç) – Kızılcık ŞerbetiShow TV
En İyi SenaristMelis Civelek & Zeynep Gür – Kızılcık ŞerbetiShow TV
En İyi İnternet DizisiKulüpNetflix
En İyi Magazin ProgramıMüge ve Gülşenle 2. SayfaTV8
En İyi İnflansur / YoutuberBerfu Yenenler
En İyi Dijital İçerikKonuşanlar – Hasan Can KayaExxen

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pantene Altın Kelebek 2019 Kazananları

Pantene Altın Kelebek 2019 Adayları

Pantene Altın Kelebek Kazananları 2020

Altın Kelebek Kazanları 2021

2024 Sezonunda Final Yapacak Diziler Belli Oldu!

Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 Sezonu

Her sezon televizyon kanallarında çok sayıda dizi ekranlarına gelirken birçoğu da ekranlara veda ediyor. Yaz başlarında ekranlara merhaba diyen ya da 2024 Kış sezonunda başlayan yeni diziler kısa bir süre içerisinde bitiyor. Film Dizi Haber olarak bu yıl erken final yapacak dizileri sizler için araştırdık. Peki, Hangi diziler bitiyor? İşte Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu listesi ve TRT, Star, Show, Kanal D, Fox TV, TV 8, Kanal 7 ve diğer kanallarda final yapacak dizilerle final yapması beklenen diziler.

Erken Final Yapan Diziler

Televizyon kanallarının belki de en dikkat çeken yanı, kısa süre içerisinde yayın hayatına son verdikleri dizileri oluyor. Yayın hayatına başladıktan çok kısa sürede biten bu diziler izleyicinin gönlünde yaralar bırakıyor. Çok sevdikleri dizilerin erken bitebileceğinden korkan izleyiciler erken final yapan dizilerin hangileri olduğunu sıkça sorguluyor. Yazımızda bu diziler yanında Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu listesi de yer alacak.

Final Yapması Beklenen Diziler

Dizilerin final yapmaları kadar final yapması muhtemel olarak iddia edilmesi herkesin ilgisini çeken konulardan birisi. Dizilerin final yapmasında en önde gelen sebeplerden birisi olan izlenme oranları (reytingler) dizilerin final yapma tahminleri konusunda en çok bilgi veren raporların başında geliyor. Başlığımızda final yapması beklenen dizileri listeleyeceğiz.

  • Üç Kız Kardeş; Kanal D’nin üç sezondan bu yana devan eden dizisi Üç Kız Kardeş ‘in bu sezon sonunda Haziran ayında final yapabileceği düşünülüyor.
  • Ateş Kuşları: ATV’de yayınlandığı günden bu yana yüksek izlenme oranları alan Ateş Kuşları dizisi, yayınlandığı 2. Sezonda bu başarısını sürdüremedi. Aynı gün yayınlanan Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti dizisinin gölgesinde kalan Ateş Kuşları dizisiyle ilgili şu an erken final kararı olmasa da sezon sonunda bitmesi beklenen diziler arasında yer alıyor.

ATV’ de Final Yapacak Diziler

Televizyon kanalları her sezon yeni dizilerini yayınlarken eski dizilerini ya da beklenen başarıyı gösteremeyen dizilerini bitirme kararı alıyor. Başlığımızda Final Yapacak Diziler 2023 – 2024 sezonu ile ATV’de final yapacak dizileri listeledik. Peki, ATV’ de hangi diziler final yapacak? İşte ATV’de bitecek dizilerin listesi.

Yıldızlar Bana Uzak

ATV ekranlarında yayınlanan Yıldızlar Bana Uzak dizisinden erken final haberi geldi. Başrollerinde Furkan Andıç ve Burcu Kıratlı’nın oynadığı Yıldızlar Bana Uzak dizisi 21 Ocak 2024′ te yayınlanacak 5. Bölümüyle izleyicisine veda edecek. Peki, Yıldızlar Bana Uzak dizisinin neden final yapıyor? Konuyla ilgili yapımcı kuruluştan herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen dizinin erken bitmesinin nedeninin reytinglerde yaşanan düşüş gösteriliyor.

Altın Kafes Dizisi İçin Final Kararı

ATV ekranlarında yayınlanmaya yeni başlayan Altın kafes dizisinden kötü haber geldi. Binlerce izleyici beklentisinin oluşmasının beklenmesine rağmen istenen başarıyı yakalayamayan dizi için final kararı çıktı. Buna göre, Altın Kafes dizisi yayınlanacak 5. bölümle ekranlara veda edecek. Başrollerinde; Aytaç Şaşmaz, Şifanur Gül, Ebru Cündübeyoğlu, Hayal Köseoğlu, Hilmi Cem İntepe ve Murat Kılıç’ın paylaştığı Altın Kafes dizisi, Kafes ülkenin sayılı zenginlerinden olan Beyoğlu ailesinin veliahttı ‘Onur’ ile ailenin okulunda öğretmenlik yapan idealist ‘Zeynep’in büyük bedeller ödeyecekleri aşk hikayesini anlatıyordu.

TRT 1’de Final Yapacak Diziler

Dizilerini final yaptırma konusunda en gerilerde olan TRT 1 kanalı zaman zaman yeni dizilerine yer açmak adına bazı dizilerine final kararı alıyor. TRT sevilen dizilerini bitirse de söz konusu dizilerini sevenlere dijital platformu TRT Tabii, TRT İzle ve Youtube kanallarında izlenme imkanı sunuyor. İşte TRT 1 de bitecek diziler.

Alparslan Büyük Selçuklu

TRT’nin iki sezondur reyting rekorları kıran dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu, 2024 sezonun ilk final kararı alan dizilerinden birisi oldu. Geçtiğimiz sezon final yapmadan yaz tatiline giren dizi, bu sezon yayınlanan son iki bölümüyle final yaptı. 6 Kasım 2023′ te 64. Bölümde final yapan dizinin son bölümünde Alpaslan Ani’yi fethederek Anadolu’ya geçişteki tüm engelleri kaldırmıştır. Evdokya’ ya evlenen Diyojen, Türkleri Anadolu’ da barındırma gayesiyle Malazgirt’te Alparslan ile karşılaşır.

Hayatımın Neşesi

TRT 2023 yaz dizileri arasında ekranlara gelen komedi dizisi Hayatımın Neşesi yayınlanacak 18. bölümüyle final yapıyor. Başrollerinde; Şebnem Bozoklu ile Tolga Tekin’in rol aldığı Hayatımın Neşesi, tıp eğitimini yarıda bırakıp evlenen Neşe’nin hikayesini anlatıyordu.

Benim Güzel Ailem

TRT ‘nin ilgiyle izlenen yaz dizisi Benim Güzel Ailem de final yapacak dizlerden birisi. Çocuklarını evlendirmiş bir çiftin yaşamını anlatan dizide, dört çocuklarının üçünü evlendirilen aile, son çocuklarının düğününe de hazırlık yaparken büyük bir sürprizle karşılaşırlar. Başrollerinde; Erdal Özyağcılar, Seray Gözler, Onur Buldu, Melis Babadağ, Toprak Can Adıgüzel, Serra Pirinç ve Nergis Kumbasar’ın rol aldığı Benim Güzel Ailem ne zaman final yapacak? Benim Güzel Ailem 8 Kasım 2023 tarihinde yayınlanacak 22. Bölümüyle final yaparak sevenlerine veda edecek.

Fox TV’de Final Yapacak Diziler

Türk Televizyon kanalları arasında en çok dizisini final yaptıran kanal olan FOX TV, bu yılda yine pek çok dizisini final yaptıracak mı bilinmez. Peki, FOX TV’ de hangi diziler bitecek?

Bambaşka Biri Dizisinin Final Tarihi Belli Oldu!

Başrollerini Hande Erçel ve Burak Deniz’in paylaştığı Bambaşka Biri dizisi ile ilgili kötü haber geldi. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, özellikle yurtdışında büyük ilgi gören dizinin ekran veda edeceği tarih belli olmuş. Bir cinayet davasıyla tanışan bir savcıyla bir ana haber bülteni sunucusunun kısa sürede büyük bir aşkın içerisine düşmesini konu alan Bambaşka Biri dizisi yeni bir gelişme olmazsa 25 Aralık’ta yayınlanacak 16. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Kader Bağları dizisi ekranlara veda ediyor!

Başrollerini Ayça Ayşin Turan ile Serkan Çayoğlu‘nun paylaştığı “Kader Bağları” dizisi ekrana veda ediyor. Bazı sahneleri Karadağ‘da çekilen dizinin geçen hafta yönetmeni değişmişti. Son gelen habere göre bu hafta 4. bölümü ekrana gelecek dizi yayınlanacak 5. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Adım Farah Aralık 2023′ te Bitiyor!

FOX TV’ nin sevilen dizisi Adım Farah dizisinden final haberi geldi. 2017 yapımı Arjantin dizisi La Chica que Limpia adlı diziden ekranlara uyarlanan dizinin 2. Sezonu yayınlanıyordu. Peki, Adım Farah ne zaman bitecek? Dizinin Wikipedi sayfasında verilen bilgiye göre başrollerini; Demet Özdemir ve Engin Akyürek’in paylaştığı Adım Farah dizisi 23 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan 26. bölümüyle final yapacak?

Star TV’de Bitecek Diziler

Star TV dizileri izleyicinin beğendiği dizileri yayınlaya kanallar arasında ilk sırada yer alıyor. Bununla birlikte dizinin hikayesi ve oyuncu kadrosu ne kadar iyi olsa da izleyicinin ilgisini çekmediğinde final yapıyor. Peki, Star TV’de hangi diziler bitecek?

Show TV’de Hangi Diziler Final Yapıyor

Çok sayıda fenomen dizinin kanalı olan Show TV’ de çoğu zaman dizileri için final kararı alıyor. Peki, Show TV’de hangi diziler final yapacak? İşte Show TV 2024 sezonunda bitmesine karar verilen diziler.

Ne Gemiler Yaptım Dizisinden Kötü Haber

Show TV ekranlarında yayınlanan Ne Gemiler Yaktım dizisinden kötü haber geldi. Başrollerini; Devrim Özkan, Deniz Baysal, Erkan Köstendil ve Berk Hakman’ın paylaştığı Ne Gemiler Yaktım dizisi yayınlanacak 28 Ocak 2024’de yayınlanacak 8. Bölümüyle ekranlara veda edecek. Ne Gemiler Yaktım Ne zaman final yapacak? Yönetmenliğini Altan Dönmez’ in yaptığı, senaryosunu Banu Kiremitçi Bozkurt’un yazdığı Ne Gemiler Yaktım dizisinin final kararıyla ilgili açıklama yapılmazken dizinin, beklenen reyting rakamlarına ulaşamaması sebebiyle bittiği düşünülüyor.

Aile Dizisinin Final Çekimleri Yapıldı!

Show TV’nin yayınlandığı günden bu yana ilgiyle izlenen dizisi Aile final yapıyor. Başrollerini; Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın paylaştığı dizi, 30 Ocak’ta yayınlanacak 30. Bölümüyle sevenlerine veda edecek. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Hakan Bonomo’nun yazdığı Ahmet Katıksız ve Gökçen Usta’nın yönetmenin yönettiği diziyle ilgili kulislerden sızan dizinin bilgi mutlu sonla biteceği ve Devin ile Aslan’ın çocuklarına kavuşacağı yönünde. Peki, Aile dizisi neden bitiyor? Aile dizisinin final nedeni olarak reytinglerin uzağında kalması gösteriliyor.

Kara Dizisi Bitiyor!

Show TV ekranlarından 2023 yılının sonlarında seyirciyle buluşan Kara Dizisinden final haberi geldi. Kara Dizisi ne zaman bitecek? Henüz 4. Bölümü yayınlanan dizinin erken final kararı sevenlerini üzerken dizinin yayınlanacak 5. Bölümünde biteceği belirtildi. İlker Kaleli ve Öykü Karayel’in başrolde yer aldığı Kara dizisi, hayatını çalanlardan intikam almak için harekete geçen Kara ile yolu genç adamla sürpriz şekilde kesişen Zeynep’in sürükleyici hikayesini konu alıyor.

Maviye Sürgün Dizisi Final Yapıyor

Show TV’de yaz dizisi olarak başlayan Maviye Sürgün dizisinden final haberi geldi. Başrollerini; Caner Cindoruk, Damla Sönmez ve Serkan Altınoruk’un paylaştığı Maviye Sürgün dizisinin ‘Gerekirse dünyayı yakarım ben senin için’ sloganıyla hazırlanan final fragmanı yayınlandı. Erken final kararı alınan dizi, yayınlanacak 25. Bölümüyle 29 Kasım 2023′ de ekranlara veda edecek.

Kanal D’ de Final Yapacak Diziler

Kanal D Arka Sokaklar gibi kemikleşmiş dizilerin kanalı olarak aklımıza gelen kanalların başında. Diğer rakip kanallar gibi Kanal D’de de düşük reyting puanları alan dizilerine final yaptırıyor. Peki, Kanal D’ de hangi diziler final yapacak? Kanal D yeni sezonda bitecek dizilerin listesini başlığımızda bulabilirsiniz.

Dilek Taşı Dizisi Bitiyor!

başrollerinde Salih Bademci ve Hazal Subaşı’nın rol adlığı Dilek Taşı dizisi de final yapabilecek diziler arasında gösteriliyordu. Dilek Taşı neden bitti? Yeni sezonun en iddialı dizilerinden birisi olarak gösterilen dizi, reyting başarısını devam ettiremeyince yayın gününde değişikliğe gidilmişti. Yapılan değişiklikle dizinin izlenme oranında bir değişme olmaması durumunda erken final yapabileceği iddialar arasında yer alıyordu. Kısa bir süre önce final kararı gelen dizi, 24 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak 20. Bölümüyle final yapacak.

Bir Derdim Var Bitiyor!

Kanal D ekranlarında yayımlanan Bir Derdim Var dizisinin biteceği iddialar arasında yer alırken konuyla ilgili bilgi dizinin başrol oyuncusu Birce Akalay’ dan geldi. Akalay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

”Dizimiz yola çıktığımız ilk günden, ülkemizdeki hatırı sayılır travmalı çocuğun ‘YALNIZLIĞINA’, ailelerinin ise mahsur kaldığı ‘KARANLIKLARA’ el uzatabilmek heyecanıyla sarmıştı beni…Ulusal televizyonları ve sektörümüzü yönlendiren reyting sisteminde ne yazık ki karşılık bulamadı işimiz. Ancak kamuoyu her zaman değerlidir. Aldığımız tüm tepkiler, yorumlar ve alkışlarınız en büyük ödül ve motivasyon kaynağı oldu ve olacak son güne kadar şüpheniz olmasın. Bu anlamda, heyecanımızı ilk günden itibaren paylaşan ve bizi elinden geldiğince desteklemiş tüm dostlarıma ve sevenlerimize yürekten teşekkür ederim. Hayatımdaki en büyük iyi ki’lerimden biri oldu ‘Bir Derdim Var’. Keşke daha uzun soluklu olabilseydi… Sevgiyle…” açıklamasında bulundu.

Bir Derdim Var dizisi 14 Aralık 2023′ de yayınlanacak 6. Bölümüyle final yapacak.

Kanal 7’de Final Yapacak Diziler

Uzakdoğu dizilerinin kanalı olarak tanınan Kanal 7’de Türk arkası yarın dizileri yanı sıra Kore, Hint, Pakistan ve Tayland dizileri yayınlanıyor. Söz konusu dizilerin kısa soluklu olmasından dolayı kanalın yayın akışında sıklıkla final yapan diziler yer alıyor. Peki, Kanal 7’de hangi diziler final yapacak? Kanal 7 ‘de bitecek dizileri başlığımızda bulabilirsiniz.

TV 8’de Bitecek Diziler

Televizyon dizileri konusunda çok iddialı olmayan TV 8 kanalında 2023 yılında bir kaç dizi yayınlansa da bazıları ne yazık ki uzun soluklu olamadı. Peki, TV 8′ in hangi dizileri bitti? TV 8′ de 2023 sezonunda final yapacak dizileri başlığımızda bulabilirsiniz.

2024 Yılında Yayın Hayatı Sona Eren Diziler

Yılın başlarında izlenme kaybı yaşayan ve yayın hayatı biten dizilerin aşağıdaki listede final tarihleri, yayınlandıkları kanallar ve kaç bölüm yayınlandığı ile ilgili bilgilerini bulabilirsiniz.

FİNAL TARİHLERİDİZİNİN ADIBÖLÜM SAYISIKANALI
4 Ocak 2024 Kendi Düşen Ağlamaz27TRT 1
13 Ocak 2024Bambaşka Biri16 FOX TV
21 Ocak 2024Yıldızlar Bize Uzak4ATV
24 Ocak 2024Dilek Taşı 20Kanal D
26 Ocak 2024Aşka Düşman 4TV 8
28 Ocak 2024Ne Gemiler Yaktım8Show TV
30 Ocak 2024Aile30Show TV
1 Şubat 2024Kara / Arak 5Show TV

2024’de Biten Diziler

2023 Yılında Biten Diziler

2023 yılın başından bu yana çok sayıda yeni ve eski dizi final yaptı. Kimi dizilerin ekran yolculukları kısa sürerken kimilerinin uzun süren yolculukları bu yıl sona erdi. Peki, Hangi diziler 2023 yılında final yaptı? İşte bu yıl biten dizilerin listesi ve bölüm sayıları ve kanalları.

FİNAL TARİHLERİDİZİNİN ADIBÖLÜM SAYISIKANALI
5 Ocak 2023Balkan Ninnisi25TRT 1
13 Ocak 2023Yazgı74TV 8
18 Ocak 2023Kasaba Doktoru 32TRT 1
20 Ocak 2023 İyilik27FOX TV
30 Ocak 2023Sipahi8SHOW TV
24 Şubat 2023Sıfırıncı Gün6TV 8
10 Mart 2023Hayatımın Şansı9FOX TV
15 Mart 2023O Kız24KANAL D
25 Mart 2023Dokuz Oğuz9FOX TV
2 Nisan 2023 Başım Belada 5ATV
21 Nisan 2023Toprak ile Fidan100STAR TV
25 Nisan 2023Gecenin Ucunda26STAR TV
28 Nisan 2023 Tuzak26TV 8
21 Mayıs 2023EGO13FOX TV
25 Mayıs 2023Gelsin Hayat Bildiği Gibi41SHOW TV
5 Haziran 2023 Bir Küçük Gün Işığı36ATV
5 Haziran 2023Yasak Elma177FOX TV
6 Haziran 2023Tetikçinin Oğlu7 FOX TV
7 Haziran 2023Kraliçe11KANAL D
9 Haziran 2023Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı 20TRT 1
9 Haziran 2023Yalnız Kalpler100FOXTV
13 Haziran 2023Yürek Çıkmazı28TRT 1
15 Haziran 2023 Al Sancak19 TRT 1
15 Haziran 2023Camdaki Kız 82 KANAL D
15 Haziran 2023Yüz Yıllık Mucize13STAR TV
18 Haziran 2023Güzel Günler26SHOW TV
24 Haziran 2023Taçsız Prenses 13FOX TV
30 Haziran 2023 Hicran160KANAL D
10 Temmuz 2023Fedakar50KANAL 7
13 Temmuz 2023Gülcemal13FOX TV
28 Temmuz 2023Canım Annem350TV 8
13 Ağustos 2023Vermem Seni Ellere9 ATV
14 Ağustos 2023Üvey Anne 8ATV
21 Ağustos 2023 Veda Mektubu24KANAL D
25 Ağustos 2023Kısmet10FOX TV
27 Ağustos 2023Yaz Şarkısı8FOX TV
23 Eylül 2023 Ruhun Duymaz9FOX TV
30 Eylül 2023Ya Çok Seversen13KANAL D
11 Ekim 2023Çöp Adam30STAR TV
11 Ekim 2023Dönence14KANAL D
28 Ekim 2023 Kader Bağları5 FOX TV
6 Kasım 2023Alparslan: Büyük Selçuklu61TRT 1
7 Kasım 2023Hayatımın Neşesi18 TRT 1
29 Kasım 2023 Maviye Sürgün25SHOW TV
6 Aralık 2023Benim Güzel Ailem22TRT 1
23 Aralık 2023 Adım Farah26FOX TV
14 Aralık 2023 Bir Derdim Var6KANAL D
29 Aralık 2023Bambaşka Biri16FOX TV

2023 2024 sezonunda final yapan ve yapacak diziler güncel listesini sitemizde ya da Biten Diziler 2023 linki tıklayarak bulabilirsiniz.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yolun Sonunu Göremeyen Diziler Final Yapıyor!

Diziler Ne Zaman Bitiyor?

İşte Bu Sezon Final Yapacak Türk Dizileri

2021 Sezonunda Final Yapan Televizyon Dizileri

2023 Kış Sezonunda Bitmesi Beklenen Diziler

2024 Yeni Sezonda Başlayacak Efsane Diziler



Lee Min Ho’nun Ask The Stars Dizisinin Yayın Tarihi Heyecanla Bekleniyor!

Lee Min Ho’nun Ask The Stars Çıkış Tarihi Sabırsızlıkla Bekleniyor

Ünlü Koreli oyuncu Lee Min Ho’ nun oynadığı tüm diziler dünya çapında büyük ilgi görüyor. En son Apple TV için Pachinko adlı diziyle kamera karşısına geçen ünlü oyuncu, Ask The Stars (When The Stars Gossip) adlı yeni bir diziyle daha izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Daha önceki projelerinden oldukça farklı bir konsepte sahip olan bu dizi, Lee Min Ho’ya Gong Hyo-jin’in eşlik ettiği bir romantik komedi olacak. Peki, Ask The Stars Kore dizisi ne zaman çıkacak, hangi kanalda yayınlanacak, konusu nedir ve hangi oyuncular rol alıyor? İşte Lee Min Ho’nun yeni dizisi Ask The Stars yayınlanma tarihi ve Ask The Stars Çıkış Tarihi ile ilgili detaylar.

Çıkış Tarihi İçin Geri Sayım Başladı!

Koreli senarist Seo Sook-hyang tarafından yazılan ve yönetilen “Ask The Stars” dizisi, bilim kurgu ve romantik komedi türünde bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Dizinin çekimleri 2023 yılında tamamlanmış olsa da şu an post prodüksiyon çalışmaları devam ettiği alınan bilgiler arasında.

Uzay İstasyonunda Etkileyici Bir Aşk Hikayesi

Başrollerini Lee Min Ho ve Gong Hyo Jin’in paylaştığı ‘Ask the Stars’ Kore dizisi, ‘Where the Stars Gossip’ adıyla da biliniyor. Dizinin hikayesi, bir astronot ile uzay istasyonunda tanışan bir turist arasındaki etkileyici bir aşk hikayesini ele alıyor. Lee Min Ho, dizide uzayda turist olarak seyahat etmek için büyük bir meblağı gözden çıkaran bir jinekolog olan Gong Ryong karakterini canlandırıyor. Gong Hyo Jin ise, mükemmeliyetçi eğilimleri ve uzaya karşı hoşgörüsüzlüğü ile tanınan üst düzey bir astronot kaptanı olan Eve Kim karakterini canlandırıyor.

Çok Özel Çekim Teknikleri Kullanıldı

Dizinin konusunun uzayda geçmesinden dolayı, kaliteyi artırmak için ağırlıklı olarak VFX (görsel efektler) içereceği belirtiliyor. Yapım ekibinin uzay mekiği içerisindeki ağırlıksız durumu, uzay istasyonu dışındaki, yıldızların ihtişamını ve evrenin uçsuz bucaksız manzarasını tasvir etmek için çeşitli çekim teknikleri kullandığı edinilen bilgiler arasında.

İkisinin Arasında Mükemmel Kimya Etkili

Çekimlerin sona ermesiyle yapım ekibi çekimlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için çalışan oyunculara ve ekibe şükranlarını dile getirirdi. Bu sürecin sorunsuz tamamlanmasında Lee Min Ho ve Hyo Jin’in arasındaki mükemmel kimyanın etkili olduğunun da altını çizdiler.

When the Stars Gossip Konusu:

The Ask The Stars diğer bir adıyla ‘When the Stars Gossip’ dizisi, bir turist ve bir astronotun uzay istasyonunda karşılaşıp birbirlerine aşık olmalarını merkezine almaktadır.

When the Stars Gossip Oyuncuları ve Karakterleri

  • Lee Min Ho (Gong Ryong), dizide, turist olarak uzayda seyahat etmek için astronomik miktarda para ödeyen jinekolog Gong Ryong karakterini canlandırıyor.
  • Gong Hyo Jin (Eve Kim), Koreli-Amerikalı bir astronot olan Eve Kim karakterini canlandırıyor. Mükemmeliyetçi bir astronot kaptanı olarak tanımlanan karakter, hiçbir hataya müsamaha göstermez.
  • Han Ji Eun, dizide, Gong Ryong’un nişanlısı Choi Go Eun karakterini canlandırıyor. Choi Go Eun, aynı zamanda Mirae Grup Başkanı Choi Jae-ryong’un tek kızıdır.
  • Kim Joo-hun Park, Dong-ah rolünde Uzay istasyonuna üç kez gelmiş olan ve Eve Kim ile birlikte Seul MCC’sinin üyesi olan kıdemli bir astronot.

When the Stars Gossip / Ask The Stars Ne Zaman Çıkacak?

Ünlü aktör Lee Min Ho’nun en çok merak edilen konuları arasında en son dizisi 2023 yapımı Ask The Stars Çıkış Tarihi oldu. Çekimleri 2022 yılında başlayan dizi, 8 Şubat 2023’te Lee Min-ho’nun Instagram sayfasında çekimlerinin sona erdiğini duyurmasıyla yeni bir sürece girdi. Bu süreçte heyecanlı bir bekleyiş yerini alırken bazı kaynaklar dizinin 2023 yılının ikinci yarısında yayınlanacağını iddia etse de bazı kaynaklar da dizinin çıkış tarihini 2024 olacağını iddia etti.

İlgili Gelişmeler Oldukça Yazımızda Olacak!

“Ask The Stars” dizisi için geri sayım başladı. Seyirciler Lee Min Ho ve Gong Hyo Jin’in bu farklı ve büyüleyici aşk hikayesini izlemek için sabırsızlanıyorlar. Dizinin çıkış tarihi geldiğinde de izleyiciler Lee Min Ho’nun büyüleyici oyunculuğunu ve bu etkileyici hikayeyi ekranlarda izleme şansına sahip olacaklar. Şu an için Ask The Stars dizisinin yayın tarihi ile ilgili kesin bir haber olmasa da ilerleyen günlerde dizinin çıkış tarihi ve daha fazla ayrıntı açıklandığında, yazımız güncellenecektir.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lee Min Ho İle ilgili Merak Ettiklerimiz

Lee Min Ho Evlendi Haberi Ortalığı Karıştırdı!

Sonsuza Dek Oyuncusu Kim Soo Hyun Hakkında Bilinmeyenler

Lee Min Ho’nun En İyi Dizileri

Lee Min HO’nun Fantastik Dizisi The King: Eternal Monarch

Lee Min Ho Pachinko Dizisi

Yalı Çapkınına 2. Sezonda Yeni Karakterler Geliyor!

Yalı Çapkını Yeni Oyuncuları ile İlgili Gelişmeler Devam Ediyor

Geçtiğimiz sezon Star TV’de yayınlanmaya başladığı günden itibaren hikayesiyle fırtınalar estiren fenomen dizi Yalı Çapkını Yeni Oyuncuları ile ilgili haberler gelmeye başladı. Başrollerini; Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor gibi başarılı oyuncuların paylaştığı diziye yeni sezonda yeni oyuncular ve karakterler katılıyor. Peki, Yalı Çapkınına hangi oyuncular geliyor? Yalı Çapkını dizisine yeni giren oyuncular kimler? Hangi karakteri canlandıracaklar? İşte Yalı Çapkını dizisine 2. Sezon giren oyuncular ve karakterleri ile ilgili detaylar.

Yalı Çapkını Ana Karakterler (Oyuncular)

Yapımcılığını OGM Picture’ nin üstlendiği gerçek bir hikayeden uyarlanan Yalı Çapkını dizisi, Star TV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Gaziantepli Korhan Ailesi’nin reisi Halis Ağa’nın el bebek gül bebek yetiştirilmiş torunu Ferit’i emri vaki olarak Gaziantep’ te mütevazi bir hayat yaşayan Seyran ile evlendirmesiyle başlayan hikayede çok sayıda başarı oyuncu yer alıyor. İşte Yalı Çapkını dizisi başrol ve ana karakter oyuncuları.

Afra Saraçoğlu / Seyran Şanlı

Yalı Çapkını dizisinin baş karakterlerinden birisi olan Seyran Şanlı karakterine ünlü oyuncu Afra Saraçoğlu hayat veriyor. Yalı Çapkını Seyran nasıl bir karakterdir? Seyran, en az ablası kadar güzel ve eğitimlidir. Hayatı boyunca okuyup kendi ayakları üzerinde durmanın hayalini kurar. Merhametli, sevgi dolu ama yeri geldiğinde de hırçınlaşabilen bir kızdır. İnatçılığı ve azmiyle kendi hayatının kontrolünü eline almak için mücadele etmekten asla vazgeçmez.

Mert Ramazan Demir / Ferit Korhan

Yalı Çapkını dizisinin As karakterlerinden birisi de Ferit Korhan karakteri. Dizide Ferit Korhan’ı Mert Ramazan Demir oynuyor. Yalı Çapkını Ferit nasıl bir karakterdir? Halis Ağa’nın en favori torunu, Orhan ve Gülgün’ ün biricik oğulları Ferit, şeker hatasıdır. Onun bu durumu aile içerisinde fazlaca şımartılmasına neden olmuştur. Kendisini çok seven Ferit, özünde özgüven eksiği olan birisidir. Bu nedenle terk edilmekten korkar. Bu yüzden Pelin ve Seyran arasında bir seçim yapamaz. Yaşadığı kötü şeyleri umursamayan Ferit bu olaylardan da hiç ders çıkarmaz.

Çetin Tekindor / Halis Korhan

Yalı Çapkını dizisinde en önemli karakterlerden birisi olan Halis Korhan karakterini usta oyuncu Çetin Tekindor canlandırıyor. Yalı Çapkını Halis Korkan nasıl bir karakterdir? Uzun yıllardır İstanbul’da yaşasa da geleneklerine körü körüne bağlı olan Halis Ağa, sağlık sorunları nedeniyle şirketi oğlu Orhan Korhan’a bırakmıştır. Ancak tüm önemli kararları yine de kendisi vermektedir. Otoriter, kuralcı, sert mizaçlı bir adam olan Halis Korkan, Seyran’ ın halası Hattuş’ a da sevdalıdır. Halis Ağa, odasında bir taraftan mücevher işlemeye çalışarak kendi bedenine meydan okurken, diğer tarafta tuttuğu günlüklerle de yaşadığı iç hesaplaşmaları ortaya serer.

Şerif Sezer / Hattuç Şanlı

Usta oyuncu Şerif Sezer yer aldığı Yalı Çapkını dizisinde, Hattuç Şanlı karakterine hayat vermektedir. Yalı Çapkını Hattuş nasıl bir karakterdir? Hattuş zamanında Antep’in parmakla gösterilen kızlarından biriyken Halis Korhan’a olan aşkından dolayı kimseyle evlenmemiştir. Otorite sahibi, sert mizaçlı bir kadın olan Hattuş, babası ölene kadar hem psikolojik hem de fiziksel şiddete uğramış ve bu şiddeti içselleştirmiştir. O yüzden Kazım’ın kızlarına da karşı sert tavırlarını destekler.

Gülçin Santırıcıoğlu / İfakat Korhan

Yalı Çapkını dizisinde evin büyük yengesi İfakat Korkan karakterini başarılı oyuncu Gülçin Santırıcıoğlu canlandırıyor. Peki, Yalı Çapkını İfakat Korhan nasıl bir karakterdir? Korhan ailesinin dul kalmış gelini olan İfakat, Halis Ağa’nın uygun görmesiyle yalıya gelin olarak gelmiştir. Henüz yirmili yaşlarda geçirdiği trafik kazası sonucu hem kocasını hem de karnındaki bebeği kaybetmiştir. Kayınvalidesinin kalbi yaşanan tüm bu olaylara dayanamamıştır. Üst üstüne gelen acılar ve kayıplar sonrasında ve Halis Ağa’nın onu oğlunun emaneti olarak görmesi İfakat’ı yalının hanımı konuna getirmiştir. Ailenin çıkarlarını her şeyden ve herkesten önde tutan İfakat’ın herkesten gizlediği çok önemli bir sırrı vardır.

Emre Altuğ / Orhan Korkan

Yalı Çapkını dizisinde Orhan Korhan karakterini ünlü şarkıcı oyuncu Emre Altuğ canlandırıyor. Peki, Orhan Korhan nasıl biri? Başarı bir iş insanı olan Orhan’a ne yazık ki Halis Ağa’nın el yeteneği geçmemiştir. Bu nedenle işinde ne kadar başarılı olsa da babasını hiç bir zaman memnun edememiştir. Oğullarına kendine tanınandan daha fazla özgürlük tanır. Onlardan tek isteği Halis Ağa’nın önünde başını eğdirmemeleridir.

Gözde Kansu / Gülgün Korhan

Yalı Çapkını dizisinde Gülgün Korhan karakterini Gözde Kansu canlandırıyor. Ferit ve Fuat’ın annesi olan Gülgün yıllar önce kariyerini bırakmış ve Orhan Korhan ile evlenmiştir. Seyran’ın en büyük destekçilerinden birisi olan Gülgün, kocası ile yengesi İfakat arasında olan yakınlaşmadan şüphelenmektedir. Orta sınıf bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Üniversitede mimarlık okurken Halis Ağa’nın oğlu Orhan’a uygun görmesi sonucu hiç tanımadan Orhan’la evlenmeyi kabul edip okulu bırakmıştır. Zamanla kendini çok geliştirmiş ve ailenin vitrin gelini rolünü üstlenmiştir. Gülgün, yaşanılan olaylarla yüzleşmekten kaçınan, ne olursa olsun görmezden gelmeyi seçerek hayatına devam edebilen bir kadındır.

Beril Bozan / Suna Şanlı

Dizide Seyran’ ın ablası Suna karakterini oyuncu Beril Bozan canlandırıyor. Kazım ve Esme’nin büyük kızı olan Suna, aynı zamanda Gaziantep’in parmakla gösterilen genç kızları arasındadır. Çevreye nazaran oldukça eğitimli olan Suna’nın hayali, mutlu bir yuva kurup yaşadığı konaktan kurtulabilmektir. Kardeşini ve annesini çok sever. İkisi için de her şeyi göze alabilecek yapıdadır. Korhan ailesine gelin gitmek üzereyken bir anda tüm hayatı değişmiştir.

Ersin Arıcı / Abidin

Dizide Ferit’in koruması ve şoförü karakteri Abidin’i oyuncu Ersin Arıcı canlandırıyor. Peki, Abidin nasıl bir karakter. Abidin’in Ferit ile aralarında şoför çalışan ilişkisinden çok abi kardeş ilişkisi mevcuttur. Babası o daha çocukken ölmüştür ve annesi yeniden evlenmiştir. Üvey babasının onu istememesi nedeniyle çocuk yaşta okulu terk edip İstanbul’a gelmiştir ve çoğu tekin olmayan pek çok işte çalışmıştır. Yıllar geçip büyüdükten sonra, bir gece şans eseri Orhan’ın hayatını kurtarır ve o gün bu gündür yalıda çalışır. Annesi ile ilişkisi sebebiyle kadınlara karşı güvensizdir.

Sezin Bozacı / Esme

Yalı Çapkını dizisinde Seyran ve Suna’nın anneleri Esme karakterine oyuncu Sezin Bozacı hayat veriyor. Esme nasıl bir karakter? Kazım’ ın karısı olmasına karşın evde sözü geçmeyen biridir. Hattuş halanın hükümranlık sürdüğü konakta çocuklarının gelecekleri dahil hiç bir konuda söz hakkı yoktur. Evin tüm yönetimini Hattuş Hala sağlar. Yoksul bir ailede büyümüştür. Eğitimsizdir. Evlenirken fikri dahi sorulmamıştır. Evlendikten sonra kocası Kazım, cahil olduğu için yanına yakıştıramamış, evde adeta bir hizmetçi gibi konumlandırmıştır. Esme ise, bunları yadırgamayan, hayatın doğal akışı olarak gören bir yapıya sahiptir. Esme’nin tek motivasyonu kızlarının iyi birer evlilik yapıp mutlu olmalarıdır.

Diren Polatoğlulları / Kazım Şanlı

Dizide en çok dikkat çeken karakterlerden birisi olan Kazım Şanlı karakterine oyuncu Diren Polatoğlulları hayat vermektedir. Peki Kazım Ağa nasıl biridir? İki kızına ve eşine kötü davranan bir karakter olarak karşımıza çıkan Kazım Ağa, acımasız bir karakterdir. Kazım karısı Esme’ye ilk görüşte aşık olmuştur. Fakat evlendikten sonra karısını cahil, ezik, görgüsüz bularak yanına yakıştıramamıştır. Tam bir miras yedi olan Kazım Ağa, babasından kalan tüm malları satmıştır. Çalışmaktan hiç haz etmez. Lüks yaşamayı seven Kazım Ağa’nın tek umudu en iyi eğitimler aldırdığı kızlarıdır. Kızlarını Gaziantep’in en zengin ailelerine gelin vermeyi planlayan Kazım Ağa, Suna’nın Halis Ağa’nın torununa istenmesiyle amacına ulaşır.

2. Sezonda Yeni Giren Oyuncular

Star TV’nin izlenme rekoru kıran dizi Yalı Çapkını 2. Sezonda giren oyuncuları başlığımızın altında bulabilirsiniz.

Binnur Kaya / Halis Ağanın Kızı Nükhet Korhan

Usta oyunca Binnur Kaya ‘Yalı Çapkını’ dizisine dahil oldu. Halis Ağa’nın aralarında husumet olduğu bilinen kızı Nükhet, Yalı Çapkını dizisinin 2. Sezonun ilk bölümünde diziye dahil oluyor. Londra’da yaşamakta olan Nükhet’in konağa dönüşü tüm dengeleri altüst edecektir.

Tarık Emir Tekin / Halis Ağanın Torunu

Daha önce TGRT Haber’de belirtilen bilgilere göre; Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre; “Yalı Çapkını” dizisinin ikinci sezonu heyecanla bekleniyor. Star TV‘nin fenomen dizisinde geçen sezon sonundan beri yalıya gelmesi beklenen Halis Ağa’nın (Çetin Tekindor) torunu Kaya karakterini genç oyuncu Tarık Emir Tekin canlandıracak.

Cemre Gümeli /

Star TV’nin popüler dizisi Yalı Çapkını yeni sezonu geçtiğimiz hafta başladı. Dizye yeni sezonunda ünlü isimler diziye dahil olmaya devam ediyor. Yalı Çapkını Yeni Oyuncuları listesine bir isim daha katıldı. İlk bölümde Binnur Kaya ve Taro Emir Tekin’in dizinin kadrosuna dahil olduğu diziye iddialı ve güzel oyuncu Cemre Gümeli dahil oldu. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Meryem karakterine hayat veren, geçen sezon da yine OGM Pictures’ın ‘Yüzyıllık Mucize'”‘ dizisinde Zerrin Tekindor’un gençliğini canlandıran Cemre Gümeli’nin Yalı Çapkını dizisindeki rolü henüz bilinmiyor.

Mehmet Bilge Aslan (Profesör Ahmet Güneyer)

Son olarak Cam Tavanlar dizisinde rol alan ünlü oyuncu Mehmet Bilge Aslan Yalı Çapkını dizinde Profesör Ahmet Güneyer karakteriyle dahil oldu. Profesör Ahmet Güneyer, Ferit’in hayatını kurtaran doktor olarak karşımıza çıktı.

Yalı Çapkını Konuk Oyuncular / Yeni Eski

Yalı Çapkını Yeni Oyuncuları arasında diziye uzun süre dahil olmayan konuk oyuncular da yer alıyor. Başlığımızda söz konusu oyuncuları görebilirsiniz.

  • Mine Tugay / Defne
  • Fırat Çelik / Efe
  • Baran Bölükbaşı / Tarık
  • Toprak Sağlam / Zerrin
  • Ediz Akşehir / Saffet
  • Cansu Fırıncı / İbrahim
  • Tufan Gökpınar / Serter
  • Hakan Aydın / Serter’in dayısı
  • Menderes Samancılar / Necip Usta
  • Muhammed Cangören / Saffet Ağa
  • Bilge Can Göker / Nazan

Diğer Oyuncu Kadrosu

Yalı Çapkını dizisi ana karakterleri dışında çok sayıda oyuncu rol almaktadır.

  • Doğukan Polat / Fuat
  • Öznur Serçeler / Asuman
  • İrem Altuğ / Sultan
  • Sezin Bozacı / Esme
  • Hülya Duyar / Şefika
  • Yiğit Tuncay / Latif
  • Buçe Buse Kahraman / Pelin
  • Cansu Fırıncı / İbrahim
  • Selen Özbayrak / Dicle
  • Umut Gezer / Yusuf
  • Muhammed Mustafa / Karlos
  • Yağız Ata Dinçer / Fırat
  • Menderes Samancılar / Necip
  • Teksin Pircanlı
  • Selçuk Çelik
  • Ulaş Çınar
  • Dilek Kaya
  • Nilüfer Kılıçaslan
  • Rana Alıç
  • Barış Akdeniz / Halis Ağa gençlik

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisi Yeni Oyuncuları

Yalı Çapkını Dizisi Kim Kimdir Detaylı Liste

Mucize Doktor’a Konuk Oyuncular Geldi!

EDHO Dizisi Yeni Sezon Oyuncuları

Netflix’te Türkçe Dublajlı İzleyebileceğiniz Kore Dizileri

Türkçe Dublajlı Kore Dizileri Artık Netflix’te Yayınlanıyor!

Türk seyircileri tutkunu oldukları Kore Dizilerini kendi dillerinde izleyebilmeyi umut ederler. Pek çok internet sitesi söz konusu kullanıcılar için onlara bu hizmeti sunar. Ancak yeni çıkan ve çok beğenilen Kore Dizilerini Türkçe ‘ye çevirerek ve Türkçe Altyazılı olarak sunulan bu hizmet, çoğu zaman kullanıcıyı tatmin etmez. Altyazı okumaktan hoşlanmayanlar için başka bir seçenek dizileri Türkçe dublajlı olarak izleyebilmektir. Ancak bu her zaman mümkün olmaz. Dünyaca ünlü platform Netflix, Türk kullanıcıların bu sesine kulak vererek bazı Kore Dizilerini Türkçe dublajlı olarak yayınlamaya başladı. Peki, Netflix’te Kore dizilerinden hangileri Türkçe dublajlı olarak yayınlanıyor. Yazımızda Türkçe’ ye çevrilmiş en güzel Tarihi, Aksiyon, Gerilim, Suç, Romantik Komedi ve Fantastik türdeki dizileri Netflix Türkçe Dublajlı Kore Dizileri 2023 listesi ile En iyi Kore dizileri Türkçe dublaj listesini bulabilirsiniz.

Türkçe ‘ye Çevrilmiş Popüler Netflix Kore Dizileri 2023

Kurtulduğu günden bu yana kitaplığındaki dizileri orijinal dilinde yayınlayan ve genellikle altyazılı olarak hizmet veren Netflix, Türk seyircisine Türkçe dublajlı içerik yayınlanmaya başladı. Kore Dizileri de bahsi geçen diziler arasında ilk sırada yer alıyor. Henüz sayıları çok fazla olmasa da giderek artan listedeki eski ya da yeni çıkan Türkçe ‘ye çevrilmiş Kore Dizilerini aşağıda sizler için derledik.

1 – So Not Worth İt

Kore yapımı sitcom türünde dizi sevenler için önerimiz olan So Not Worth İt dizisi, Netflix’in Türkçe Dublajlı yayınladığı Kore dizilerinden birisi. Oyuncu kadrosunda; Park Se-wan , Shin Hyeon-seung , Choi Young-jae , Minnie ve Han Hyun-min’in yer aldığı dizi, Seul’deki bir üniversite yurdunda yaşayan farklı çok kültürlü geçmişlere sahip bir grup öğrencinin etrafında dönüyor .

2 – My First First Love

Netflix özel yapımı olan My First First dizisi, beş gencin ilk aşk kavramıyla karmaşık karşılaşmalarının öyküsünü anlatıyor. Çok sevildiği için 2. Sezonu gelen gençlik dizisinin hikayesi, Yun Tae-o’nin üniversiteden ayrılan, evden kaçan bir aile dostu ve uzun süredir çocukluk arkadaşı olan 4 arkadaşının beklenmedik bir şekilde onun evine taşınmasıyla başlar. Gelişen olaylar doğrultusunda hep birlikte yaşamayı ve sevmeyi öğrenmeleri gerekir.

3 – The Slilent Sea

Yazar Park Eun-kyo’nun yardımıyla 2014 yapımı kısa filmi The Sea of ​​Tranquility’nin bir uyarlaması olarak karşımıza çıkan The Slilent Sea Kore dizisi, Türkçe dublajlı bilim kurgu türünde. Uzay kaşifleri, Ay’da geçen 24 saatlik tehlikeli bir görevde, sırlarla dolu terk edilmiş bir araştırma tesisinden örnekler almaya çalışırlar. The Slilent Sea dizisini Türkçe Dublaj seçeneğini seçerek kendi dilinizle izleyebilirsiniz.

Heyecan ve gizem dolu The Slilent Sea Kore dizinin hikayesi şöyle;

Aşırı çölleşmeden mustarip olan yakın bir gelecekte Dünya’da, içme suyunun paylaştırılması için gaddar önlemler uygulamaya konulmuştur. Bilim adamı Song Ji‑An ( Bae Doona ), aya yapılacak bir görev için özenle seçilmiş seçkin personelden oluşan bir ekibe katılır. Bu ekip, beş yıl önce bir olayda 117 personelin hayatını kaybetmesinin ardından kız kardeşinin öldüğü terk edilmiş bir araştırma tesisi olan Balhae İstasyonu’na gidecektir. Olayı çevreleyen koşullar ise, gizlidir.

6 – The School Nurse Files

Fantezi süper kahraman türünde dizi sevenler bu dizi tam da size göre. Türkçe dil seçeneğiyle izleme imkanı sağlayabileceğiniz The School Nurse Files Kore dizisinin hikayesi, yazar Chung Serang’ın 2015 ödüllü romanı Okul Hemşiresi Ahn Eun-young romanına dayanıyor.

The School Nurse Files Kore dizisinin konusu ise şöyle;

Ahn Eun-young, “jöle” şeklinde var olan insan arzularını, duygularını ve ruhlarını görme gücüne sahip bir okul hemşiresidir. Bu jölelerden bazıları tehlikeli, korkunç biçimler alabilmektedir. Ahn, gizemli olayların yaşandığı yeni bir liseye atanır. Etrafında onu jölelerden koruyan özel bir enerji alanı olan öğretmen arkadaşı Hong In-pyo ile birlikte bu gizemli vakaları çözmeye çalışır.

7 – Somebady

Netflix’te Türkçe dublajlı suç ve gerilim türünde Kore dizileri izlemek isteyenler için tavsiyemiz olan Somebady Kore dizisinin oyuncu kadrosunda; Kim Young-kwang, Kang Hae jant, Kim Yong-ji, Kim Soo-yeon isimli oyuncular yer alıyor.

Somebady Kore Dizisinin konusu ise şöyle;

Kim Sum (Kang Hae-lim), sosyal bağlantı uygulaması ‘Somebody’ için bir geliştiricidir. Diğer insanlarla iletişim kurmakta zorluk çekse de Mok-won (Kim Yong-ji) ve Gi-eun (Kim Soo-yeon) ile arkadaştır. Arkadaşı Gi-eun bir dedektif olarak çalışmaktadır. Bir cinayet işlenir ve ‘Somebody’ uygulaması cinayet davasına karışır.

8 – Glitch

IMDb puanı yüksek Türkçe dublajlı Kore dizileri listesinde 6.1 / 10′ lik puanla yer alan Glitch Kore dizisi, bir gece bilinmeyen ışıkların arasında aniden kaybolan erkek arkadaşını arayan bir kadının hikayesini konu alıyor. Netflix’te Gerilim, Gizem, Komedi, Bilim Kurgu türünde Türkçeye çevrilmiş Kore dizilerinden birisi olan dizi, toplam 10 bölümden oluşuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda; Jeon Yeo Bin (Hong Ji Hyo), Nana (Heo Bo Ra), Lee Dong Hwi (Lee Si Guk), Ryu Kyung Soo (Kim Byung Jo) Koreli oyuncular yer alıyor.

Glitch Kore Dizisi Konusu

Düzenli bir işi ve sağlam bir aile geçmişine sahip olan Hong Ji Hyo’ nun eskisi kadar tutkuyla aşık olmasalar da, dört yıldır çıktığı bir erkek arkadaşı vardır. Hong Ji Hyo bazen uzaylıları görmesine rağmen sıradan bir yaşam sürüyormuş gibi davranmaktadır. Bir gece erkek arkadaşı bilinmeyen ışıklar arasında kaybolur. Erkek arkadaşının bu gizemli kayboluşunu çözmek ve erkek arkadaşını bulmak için UFO gözlemcilerinden oluşan bir topluluktan yardım alır.

9 – All Of Us Are Dead

Zombi kıyameti temalı, korku öğeleri barından bir Güney Kore televizyon dizisi olan All of Us Are Dead, aynı zamanda Türkçe dublajlı Korku Kore dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Güney Kore’de bir zombi kıyametinin aniden patlak vermesi nedeniyle bir lisede öğrencilerin can güvenliğinin tehdit altına girmesini içeren bir konuyu ele alan dizinin 2. Sezonu da bulunuyor. Dizinin başrolünde; Park Ji-hu, Yoon Chan-young, Cho Yi-hyun, Park Solomon, Yoo In-soo, Lee Yoo-mi, Kim Byung-chul, Lee Kyu-hyung, Jeon Bae-soo isimli oyuncular rol alıyor.

All of Us Are Dead Kore Dizisi Konusu

Bir bilim deneyinin ters gitmesinin ardından yerel bir okul zombilerle dolup taşar ve zombilerle dolu okulda köşeye sıkışan öğrenciler hayatta kalmak için mücadele ederler. Aç ve susuz bir şekilde, hastalığa yakalanmamak için adeta bir savaşın ortasına düşen öğrenciler okulda bulabildikleri her şeyi kullanmalıdırlar.

10- Extra Curricular

Türkçe dublajlı Netflix orijinal Kore dizilerinden olan Extra Curricular dizisi, ağır suçların dünyasına boğazına kadar batmış örnek bir lise öğrencisinin çifte hayatını konu alır. Bu öğrencinin gizemli dünyası bir sınıf arkadaşının onun sırrıyla ilgilenmeye başlamasının ardından altüst olur. İMDb’de 7.9′ luk puana sahip Netflix dizisinin oyuncu kadrosunda; Kim Dong-Hee, Park Ju-Hyun, Jung Da-Bin, Nam Yoon-Soo isimli Koreli oyuncular rol alıyor.

Extra Curricular Kore Dizisi Konusu:

Dram gençlik türündeki Kore dizisinin hikayesi, para kazanmak için suç işlemeye başlayan ve bunun sonucunda kendilerini tehlikeli duruma sokan bir grup lise öğrencisinin etrafında dönmektedir.

11 – Juvenile Justice / Suça İtilen Çocuklar

En İyi Kadın TV Başrol Oyuncusu Dalında Baeksang Sanat Ödülü sahibi olan Kore Dizisi Juvenile Justice (Suça İtilen Çocuklar) Netflix’in Türkçe dublajlı Kore dizileri listesinde yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Kim Hye-soo, Kim Mu-yeol ve Lee Sung-min yer aldığı dizi, Çocukları sevmemesi ile tanınan bir yargıcın çocuk mahkemesine yargıç olarak atanmasını konu alıyor.

Juvenile Justice Kore Dizisi Konusu

Proje yapımcısının Netflix olduğu Juvenile Justice dizisi, soğuk ve mesafeli bir kişiliğe sahip seçkin bir yargıç olan ve çocuklardan hoşlanmamasıyla tanınan Shim Eun-seok’un Yeonhwa Bölgesi’ndeki bir çocuk mahkemesine yeni atanmış bir yargıç olmasıyla ilgili hikâyesini anlatır.

12 – A Model Family

Netflix’te yayınlanan 2022 Kore dizileri arasında yer alan A Model Family dizisini kendi dilinizde Türkçe’ye çevrilmiş olarak izleyebilirsiniz. Başrollerinde Jung Woo, Park Hee Soon ve Yoon Jin Seo gibi isimlerin yer aldığı dizi gizem-gerilim türünde karşımıza çıkıyor. Toplam 1 Sezon 10 bölümden oluşan dizinin yönetmen koltuğunda ‘Good Doctor’, ‘Healer’ ve ‘Love Alarm 2’ gibi popüler dizilerin yönetmenliğini de yapan Kim Jin Woo oturuyor.

A Model Family Kore Dizisi Konusu

A Model Family Kore dizisinin hikayesi Para sıkıntısı çekerken yanlışlıkla kartelden para çalan bir profesörün etrafında dönmektedir. Park Dong-ha (Jung Woo,) iflasın ve boşanmanın eşiğinde olan sıradan bir babadır. Bir gün uyuşturucu çetesine karışmasına neden olan para dolu bir araba bulur. Zaten karmaşık olan hayatları iki ceset ve beş milyar KRW nakit bulmalarıyla tamamen karmaşık bir hale gelir.

13 – Narco Saints

2022 yapımı yayınlanması büyük bir heyecanla beklenen Netflix dizisi ‘Narco-Saints’, özellikle aksiyon gerilim sevenleri cezbedecek. Oyuncu kadrosunda; Ha Jung-woo, Hwang Jung-min Park Hae-soo, Yoo Yeon-seok ve Jo Woo-jin gibi isimlerin yer aldığı dizi, yüksek bütçesiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Sivil bir iş adamının Güney Koreli bir uyuşturucu baronunun yakalamak için Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) ile işbirliği yapmak zorunda kalmasını konu alıyor. Dizinin konusu gerçek bir hikayeden ekranlara uyarlanmıştır.

Narco-Saints Kore Dizisi Konusu

Sivil bir iş adamı olan Kang In-Gu’nun (Ha Jung-woo), Güney Amerika’da bir eyalet olan Surinam’in kontrolünü ele geçiren Koreli bir uyuşturucu baronunu yakalamak için gizli bir casusluk teşkilatı olan Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) ile iş birliği yapmak zorunda kalır.

Romantik Kore Dizileri

Romantik Kore dizileri tutkunları dizileri Türkçe seslendirilmiş olarak izleme imkanına çok fazla sahip değil. Ünlü dijital platform Netflix izleyicinin bu özlemini gidermek adına başlattığı Türkçe dublajlı Güney Kore dizileri yayınlama başladı. Kitaplıkta gittikçe artan bu listede Romantik Kore dizileri de yerini almaya başladı.

14 – Love To Hate You (Seni Seviyorum Senden Nefret Ediyorum)

Netflix’in Türkçe dublajlı Kore dizileri arasında yer alan Love to You Hate dizisi aynı zamanda Netflix’in 2023’te yayınladığı Türkçe Dublajlı Kore Dizileri arasında. İMDb’de 7.9 / 10 ‘luk puana sahip olan Romantik Komedi türündeki dizi, nefretten doğan aşk hikayelerine bir örnek. Kimi zaman kahkaha atacağınız kimi zaman da gözyaşlarına hakim olamayacağınız Love to You Hate dizisini izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

Love To Hate You Kore Dizisi Konusu

Dizi “Büyük aşklar nefretle başlar” mottosuyla yola çıkıyor. Erkeklere mağlup olmaktan nefret eden bir avukatla kadınlara güvenmeyen bir ünlü aktör şartlar gereği anlaşmalı olarak çıkmaya başlar. İlk başlarda birbirinden nefret eden çift, zamanla birbirlerine aşık olurlar. Ancak kızın geçmişi onların birlikte olmaları için engel teşkil eder. Aşklarını gizli yaşama kararı alan çift bu konuda başarılı olacaklar mıdır? Love You Hate başrol oyuncuları; Kim Ok-vin (Arthdal Chronicles) ve Yoo Teo (Money Game)

Yeni çıkan Türkçe dublajlı Kore dizileri Netflix

Netflix her geçen hafta Türkçe Dublajlı Kore Dizileri listesine bir yenisi ekliyor. Başlığımızda Netflix’te yeni çıkan Türkçe seslendirmeli (Dublajlı) Kore dizilerini listeleyeceğiz.

15 – Celebrity

Haziran 2023’te Netflix içeriklerinde yerini alan Celebrity Kore dizisi, dijital dünyada ünlenmiş kişilerin yaşadıkları entrika ve gizem dolu hikayelerini konu alıyor. Günümüzden bir geçeğe parmak basan dizi yayınlandığı ilk günden itibaren çok sevildi. Sezon finalinde çok sayıda sorunun cevapsız kalması da Celebrity 2. Sezonun geleceğinin de habercisi gibiydi.

Celebrity Kore Dizisi Konusu

Seo Ah Ri, babasının iflasından sonra geçimini kozmetik pazarlamacılığıyla sağlamaktadır. Sosyal medyadan uzak kalan Seo Ah Ri’nin tek amacı biriken borçları ödemektir. Bir gün eski bir arkadaşı ile karşılaşır. Arkadaşı (Oh Min Hye) İnflucer olmuştur. Seo Ah Ri’yi hala zengin biri olduğunu sanarak ondan yararlanmak ister. Ancak gerçeği kısa bir süre sonra öğrendiğinde Seo Ah Ri’yi aşağılar. Oh Min Hye sayesinde sosyal medya ile tanışan Seo Ah Ri, bu dünyaya girip onlardan daha ünlü olup intikamını alacaktır. Ancak Seo Ah Ri’nin bu yolda başarılı olmak için şeytanın inine girip oyunu kuralına göre oynaması gerekecektir.

Aksiyon Kore dizileri Türkçe Dublaj

Netflix’te yayınlanan aksiyon türünde Türkçe Dublajlı Kore dizilerini bu başlığımızda görebilirsiniz.

16 – D.P.

Netflix’te Türkçe dublajlı izleyebileceğiniz Kore Dizileri listesi 8. Sırada D.P. adlı Kore dizisi yer alıyor. Kaçak askerleri yakalamak için görevlendirilen bir manganın etrafında dönen D.P. dizisinin oyuncu kadrosunda; Jung Hae-In, Koo Gyo-Hwan, Kim Sung-Kyun rol alıyor.

D.P. Kore Dizisi Konusu

Kim Bo-Tong’un kaleme aldığı ‘D.P.’ adlı bir webtoon uyarlamasının 2. Sezonu da buluyor.
28 Temmuz ‘da yayınlanan aksiyon askeri komedi dizisi, ilk sezonda olduğu gibi ikinci sezonda da asker kaçaklarını yakalayan ve kovalayan ikili Ahn Jun Ho ve Han Ho Yul’un hikayesini anlatmaya devam ediyor.

Netflix’te en çok izlenen Türkçe dublajlı Kore dizileri

Kore Dizileri Netflix’in en çok izlenen yapımları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dünyada izleme rekoru kırmış söz konusu dizileri bu başlığımız altında bulabilirsiniz.

17 – Sweet Home

Netflix’in en çok izlenen popüler dizileri arasında aynı zamanda Türkçe Dublaj seçeneği sunan Sweet Home dizisi yer alıyor. Başrollerinde; Song Kang, Lee Jin-wook ve Lee Si-young’un oynadığı bir Güney Kore dizisi kıyamet korku türünde karşımıza çıkıyor. Yazar Kim Carnby ve Hwang Young-chan’ın 2,1 milyardan fazla net izlenme kaydeden aynı adlı Naver webtoon (çizgi roman) dan ekranlara uyarlanan Sweet Home Kore dizisi, izole edilmiş bir alanda, canavarlar ile mücadele eden bir grubun etrafında dönüyor.

Netflix’te 2019 – 2020 yılları arasında yayınlanan ve çok beğenilen Aksiyon, Gerilim, Fantastik/Bilimkurgu türündeki dizinin Sweet Home 2 ve Sweet Home 3 olmak üzere üç sezonu daha buluyor.

Sweet Home Kore Dizisi Konusu

Bir lise öğrencisi olan Cha Hyun-Soo, babası, annesi ve küçük kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. Ancak ailesi ile konuşmayacak kadar sessiz birisidir ve odasından nadiren çıkar. Bir gün, onun dışında tüm ailesi, bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Tamamen yalnız kalan Hyun soo, küçük bir apartman dairesine taşınır. Burada aniden insanların canavarlaşmaya başladığı bir olay yaşayan Hyun soo, diğer apartman sakinleriyle birlikte canavarlara karşı mücadele edecektir.

18- Squit Game

Yayınlandığı günden itibaren izlenme rekorları kıran Netflix dizisi Squit Game Kore dizisi Türkçe Dublajlı Kore Dizileri arasında. Başrollerinde; Lee Jung-jae, Park Hae-soo, O Yeong-su, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi ve Kim Joo- ryoung’un oynadığı dizi, tamamı büyük finansal borç içinde olan 456 oyuncunun katıldığı bir yarışma etrafında dönüyor.

Dünya çapında Eylül 2021’de ilk bölümü yayınlanan Squid Game, Kasım 2021 itibarıyla Netflix’in en çok izlenen dizisi oldu. Aynı zamanda 94 ülkede en çok izlenen program hâline geldi ve 142 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Yaş sınırı 18 yaş ve üstü olarak belirlendi. Tanıtımından sonraki ilk dört haftasında 1,65 milyar izlenme saati toplayarak Netflix’in diğer en çok izlenen dizisi Bridgerton‘ dan daha iyi performans gösterdi.

Squit Game Kore Dizisi Konusu

Konusuyla ağızları açıkta bırakan dizi Squit Game’in konusu ise şöyle; Boşanmış ve borçlu bir şoför olan Seong Gi-hun, büyük bir nakit ödül şansı için bir dizi çocuk oyunu oynamaya davet edilir. Teklifi kabul ederek bilinmeyen bir yere götürülür ve kendisini benzer büyük borçlara sahip 455 diğer oyuncu arasında bulur. Yeşil renkli eşofman giydirilen oyuncular, Front Man tarafından denetlenen oyunlarla birlikte kırmızı tulumlu maskeli korumalar tarafından her zaman gözetim altında tutulur. Oyuncular kısa süre sonra bu oyunlarda kaybetmenin ölümleriyle sonuçlandığını keşfederler ve her ölüm potansiyel ₩45,6 milyar büyük ödüle 100 milyon₩ ekler.

19 – Hellbound

Aynı adlı çizgi romandan (Webdoon) televizyona uyarlanan HellBound Kore dizisi, yayına girdiği 2022 yılında Netflix’in en çok izlenen Kore dizileri arasına girmeyi başardı. Dizinin başrollerinde Yoo Ah-in , Kim Hyun-joo , Park Jeong-min, Won Jin-ah ve Yang Ik-june rol alırken dizi yayınlandığı günün ertesinde dünyanın en çok izlenen Netflix dizisi oldu.

Hellbound Kore Dizisi Konusu

Hikayesi 2022-27’de Güney Kore’sinde geçen Hellbound dizisinin genel konusu şöyle; Melek denen uhrevi bir yüz, saniyeler ya da yıllar sonra belirli bir gelecekte belirli kişileri Cehenneme mahkum eden ferman adı verilen kehanetleri iletmek için birdenbire maddeleşmeye başlar. Üç hantal doğaüstü canavar, gösteri adı verilen bir tür muhteşem güç gösterisiyle, kişinin vücudunu parçalamak ve yakmak için neredeyse tam zamanında ortaya çıkar. İş birliği yapan iki örgüt, tarikat benzeri New Truth Society ve çete benzeri Arrowhead grubu, insanların korkularıyla oynayarak güç kazanır.

20 – La Casa da Papel Kore

İspanyol Suç Örgütünün etrafında yaşanan olayları konu alan dünyaca ünlü Netflix dizisi La Casa Del Papel’in Kore versiyonu olan La Casa de Papel Kore, Türkçe dublajlı izleyebileceğiniz Netflix dizileri arasında. Dizinin başrollerinde; Yoo Ji-tae, Park Hae-soo, Jeon Jong-seo, Lee Won-jong ve Park Myung-hoon’un adlı Koreli oyuncular rol alıyor. Dizi, 2018 yılında Netflix’te en çok izlenen İngilizce dışı dizi unvanını aldı.

La Casa de Papel Kore Konusu

Bir suç dehasının planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitlemesiyle başlayan olaylar silsilesi La Casa de Papel 2 Sezon 5 kısım olarak yayınlandı. Her bölümü sabırsızlıkla beklenen dizinin Kore Uyarlaması da benzer hikayeyle ortaya çıkıyor. Ve hikaye şöyle başlıyor. Bir grup hırsız, Kuzey ve Güney Kore’nin ortak darphanesini ele geçirince polis, rehineleri kurtarıp hırsızları ve gizemli elebaşlarını yakalamak için harekete geçiyor.

Türkçe’ye Çevrilmiş Tarihi Kore Dizileri

Tarihi Kore dizilerini TRT ve Meltem TV ve Kanal 7 televizyonları dışında Türkçe seslendirilmiş olarak izlemek neredeyse imkansızdır. Netflix her geçen gün bu tür içeriklere yer verirken Film Dizi Haber olarak Türkçe ‘ye çevrilmiş Tarihi Kore Dizilerini sizler için araştırdık.

21 – Kingdoom

2019 Güney Kore yapımı korku ve gerilim dizisi Kingdoom, Türkçe seslendirmesiyle Netflix kitaplığında yerini alıyor. The Kingdom of the Gods isimli çizgi romandan televizyon ekranına uyarlanan dizi, çok sevilince 2. Sezonu da geldi. Uzun bir aradan sonra izleyiciyle buluşacak olan 3. Sezonuyla da izleyiciyle buluşacağı bilinen dizinin The Kingdom Exodus adını taşıyan final sezonu, 27 Kasım’da MUBI’de olacak.

Kingdoom Kore Dizisi Konusu

Hasta kral hakkında tuhaf dedikodular yayılmaya başlarken, ülkeyi esir alan gizemli salgına karşı halkın son umudu veliaht prenstir.

BU YAZILARIMIZI DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yalnızca Youtube dan İzleyebileceğimiz Türkçe’ye Çevrilmiş Hint Dizileri

Kanal 7 Youtube Kanlında Türkçe Dublajlı Hint Dizileri Var

Gelmiş Geçmiş En İyi Kore Dizileri (Kore)

Netflix’e Yeni Sezonları Gelecek Diziler

Asya Dizisi Sevenler En İyi Romantik Diziler Burada

Dünyaca Ünlü Tayland Dizileri Kanal 7’de yayınlanıyor

Kanal 7 Pakistan Dizileri Yayınlanıyor!

Son Zamanların En İyi Tarihi Kore Dizileri Önerisi

Gelmiş Geçmiş En İyi Tarihi Kore Dizileri Listesi Burada

Tarihi Kore dizileri, büyüleyici atmosferleri, karmaşık karakterleri ve etkileyici hikayeleriyle izleyicileri sarayların, prenseslerin ve Joseon Hanedanlığı döneminin büyülü dünyasına taşıyor. Bu diziler çoğu zaman Türkçe dublaj seçenekleriyle de yayınlanıyor. Böylece Türk izleyiciler de bu tarihi serüvenlere katılabiliyorlar. Özellikle saray entrikaları, aşkın karmaşıklığı ve tarihi atmosferi sevenler için tarihi Kore dizileri kaçırılmaması gereken başyapıtlar arasında yer alıyor. Film Dizi Haber olarak mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz en iyi Tarihi Kore Dizileri 2023 listesini sizler için hazırladık.

Dizilerdeki İhtişam: En İyi Joseon Hanedanlığı, Saray ve Prenses Dizileri

Romantik Komedi, Dram, Fantastik hangi türde olursa olsun Tarihi Kore dizileri, büyüleyici hikayeleri ve etkileyici kostümleriyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu diziler, genellikle Joseon Hanedanlığı dönemi gibi tarihi dönemleri ele alırken, saray entrikaları, prenseslerin yaşamları ve aşk hikayeleri üzerine de odaklanıyor. İşte tarihi türde en iyi Joseon Hanedanlığı, saray ve prenses dizileri:

1 – Dae Jang Geum / Jewel in the Palace (2003)

Son yılların En iyi Tarihi Kore Dizileri 2023 listesinde ilk sıralarda Dae Jang Geum yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’de TRT kanalında Türkçe dubljalı olarak yayınlanan Tarihi Kore dizilerinden birisi olan Dae Jang Geum (Saraydaki Mücevher), bir kadın aşçının tıbbi becerileri kullanarak sarayda yükselmesini konu alıyor. Dizinin başrollerinde; Lee Young Ae, Ji Jin-hee rol alıyor. En İyi Tarihi Kore dizileri arasında ilk sıralarda yer alan dizinin IMDb puanı: 8.4/10. Uzun soluklu nadir Kore dizilerinden birisi olan Dae Jang Geum toplam 54 bölümden oluşuyor.

Dae Jang Geum / Jewel in the Palace Konusu

Bu dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bir başyapıttır. Jang-geum adlı bir saray aşçısının sıradışı hikayesini anlatır. Geleneksel Kore mutfağının inceliklerini ve Jang-geum’un saraydaki yükselişini izlerken, aşk, entrika ve mücadele dolu bir dünyaya adım atarsınız.

2 – Sungkyunkwan Scandal (2010)

Ünlü Güney Koreli Romancı Jung Eun-gwol’un 2007’de çok satan romanı The Lives of Sungkyunkwan Confucian Scholars’a dayanan 2010 yapımı Sungkyunkwan Scandal dizisi, Bir kadının erkek gibi giyinerek üniversiteye katılması ve gelişen olaylarla dolu bir macera yaşamasını konu alıyor.

Başrollerinde; Park Yoo-chun , Park Min-young , Song Joong-ki ve Yoo Ah-in’ in oynadığı dizi toplumun kadınların eğitim almasına veya çalışmasına izin vermediği bir dönemde geçiyor. Dizinin IMDb puanı: 8.1/10. Toplam bölüm sayısı 20.

3 – Moon Embracing the Sun(2012)

Mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz aşkın, nefretin ve entrikanın tavan yaptığı en iyi Tarihi Kore dizileri 2023 listesinde olan Moon Embracing the Sun dizisi Türkiye’de Kanal 7’de Sonsuza Dek adıyla Türkçe dublajlı olarak yayınlanmıştı. Dizi, Joseon Hanedanlığı’nda yaşayan iki kardeşin, soylu geçmişini hatırlamayan bir şaman kadına aşık olmasıyla başlayan olayları konu alır. Tam anlamıyla bir aşk üçgenine odaklanan dizinin başrollerinde; Kim Soo-hyun, Han Ga-in, Jung Il-woo yer alıyor. IMDb puanı: 8.0/10 olan dizi toplam 20 bölümden oluşuyor.

Moon Embracing the Sun Konusu

Bu romantik dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde geçen bir peri masalı gibidir. Bir prens ve bir şaman kızı arasındaki yasak aşkı anlatır. Prensin tahttaki yerini geri almak için yaşadığı mücadele, karanlık sırların ve saray entrikalarının ortasında gerçekleşir. Göz kamaştırıcı kostümleri ve büyüleyici hikayesiyle “Moon Embracing the Sun”, izleyicileri adeta büyüler.

5 – Empress Ki (2013-2014)

Yerli yabancı diziler arasında hit olan Tarihi Kore dizisi Empress Ki, Türkiye’ de TRT 1 de İmparotiçe Ki adıyla yayınlandı. Etkileyici bu dizi, Joseon dönemindeki birçok entrikanın ortasında geçen gerçek bir hikayesini konu alır. Goryeo doğumlu bir kadın olan Ki Seung-nyang, ilk aşkı Geryeo Kralı yerine dönemin sınıf sisteminin kısıtlamalarına rağmen iktidara yükselen ve daha sonra Toghon Temür ( Yuan hanedanının imparatoru ) ile evlenir.

Empress Ki / İmparatoriçe Ki Konusu

Zorlu bir hayat sürerken, imparatorlukta güç kazanma ve hayatta kalma mücadelesi verir. İmparatoriçe Ki’nin yaşamı aynı zamanda aşk ve ihanetin iç içe geçtiği bir dünyada unutulmaz bir yolculuktur.

Dizi Tarihte gerçek kişi olan Cengiz Han’ın kurduğu Yuan Hanedanlığına 37 yıl boyunca hükümranlık eden ‘Demir Leydi’ nin hayatını anlatıyor. IMDb puanı: 8.6/10 olan Empress Ki dizisinin başrollerinde; Ha Ji-won, Ji Chang-wook, Joo Jin-mor oynuyor.

6- Six Flying Dragons (2015-2016)

Joseon Hanedanlığı konu Kore dizisi tutkunları için tavsiyemiz olan Six Flying Dragons Kore dizisi, bu döneminde gerçekleşen bir hikayeyi anlatır ve devletin kuruluşuna odaklanır.

6 kişinin hırslarını ve başarı hikayelerine odaklanan dizinin IMDb puanı: 8.3/10. Toplam 50 bölümden oluşan dizinin başrollerinde; Yoo Ah-in, Kim Myung-min, Shin Se-kyung oynuyor.

7- Love in the Moonlight (2016)

Türkiye’de Kanal 7 ekranlarında Bir Tutam Aşk Türkçe dublajlı adıyla yayınlanan Love İn the Moonlight Kore dizisi, kendisi ve ailesini korumak için erkek kılığına giren Hong Ra On’ un hikayesini konu alır. Ra On, kısa bir süre sonra tefeciler tarafından hadım olmaya zorlanır.

Love in the Moonlight Konusu

Hadım Ra On’ la karşılaşan Veliaht Prens onunla ilgilenmeye başlar. Ra On sarayda hayatta kalmaya çalışırken ve Veliaht Prens kral olma yolculuğunda ilerler. Bu arada birbirlerine olan aşkları da gittikçe artmaktadır. Bir prensin romantik macerasını konu alan Love İn the Moonlight Kore dizisinin oyuncu kadrosunda Park Bo-gum, Kim Yoo-jung yer alırken dizinin İMDb puanı 8.0 /10 dur.

8 – Mr. Sunshine (2018)

Koreli köle olan bir adamın Joseon Hanedanlığı döneminde Amerika’da geçen hikayesini konu alan Mr. Sunshine Kore dizisi, romantik, askiyon türünde Tarihi Kore dizisinden hoşlananlar için tavsiyemiz. Netflix’ten Türkçe altyazılı olarak izleyebileceğiniz dizinin konusu 1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgali döneminden önce geçmektedir.

Mr. Sunshine Konusu

ABD’nin 1871 tarihinde Joseon’daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika’ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına âşık olur. IMDb puanı 8.7 / 10 olan Mr. Sunshine oyuncu kadrosunda; Lee Byung-hun, Kim Tae-ri, Yoo Yeon-seok yer alıyor.

9 – Queen Seondeok (2009)

Kore tarihindeki ilk kadın hükümdar olan Kraliçe Seondeok’ un yükseliş hikayesini konu alan Queen Seondeok Kore dizisi, Muhteşem Kraliçe adıyla Türkçe Dublajlı olarak TRT 1 ekranlarında seyirci karşısına çıkmıştı. Başrollerini; Lee Yo-won, Go Hyun-jung, Uhm Tae-woong gibi başarılı Koreli oyuncuların paylaştığı tarihi Kore dizisi, IMDb’de 8.5 /10 luk puana sahip.

Queen Seondeok / Muhteşem Kraliçe Kore Dizisi Konusu

Deokman (Kraliçe Seondeok’un çocukluk adı) kralın ikiz kızı olarak dünyaya gelir. Ancak bir kehanetten dolayı bebekken bir hizmetçiyle birlikte saraydan gönderilir. Yıllar sonra iktidarı ele geçirmek isteyen mühürdar Mi-Sil’e karşı Şilla sarayına geri gelir. Mi-Sil, iki Silla prensesine karşı planlar yapar ve gizli bir savaşta Prenses Cheon-Myeong, Mi-Sil tarafından öldürülür. Ancak erkek kılığında hwarang eğitimi alan Prenses Deokman hayatta kalmıştır. General Kim Yu-hin’in yardımıyla baş düşmanı Mi-Sil’i ortadan kaldırır. Böylece Şilla Krallığının ilk kadın hükümdarı olur.

10- Goblin: The Lonely and Great God (2016-2017)

En iyi Tarihi Kore Dizileri arasında mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğimiz Goblin: The Lonely and Great God dizisi, Kore kablolu televizyon tarihindeki en yüksek reytingi alan altıncı dizisi olmuştur. İMDb’de 8.6’lık puana sahip olan Goblin dizisinin oyuncu kadrosunda; Gong Yoo, Kim Go-eun, Lee Dong-wook yer alıyor.

Golin Kore Dizisi Konusu

Goryeo Hanedanlığı’ndan süslü bir askeri general olarak nam salmış Kim Shin (Gong Yoo), vatana ihanet suçundan bir hain olarak damgalanır. Ve genç kral tarafından ölüm cezasına çarptırılır. Ölümünden yıllar sonra yeniden doğar. Ancak sonsuza dek ölümsüz kalması için Yüce Tanrı tarafından lanetlenir. Sevdiklerinin ülkesini korumak için öldürdüğü askerlerin cezası olarak öldüğünü görmenin acısına katlanır. Ölümsüz bir goblin olur. İnsanlara güçleriyle yardım eder ve yas tutan geçmişine rağmen nazik bir adam olur. Goblin’in acısına ve ölümsüzlüğüne son verebilmesinin tek yolu kendisine bir gelin bumaktır. Onu bu durumdan kurtaracak gelini bulmak için dünyayı dolaşmaya başlar.

11 – Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016-2017)

En iyi tarihi Kore dizileri arasında 11. Sırada Hwarang dizisi yer alıyor. 2016 – 2017 yapımı olan dizi, Hwarang adı verilen genç bir savaşçıların maceralarını konu alıyor. Başrollerinde; Park Seo-joon, Go Ara, Park Hyung-sik gibi oyuncuların rol aldığı dizinin İMDb puanı 8.1 /10.

https://youtu.be/joG72S7VBQc
Hwarang Kore Dizisi Konusu

Silla Krallığı döneminde, Hwarang kelimesi (Beautiful Knights / Güzel Savaşçılar) adı altında genç erkek savaşçılardan oluşan elit bir grubu tanımlar. Hwaranglar; atçılık ve kılıç kullanmaktaki fiziksel yeteneklerinin iyi olmasının yanında mükemmel görünüşleri ile de tanınmaktadırlar.

12 – Scarlet Heart: Ryeo (2016)

Türkiye’de Kanal 7′de televizyon kanalında Aşka Yolculuk Türkçe dublajlı adıyla yayınlanan Kore Dizisi Scarlet Heart: Ryeo, en iyi tarihi Kore Dizileri arasında en üst sıralarda yer alır. Modern zamanda yaşayan bir kadının geçmişte Goryeo dönemine gitmesiyle yaşadığı olayları konu alır. Aşk ve entrikanın hız kesmediği dizinin hikayesi o kadar sevildiği ki, ikinci sezonu için çalışmalar yapıldı. Ancak bu sezonun tanıtımları yayınlansa da bölümleri ekranlara gelmedi. Karakterlerin tam bir uyum içerisinde olduğu dizinin ana karakterlerini; Lee Joon-gi (Wang So), IU, Kang Ha-neul canlandırdılar. Dizi, İMDb’de 8.0 / 10 luk puana sahip.

Scarlet Heart: Ryeo / Aşka Yolculuk Kore Dizisi Konusu

Aynı zamanda Fantastik dizilerin en iyileri arasında gösterilen zamanda yolculuk temalı Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo / Aşka Yolculuk Kore Dizisi, güneş tutulması esnasında 21. Yüzyıldan Goryeo Hanedanlığına geçiş yapan Hae Soo ile Prens Wang So’nun tutku dolu aşk öyküsünü konu alır.

Günümüzde yaşayan Ha Jin, güneş tutulması sırasında kendisini bir anda Goryeo Hanedanlığında bulur. Bu yolculukla hem adı hem de tüm hayatı değişen Ha jin, ilk görüşte Prens Wang So’ya aşık olur. Öncelikle nefretle başlayan ilişkileri yıllar boyu sürecek imkansız bir aşka yelken açar. Tekrar tekrar izleyeceğiniz diziler arasında yer alan Kore dizisinin Türkçe dublajlı tüm bölümlerini çeşitli Kore dizisi izleme sitelerinden izleyebilirsiniz.

13 – The Crowned Clown (2019)

Ünlü online platformlar Netflix ve Amazon Prime’dan izleyebileceğiniz en iyi tarihi Kore dizilerinden olan The Crowned Clown Kore dizisi, 2012 yapımı Masquerade filminin yeniden çevrimi olarak karşımıza çıkıyor. Bir Joseon Kralının kraliyet sarayını etkileyen yoğun güç mücadelelerinden kaçmak için tahta kendisine tıpatıp benzen bir palyaçoyu çıkarmasıyla gelişen olayları anlatan dizi, adeta entrika ve aşkın dibine vuruyor. Oyuncu kadrosunda; Yeo Jin-goo, Lee Se-young’in yer aldığı dizinin İMDb puanı; 8.2/10.

The Crowned Clown Kore Dizisi Konusu

The Crowned Clown hikayesi tahtı çevreleyen ayaklanmaların ve güç mücadelelerinin son derece yıkıcı boyutlara ulaştığı orta Joseon döneminde geçiyor. Kral, kendisine suikast düzenlemeyi planlayanlardan kurtulmak için, tıpkı kendisine benzeyen bir soytarıyı tahta oturtur. Tek şart Kraliçe’den uzak duracaktır.

Halktan olan bu kişi, Palyaço rolünden alışık olduğu Kral taklidini başarıyla hayata geçirir. Bu süreçte kralın düşmanları, Kral’ın her zaman istedikleri hükümdar olduğunu görmekten çok memnun olmazlar. Kral’ın yeni hali onlarda şaşkınlık yaratırken bu değişimin altında yatan gerçek nedeni anlamak için çeşitli yollara baş vururlar. Bu arada sahte Kral, uzak durması gereken Kraliçe’den uzak durmamış ve ona sırılsıklam aşık olmuştur.

14 – My Country: The New Age (2019)

KST’de JTBC ve Netflix’te yayınlanan 2019 My Country: The New Age Kore dizisi, Joseon döneminde geçen bir hikayeyi anlatıyor. Tarihi dönemde geçen bir hikaye ve iki yakın arkadaşın, politik entrikalar arasında hayatta kalmaya çalışmasını konu alır. İMDb’de 8.3/10 ‘luk puana sahip olan dizinin başrol oyuncu kadrosunda; Yang Se-jong , Woo Do-hwan , Kim Seol-hyun ve Jang Hyuk yer alıyor.

My Country: The New Age Konusu

Aşkın entrikanın doruğa ulaştığı My Country: The New Age Kore dizisi, Goryeo hanedanlığının sonu ile Joseon hanedanlığının başlangıcı arasındaki geçer. Bu dönemde yaşayan iki arkadaş bir yanlış anlaşılmadan dolayı düşman olurlar. Bu arkadaşlar ülkelerini ve sevdikleri insanları kendi yöntemleriyle korumaya çalışırlar.

15 – River Where the Moon Rises (2021)

Aksiyon Tarih Romantik türünde Kore dizisi sevenler için tavsiyemiz olan River Where the Moon Rises Kore dizisinin hikayesi Balhae Krallığı döneminde geçiyor. İMDb’de 7.9 /10 puana sahip olan dizi, toplam 20 bölümden oluşuyor.

River Where the Moon Rises Konusu

Hikayesiyle seyirciyi etkisi altına alan aynı zamanda tarihi bir kayıt olan ‘Samguk Sagi’nin (‘Kore’nin Üç Krallığının Tarihi’) içinde bulunan “On Dal” adlı bir halk masalına dayanan dizi, Goguryeo döneminde geçmektedir. Bir prensesin savaşçı olma yolculuğunu konu alan dizide, Yeom Ga-Jin (Kim So-Hyun) adıyla da bilinen Prenses Pyeonggang, Goguryeo’yu yöneten ilk kadın olma hayali ile yanıp tutuşan birisidir. Kendisine karşı duyguları olan On Dal’ı (Na In Woo ) hedefine ulaşmak için kullanır. Ancak ona karşı hissetmeye başladığı duygular ile sarsılır.

16 – The Princess Man (2011)

Tarihi Romantik Dram türünde dizilerden hoşlananlar için tavsiye ettiğimiz The Princess Man Kore dizisi, İki aşık arasında geçen Romeo ve Juliet benzeri bir hikayeyi anlatır. 2011 yapımı başrollerini; Park Si-hoo, Moon Chae-won, Kim Yeong-cheol, Song Jong-ho, Hong Soo-hyun gibi oyuncuların oynadığı dizi toplam 24 bölümden oluşuyor. Dizinin İMDB puanı ise, 8.2/10.

The Princess Man Kore Dizisi Konusu

Veliaht Prens Sooyang’ın güzeller güzeli kızı olan Prenses Lee Se-Ryung, merakına olan düşkünlüğü ile tanınmaktadır. Aynı zamanda İnce eleyip sık dokuyan başka bir değişle, enine boyuna araştırmayı kendine takıntı haline getirmiştir. Ancak kaderin bir cilvesi sonucu veliaht prens Sooyang’ın taht hakkını elinden almaya çalışan Genral Kim Jongseo’nun oğluna geri dönülmez bir aşka bağlanmıştır. Bu aşk adeta Romeo ve Juliet’in kinden farksızdır.

17 – The King in Love (2017)

Aşk üçgeni Kore dizilerinden hoşlananlar için önerimiz olan The King Love dizisi, bir prensin iki kadın arasında yaşadığı aşk üçgenini konu alır. Yazar Lee Kun-hee tarafından yazılan Wangeui Eob (Yanlış Kral) adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerini; ünlü oyuncular Im Si-wan, Im Yoon-ah ve Hong Jong-hyun üstleniyor. 2017 yapımı toplam 40 bölümden oluşan dizinin İMDb puanı; 7.2/10’dır.

The King in Love Dizisi Konusu

Goryeo döneminde geçen dizi, entrikalar, ihanetler ve aşk dolu olaylarla dolu bir hikayeyi anlatır. Güçlü ve karizmatik bir lider olan Wang Won, sadık ve cesur bir asker olan Wang Rin, hem ülke işlerine hem de aynı kadına olan duygusal çekişmelerine karşı karşıya gelirler. Dönemin siyasi ve sosyal koşulları arasında, bir yanda aşkın tutkusu, diğer yanda ise hükümdarlık hırsı arasında sıkışıp kalırlar.

The King in Love, zarif kostümleri, etkileyici performansları ve tarihi atmosferiyle dikkat çeken bir dizi olarak izleyicilerden olumlu tepkiler almıştır. Dizi, Romantizm, macera ve entrika sevenler için keyifli bir seyirlik sunmaktadır.

18 – Arthdal Chronicles (2019)

2019 Güney Kore yapımı olan Arthdal Chronicles (Arthdal Krallıkları) Kore dizisi, yazar Kim Young-hyun ve Park Sang-yeon tarafından yazılmış epik bir fantastik dramadır. Fantastik bir kurgu evreninde geçen mitolojik bir hikayeyi anlatan dizinin başrollerinde; Song Joong-ki, Kim Ji-won, Jang Dong-gun rol alıyor. Tarihi bir dönem dramasından ziyade fantezi ve mitolojik unsurları içeren bir yapısıyla öne çıkan dizi toplam 18 bölümden oluşuyor. İMDb puanı ise; 8.3/10.

Arthdal Chronicles Kore Dizisi Konusu

Dizinin hikayesi eski çağlarda geçen hayali bir kıtada olan Arthdal’da geçmektedir. Arthdal, farklı kabilelerin ve halkların bir arada yaşadığı zengin ve karmaşık bir toplumdur. Hikaye, bu kıtada yaşayan üç önemli karakterin hayatı üzerine odaklanır.

Birinci karakter; Eun-seom (Jang Dong-gun) olarak adlandırılan bir İnsan olarak bilinir. Gizemli bir şekilde doğmuştur. İkinci karakter; Tan-ya (Kim Ji-won) olarak adlandırılan bir Neanthal kadınıdır. Neanthal, özel yeteneklere sahip esrarengiz bir halktır ve Tan-ya’nın da güçlü bir kaderi vardır. Üçüncü karakter, Tagon (Song Joong-ki) olarak bilinen güçlü bir savaşçı ve Eun-seom’un rakibidir. Tagon, kendi halkı tarafından bile hırslı bir lider olarak tanınır ve Arthdal’ın kaderini etkileyen önemli bir figürdür.

19 – Rookie Historian Goo Hae-ryung (2019)

Bir tarihçi olan Goo Hae-ryung’un Joseon döneminde erkeklerin hakim olduğu bir dünyada var olma mücadelesini anlatan dizinin başrolerinde; Shin Se-kyung, Cha Eun-woo yer alıyor.

İMDb punaı 8.0 / 10 olan dizi, özgür ruhlu bir kadın tarihçi ve Cha Eun-woo’nun gizliden gizliye aşk romanı yazarı olarak çalışan bir prensin hikayesini konu alır. Başrolünde; Shin Se-kyung, Cha Eun-woo adlı Koreli oyuncuların rol aldığı 2019 yapımı Netflix’ten izleyebileceğiniz dizi, toplam 20 bölümden oluşuyor. İMDb puanı ise, 8.0/10.

20 – The Tale of Nokdu (2019)

Romantizm, aksiyon, entrika ve komedinin harmanlandığı sürükleyici bir hikayeyi izleyicinin beğenisine sunan The Tale of Nokdu dizisi, 9. Yüzyıl Joseon döneminde, gizemli bir adam olan Nokdu’ nun hikayesini anlatmaktadır. Nokdu ve Dong-Ju’nun karakterlerinin yanı sıra, dönemin sosyal dinamiklerini ve sınırların da ötesine geçme isteğini işleyen söz konusu dizi, aynı zamanda seyircilerine unutulmaz bir dizi deneyimi yaşatır. Başrollerini; Jang Dong-yoon ve Kim So-hyun‘ un oynadığı dizinin İMDb puanı; 8.3/10. Netflix’ten de Türkçe altyazılı izlenileceğiniz dizi 32 bölümden oluşuyor.

The Tale of Noktu dizisi Konusu

Nokdu, asil bir aileye mensup olmasına karşın, aynı zamanda gizemli geçmişiyle ilgili soruları olan bir karakterdir. Bir gün, ailesinin sırlarını çözmek için başka bir köye gizlice kaçar. Bu köyde kadın kılığına girerek gizlenir. Sadece kadınların yaşadığı bir konakta saklanan Noktu, burada tanıştığı Dong-Ju adlı genç bir kıza yakınlaşır. Kızın kalbini kazanmaya çalışan Noktu’nun gerçek kimliği açığa çıkar. Bir anda kendisini karmaşık aşk hikayesi ev entrika dolu olayların içerisinde bulan Noktu, hem ailesinin sırlarını çözmek hem de gerçek aşkı için zorlu bir mücadeleye girer.

21- Mr. Queen (2020 – 2021)

En iyi Tarihi Kore Dizileri listesinde yer alan aynı anda Netlix’te yayınlanan tVN yapımı Kore dizisi, Mr. Queen, modern bir zamanda yaşayan adamın Joseon döneminde yaşayan bir kraliçenin bedeni hapsolması sonrasında yaşananları konu alır. Fantastik komedi türündeki dizilerin arasında en başarılı yapımlardan birisi olan dizide zaman zaman kahkahalara boğulurken içinize işleyecek tutkulu bir aşkın da esiri olacaksınız. Başrollerini; Shin Hye-sun, Kim Jung-hyun’ un paylaştığı Mr. Queen dizisinin İMDb puanı: 8.6/10. Dizi aynı zamanda nefretten doğan aşk Kore dizilerine de bir örnek.

Mr. Queen Kore Dizisi Konusu

Günümüzde President’s Blue House restoranında bir şef olarak çalışan Jang Bong Hwan adlı ünlü bir aşçı, özel hayatında özgür bir ruha sahiptir ve kurallara meydan okur. Onun bu pervasızlığı kısa süre içerisinde başını derde sokar. Evine gelen polisleri atlatmak isterken bir kaza geçiren Hwan, uyandığında kendisini Joseon zamanında bir prensesin bedeninde bulur. Bu karmaşıklığı çözmek isteyen ve yeniden günümüze dönmek isteyen Hwan, her yolu dener ancak her çabasında kendisini daha büyük bir kaosun içerisinde bulur. Bir süre sonra her şeyi kabullenir. Ve döneme ayak uydurmaya karar verir.

22 – Vincenzo (2021)

İtalya’dan Güney Kore’ye dönen bir mafya avukatının hikayesini anlatan Vincenzo dizisi, özellikle intikam temalı tarihi dizilerden hoşlananlar için tavsiyemiz. Song Joong-ki, Jeon Yeo-been, Ok Taec-yeon, Kim Yeo-jin ve Kwak Dong-yeon’un birlikte başrolde yer aldıkları Vincenzo dizisini Netflix’ten Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Toplam 20 bölümden oluşan Vincenzo dizisinin İMDB puanı: 8.8/10.

Vincenzo Kore Dizisi Konusu Neyi Anlatır?

Doğduğu ülkeyi ziyarete gelen Kore asıllı İtalyan bir mafya avukatı olan Vincenzo Cassano / Park Joo-hyung ( Song Joong-ki), adı türlü yolsuzluklarla anılan çok büyük bir holdingi kendi silahıyla vurmaya karar verir. Tüm bunlar olurken Kore’ye adaleti sağlamaya gelen ve aldığı davaları kazanmak için her yolu deneyen Avukat Hong Cha-Young’a aşık olur. Hem suç hem drama hem de romantizm içeren Vincenzo, kesinlikle izlemeye değer dizilerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

23 – The Rebel (2017)

Joseon döneminde geçen bir hikayeyi anlatan dizi köle liderlerinin ayaklanmasını konu alır. Özellikle tarihi drama türünde dizi seveneler için tavsiyemiz olan 2017 yapımı The Rebel dizisi, Joseon’un ilk devrimcisi ve karşıt görüşlü Hong Gil-Dong’un hayat hikâyesini anlatmaktadır. Başrollerinde; Yoon Kyun-sang, Chae Soo-bin, Kim Ji-suk’un rol aldığı dizi İMDb’de 7.8 /10 puana sahip.

The Rebel Dizisi Konusu

Yoon Gyun-Sang dizide Joseon döneminin ilk devrimcisi ve aktivisti olan Hong Gil-Dong karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, köylülerin kalbini çalmaktır.

24 – Princess Hours

Modern bir saray dizisi olarak karşımıza çıkan Princess Hours Kore dizisi, Joseon Hanedanlığının günümüzde hayatta olduğu alternatif bir Kore’de geçiyor. Dizi, normal bir lise öğrencisi olan Chae-kyung’un prens ile evlendirilmesiyle değişen hayatını konu alıyor. Bir başka değişle bir külkedisi masalı olan dizi, yanlış anlaşılmalar sonucu gelişen olayları ve tutku dolu aşk üçgenini gözler önüne seriyor.

Princess Hours Kore Dizisi Konusu

TRT 1 Okul’ da Düşlerimin Prensi adıyla yayınlanan Princess Hours dizisinde, Chae-kyung’un saray yaşamına uyum sağlamaya çalışması ve geleneklerle çatışması, eğlenceli ve romantik bir hikaye sunuyor.

Tarihi Kore Dizileri Her Türden Geniş Bir Yelpazedeki Hikayeleri Sunar

Bu listede yer alan diziler, tarihi Kore dizileri arasında popülerlik kazanmış ve izleyiciler tarafından beğenilen yapımlardır. Bu diziler, farklı tarihi dönemleri, romantizmi, politik entrikaları veya fantastik unsurları ele alarak geniş bir yelpazede tarihi Kore hikayeleri sunar.

Yazımızda yer alan dizi önerileri, tarihi Kore dizileri arasında farklı konular ve tarih dönemleri sunan popüler dizileri içerir. Ve en iyi tarihi Kore dizileri hakkında daha fazla seçenek mevcuttur. Bu nedenle her bir dizi, tarihi döneme, konuya ve oyuncu kadrosuna bağlı olarak sizlere benzersiz bir deneyim sunar.

İyi seyirler!

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Tarihi Kore Dizileri Başlıyor

Kore Doktor Dizisi Sevenler Buraya

En Sevilen Romantik Komedi Kore Dizileri

Netflix’te Yayınlanan Kore Dizileri