Aşka Yolculuk Kore Dizisi Konusu Ve Oyuncuları İle İlgili Herşey Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Aşka Yolculuk Kore Dizisi Konusu Ve Oyuncuları

Aşka-Yolculuk-Kore-Dizisi-konusu-ve-oyuncuları

AŞKA YOLCULUK KORE DİZİSİ KONUSU VE OYUNCULARI

Orijinal ismi “Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo” olan Güney Kore Dizisi 16 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hafta içi saat 19.00 da (akşam 7 de) yayınlanmaya başlayacak. Çinli çağdaş romantik yazarı Tong Hua’nın “Bu Jing Xin” adlı romanından uyarlanan Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, Türkçe’ye çevrilen ismi ile Aşka Yolculuk olarak seyirci karşısına çıkacak. Fantastik – Tarih türünde olan dizi, sıra dışı bir aşk hikayesini anlatıyor. Peki, Aşka Yolculuk Kore Dizisi Konusu ve Oyuncuları kimler? İşte Aşka Yolculuk Konusu ve Oyuncu Kadrosu …

AŞKA YOLCULUK – MOON LOVERS SCARLET HEART KONUSU

Çinli yazar Tong Hua’nın “Bu Jing Xin” isimli Çince romanından uyarlanan Kore dizisi olan Aşka Yolculuk – Moon Lovers Scarlet Heart Ryeo ilk olarak 29 Ağustos 2016 yılında SBS Kanalında yayınlanmaya başlamıştır. Fantastik – Tarih türünde olan dizi, güneş tutulması sırasında Goryeo Hanedanlığı zamanına geri giden (zamanına giden) ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So’ya (Lee Jun-Ki) aşık olan bir kızın (Ha jin- Hae Soo – Lee Ji – Eun) öyküsünü anlatmaktadır.

aşka yolculuk kore dizisi konusu

AŞKA YOLCULUK – HAE SOO VE PRENS WANG SO’NUN AŞK ÖYKÜSÜNÜ ANLATIR

Fantastik dizilerin en iyileri arasında gösterilen Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo / Aşka Yolculuk Kore Dizisi konusu güneş tutulması esnasında 21. Yüzyıldan Goryeo Hanedanlığına geçiş yapan Hae Soo ile Prens Wang So’nun tutku dolu aşk öyküsünü anlatır. Günümüzde yaşayan Ha Jin, güneş tutulması sırasında kendisini bir anda Goryeo Hanedanlığında bulur. Bu yolculuk Ha Jin için sadece zamanda yapılmış yolculuk değildir. Ha Jin’in yapmış olduğu yolculukla bir an da hem adı hem de hayatı değişir. Bu değişikliğin en büyük sebebi ise, ilk gördüğü anda aşık olduğu Prens Wang So’dur. Güneş tutulmasıyla zamanda yolculuk yaparak çağ değiştiren Ha Jin artık, Hae Soo olmuştur. Hanedanlığın en cesur ve savaşçı Prensi Wang So ile ilk karşılaştıkları an dan birbirlerinden çok etkilenmişlerdir.

Moon-Lovers-Scarlet-Heart / Aşka yolculuk

HA JİN İLE BİRLİKTE WANG SO’NUN DA HAYATI DEĞİŞİR

Ha Jin ile karşılaşma sonrasında Wang So’nun da hayatı değişir. Yüzündeki yara izi yüzünden prens kardeşleri tarafından dışlanan Wang So’un, Hae So’yu tanıdıktan sonra kendine güveni artar. Seyircinin aşkın insanları ve hayatları nasıl değiştirdiğine tanıklık edeceği bu dizide, aynı zamanda kardeşlerin arasında geçen hakimiyet mücadelesine de şahit olacaklar. Bu mücadelede Gerçekte Wang So kimdir?, Hae Soo’yu korumak adına özellikle 8. Prens olan Wang Wook (Kang Ha-neul) ile büyük çatışmalar yaşayacak. Bu doğrultuda herkes meydan okumak zorunda kalan Wang So, aşkı ve hanedanlık uğruna mücadele edecek.

Moon-Lovers-Scarlet-Heart / Aşka yolculuk

HAE SOO KENDİSİNİ TAHT KAVGASININ TAM ORTASINDA BULUR

Aşka Yolculuk Kore Dizisi konusu fantastik bir hikayeyi anlatır. Tam  bir güneş tutulması sırasında 21. Yüzyılda yaşayan ve 25 yaşında olan Go Ha-jin (Lee Ji-eun), zamanda yolculuk yapar ve Goryeo Hanedanlığı zamanına döner ve 941 yılında bu hanedanlıkta yaşamış olan Hae Soo’nun bedeninde uyanır. Önceleri ne olup bittiğini anlamayan Ha Jin bu esnada Wang ailesinden olan birçok kraliyet prensi ile tanışır. Bu prenslerden 4. Sü olan ve yüzünü bir maske arkasına saklanan korkunç Wang So (Lee Joon-gi),’ye bu halinden dolayı “Kurt Köpeği” lakabını takar. Artık herkes tarafından Hae Soo olarak çağrılan Ha Jin kendini, prenslerin taht ve kendisi için yaptıkları kavganın içerisinde bulur.

POPÜLER ÇİN ROMANI MOON LOVERS’TAN UYARLAMA

Aşka Yolculuk Kore Dizisi konusu aslında popüler bir Çin romanı olan Moon Lovers’tan uyarlama. Tam adı Scarlet Heart Ryeo olan dizi, yıldız oyuncu kadrosu ve olağanüstü hikayesi nedeniyle denizaşırı ülkelerde büyük beğeni toplamıştır. Hikayede, Go Ha Jin (IU) adlı 21. yüzyıldan kalma bir genç kızın, Hae Soo’nun vücudunda Goryeo hanedanlığına “zaman yolculuğu” sonrasında gelir. Orada, Goryeo’nun sekiz yakışıklı prensesi ile tanışır. Ve bir anda kendisini aile işleri, güç mücadeleleri, aşk ilişkileri ve taht kavgaları içerisinde bulur. Drama, güzel bir sinematografi ile çekilmiştir.

AŞKA YOLCULUK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aşk karşısında değişen bir prens ve gerçek aşkı bulmak için çağ atlayan genç bir kızın sürükleyici aşk öyküsünün anlatıldığı “Moon Lovers Scarlet – Aşka Yolculuk” 16 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da Kanal 7 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak.

Moon-Lovers-Scarlet-Heart / Aşka yolculuk

NE  ZAMAN KAÇINCI BÖLÜMDE BİTECEK?

Aşka yolculuk Kore dizisi 2016 yılı yapımı olması nedeniyle kaçıncı bölümde final yapacağı ve son bölümde neler olacağı biliniyor. Aşka Yolculuk final tarihi ile finalde ne olacak? Sorusuna cevap verdiğimizi yazımızı aşağıdaki linki tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Aşka Yolculuk Kaçıncı Bölümde Bitecek?

AŞKA YOLCULUK KÜNYE

Orjinal dı: Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo,
Uyarlandığı Kitap; Çinli romantik hikayeler yazarı Tong Hua’nın Bu Jing Xin isimli Çince romanından uyarlanmıştır.
Tür: Dram,Romantik, Fantastik, Tarih, Koreli Melodram
Ülkesi /Menşei: Güney Kore
Bölüm Süresi: 60 dakika
Toplam Bölüm Sayısı: 20 + 2 Özel Bölüm
Gösterilmeye Başlandığı Tarih / Yıl: 29 Ağustos 2016
Orijinal Dili: Korece
Final Tarihi :  1 Kasım 2016
Yapım Şirketi: BaramiBunda inc.
Bütçesi: 13 Milyon $
Yayınlandığı Kanal: Seoul Broadcasting System (SBS)
Aldığı Ödüller; 2016 Kore Marka Ödülleri, 2016 SBS Drama Ödülleri, 2016 Asya Sanatçı Ödülleri, 2017 53 Baeksang Sanat Ödüllleri
Yönetmen: Kim Kyu-Tae
Senarist: Tong Hua (roman), Jo Yoon-Young
Oyuncular: Lee Jun-Ki, IU, Kang Ha-Neul,  Baekhyun Nam Ju-Hyuk, Hong Jong-Hyun,

aşka yolculuk kore dizisi oyuncuları

BAŞROL OYUNCULARI – HANGİ KARAKTER – KİM KİMDİR?

Lee Joon-gi : 4. Prens Wang So, – 4 Kral Fang Zhao

aşka doğru wang soo

Kral Taejo’nun 4. Oğludur. Diğer bir deyişle Goryeo Hanedanının 4. İmparatoru. Kral Taejo, emperyal gücünü yapacağı evlilikle genişletmek ister. Buna karşın İmparatoriçe Yoo (Wang Soo’nun annesi) bu evliliği durdurmak için oğlunun sevgisini Kral’a karşı kullanmaya çalışır. Fakat yaptığı hata sonucu oğlunun yanağında bir iz bırakır. İmparatoriçe Yoo, yaptığı bu hatadan kurtulmak için Wang So’yu Shin Jang Kang ailesine evlatlık olarak verir.

Hae Soo’ya İlk Görüşte Aşık Olur

Wang, ilk başlarda Kang ailesine evlatlık olarak verildi gibi görülse de aslında orada tutsak hayatı yaşar ve küçücük yaşında çok kötü muamele görür. Gördüğü muameler ve sevgiden yoksun hayatta kalma çabası Wang Soo’yu acımasız, herkesin korktuğu birisi yapar. Yüzündeki korkunç yara izini kapatmak için taktığı maske ve tüm canlılara karşı gösterdiği acımasız davranışları halk tarafından “Kurt Köpeği” olarak anılmasına neden olur. Annesi yüzünden yüzünde korkunç bir yara ile yaşamak zorunda kalan Wang Soo, her şeye rağmen hala annesinden sevgi bekler. Hae Soo’nun Goryeo’ya yaptığı yolculukta yolları kesişir. Hae Soo’ya ilk görüşte aşık olur. Taht kavgaları ve iktidar savaşları arasında mucize bir aşk yeşerir.

wang so hae soo

Aşkına Kavuşamaz 

Wang So, kral olduktan sonra da aşkı Hae Soo’ya kavuşamaz. Bunun en büyük nedenlerinden birisi tahta çıktığında Hae Soo’nun kendisini destekleyecek güçlü bir aristokrat bir aileye sahip olamaması yanında, Hae Soo’nun Kral Taejo ile evlenmemek için vücudunda yara izi oluşturmasıdır.

Koryo’nun 4. İmparatoru Olarak 26 Yıl Boyunca Tahta Kalır

Ağabeyi Veliaht Prens Chung Yoon ve 3. Prens Wang Yo’nun toplamda 6 yıllık iktidarından sonra Wang So, Gwangjong olarak tahta geçmiş ve 26 yıl boyunca tahtta kalmıştır. Dizide de olduğu gibi kız kardeşi Prenses Yeon Hwa ile evlenmiştir. Gerçekte Wang So kimdir? Detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

Lee Ji – Eun : IU – Ha Jin – Hae-Soo – Haesu 

hae soo

Ha Jin 21. Yüzyılda Kore’de yaşayan güzellik ürünleri satan bir genç kızken, erkek arkadaşı ve en yakın kız arkadaşı tarafından aldatılmanın acısını yaşarken, yaşanan bir güneş tutulması sonucu kendisini bir anda 10. Yüzyılda 8. Prens Hye-wook’un eşinin kuzenin bedeninde bulur. Hae Soo ismindeki kızın hayatını yaşamaya başlayan Haesu, kendisini bir anda taht kavgaları ve bir aşk üçgeninin içinde bulur. Yaşadığı yüzyıla dönmek için çaba harcayan Hajin, Hyundai’ye geri dönmenin bir yolunu bulamaz. Bununla birlikte kalp rahatsızlığı olan Hae Soo, Prens Jung’la evlendikten kısa bir süre sonra Wang So’ya duyduğu aşkın özlemiyle hayata veda eder.

Kang Ha-Neul: 8. Prens Wang Wook – Wang Wang Wu Nehri

8. Prens Wang Wook - Wang Wang Wu Nehri

Yetenekli olduğu kadar dürüst ve iyi kalbiyle ün salan 8. Prens Wang Wook, siyasi bir evlilik yaparak Hae soyundan gelen Park Si-eun – Madam Hae ile evlenmiştir. Doğuştan lider, politikacı bir kişiliği olan Wook farklı bir kader ve kederle büyümüştür. Ailesinin tüm beklenti ve sorumluluğunu üzerine alan Wook, karısının kuzeni olan Hae Soo’ya (Ha ji) aşık olur. Bu aşk onun karısında bulamadığı gerçek mutluluğu fark etmesine neden olur. 4. Prens Wang Soo’nun saraya dönmesiyle kendisini bir aşk üçgenin içerisinde bulan Prens Wook, kendisine ilk kez bu mutluluğu tattıran Hae Soo’yu kazanmak için şiddetli bir savaşı kazanmak zorunda kalacaktır.

Hong Jong-hyun:  3. Prens Wang Yo – 3 Kral Fang Yi (王堯) Hong Jong-hyun

3. Prens wang yo

Koryo’nun üçüncü imparatoru aynı zamanda da Prens Wang So ile aynı anneden doğan Wang Yo, annesi gibi hırslı ve tahtın sahibi olmak için her şeyi yapabilecek bir karaktere sahiptir. Annesi Kraliçe Yoo tarafından imparator olarak yetiştirilen Yo, geç doğması nedeniyle veliaht prens değildir. Bu nedenle veliaht prensi öldürüp onun yerine tahtın varisi olmak amacındadır. 4. Prens Wang So, ağabeyi olmasına karşın tıpkı annesi gibi ondan nefret eder ve onu yaralamak için sürekli fırsat kollar. Ağabeyi Velihat Prens’ten sonra tahta geçse de iktidarı kısa süreli olmuştur.

Jung Yoon Wang Woo Kim Sun Ho

veliaht prens chung yoon

Taejo Wang Geon, aşkı ve güveni elde eden ilk oğludur. Babasından sonra tahtın varisi olan Chung Yoon (Veliaht Prens) iyi bir görünüşe ve zihniyete sahip olmasına karşın dövüş sanatlarında yenilmez bir kişiliğe sahiptir. Babası Taejo Wang Geon’dan sonra tahta geçse de iktidarı kısa sürmüştür.

Byun Baekhyun:  10. Prens Wang Eun

0-Prens-Feng-Shui-Kralı-baek-hyun

Ülkenin kralı olan Kral Kwang-gyu’nun torunlarındandır. Hem öğrenmeyi hem de dövüş sanatlarını önemsemeyen ve umursamayan bir kişiliğe sahiptir.

Nam Joo-hyuk: 13. Prens Wang Wook

13-Wang-Wang-Wook

Annesi Silla’nın kraliyet asillerindendir. Çocukluğundan itibaren iyi bir sanat eğitimi almıştır. Kaligrafiyi, resim, müzik aletlerini ve çömlek yapmayı çok sever.

Ji Soo  : 14. Prens Wang Jung

14-prens-Wang-Jing-Wang-Jing-Qing

Kral gibi bir annede doğmuştur.

9. Prens Wang-Yoon-Sun-Woo

Prenses Yeon Hwa – Kraliçe Daemok

Hwangbo-Emolgy--Yeon Hwa, kraliçe Daemok

Kral Taejo ve Empress Huangbo’nun evliliklerinden doğan Daejo’nun en sevgili kızıdır. Statüsüne uygun hassasiyet ve güzelliğe sahip olmasına karşın statüsü ve aşkı arasında sıkışmıştır. 4. Prens Wang So’ya aşıktır. Sarayda kalabilmek ve kraliçe olabilmek için kardeşi 4. Prens Wang So ile evlenmiştir.

Seo Hyun Woo

Seo-Hyun-Woo

Geumgang’ın dördüncü oğlunun hayatta kalan tek soyu ve son prensesidir. Prenses olamasına rağmen halkın sıkıntılarından uzak duramaz.

DİĞER OYUNCU KADROSU – YARDIMCI OYUNCULAR

  • Kim San-ho – Wang Mu
  • Jo Min-ki – Kral Taejo
  • Park Ji-young – Kraliçe Yoo
  • Kang Han-na – Hwangbo Yeon-hwa, Wang So’nun eşi
  • Park Si-eun – Madam Hae, Wang Wook’un eşi ve Hae-soo’nın kuzeni
  • Z. Park Soon-duk olarak , Prens Wang Eun’nin karısı
  • Seohyun – Woo-hee, gisaeng ve lLater Baekje’nin son prensesi
  • Jin Ki-joo – Chae-ryung, Hae-soo’nın hizmetçisi
  • Kim Sung-kyun – Choi Ji-mong
  • Sung Dong-il – Park Soo-kyung, Soon-duk’ın babası
  • Kim Kang-il – Shinjoo Kangssi
  • Park Jung-hak – Wang Sik-ryeom
  • Baksundeok Hera, Komutan Daejangun Park’ın kızı. 10. Kralın karısı.
  • Woo Hee-jin
  • Young Kyung-soon
  • Nam Sung-joon

ORİJİNAL MÜZİKLERİ – DİZİDE ÇALAN MÜZİKLER

Orijinal Dizi Müziği 1. CD

  1.  ” For You” – Rocoberry
  2.  ” Say Yes ” – Rocoberry
  3.  ” I Love You, I Remember You” – earattack, Obros
  4.   ” Forgetting You” – Rocoberry, Conan, Loco
  5.   ” All With You ”  – Seo Jae-ha Kim Young-sung
  6.   ” Can You Hear My Heart ” – Tablo, DJ Tukutz, Conan,
  7.  ” A Lot Like Love ” – Loco, Rocoberry
  8.  ” Confess ” – Rocoberry, Conan, Loco
  9.   ” Will Be Back ” –  Rocoberry, Conan, Loco
  10.   ” My Love ” – Hwang Chan-hee, Lee Seung-joo, Lee Ra-eum
  11.  ” Wind ” – Rocoberry, Conan, Loco
  12.   ” Be With You – Lee Chan-hyuk, Rocoberry
  13.   ” Goodbye” – Ahn Young-min

2.CD

  1. Prens ” Heo Sang-eun,
  2. Agonal Howl ” Choi Sung-kwon, Son Joo-kwang,
  3. Haesu ” Heo Sang-eun, Park Yeong-ik,
  4. Wraith ” Heo Sang-eun, Choi Sung-kwon,
  5. Benim için bir tane ” Kim Ji-soo, Choi Sung-kwon,
  6. Goryeo’nun Kanadı ” Kim Ji-soo Park Jin-hee,
  7. Appassionata ” Bae Bo-ram, Heo Sang-eun,
  8. Vendetta ” Park Young-ik,
  9. Sevginiz Olun ” Kim Ji-soo, Heo Sang-eun,
  10. Direnişin Jesti ” Kim Ji-soo,
  11. Haesu’nun Aşkı ” Park Min-ji, Choi Sung-kwon,
  12. Pastoral Sabah ” Heo Sang-eun,
  13. Büyük Bulutsusu ” Park Joon-soo, Oh Young-sang,
  14. Prens’in Keder ” Parkı Min-ji, Choi Sung-kwon,
  15. Savaş Bobo ” Park Joon-soo, Kim Wi-yeon,

Kanal 7 de Başlaması Muhtemel Olan Kore Dizileri ile ilgili bilgiler için linki tıklayabilirsiniz.

Mutlaka İzlenmesi Tavsiye Edilen ve Tarihi Türde Kore Dizileri için tıklayın…

AŞKA YOLCULUK ORİJİNAL TANITIM FRAGMANI

AŞKA YOLCULUK KORE DİZİSİ KANAL 7 TANITIM FRAGMANI

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşka Yolculuk Son Bölümde Neler Olacak?

Kanal 7’de Yeni Bir Kore Dizisi Başlıyor

Aşka Yolculuğum Yakışıklı Prensi Gerçekte Kim?

İşte Kanal 7’nin Yeni Kore Dizileri

İzlenme Rekoru Kıran İmparatoriçe Ki TRT’de Başlıyor

Bir Cevap Yazın