Hercai Dizisi Konusu ve Oyuncuları Çok Merak Ediliyor! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Hercai Bir Başladı Pir Başladı! İşte Miran Ve Reyyan’ın Etkileyici Hikayesi

hercai-dizisi-konusu-ve-oyuncuları

Hercai Dizisi Konusu ve Oyuncuları Çok Merak Ediliyor!

Hercai dizisi bir başladı pir başladı. Atv’nin uyarlama dizileri arasında yer alan Hercai yayınlandığı ilk günden bu yana reytingleri adeta altüst etti. Dizi severler Hercai Dizisi Konusu ve oyuncuları yanında nerede çekildiği, hangi kitaptan uyarlandığı, anlamı gibi detayları merak eder oldular. Miran ve Reyyan’ın etkileyici aşk hikayesinin konu alan Hercai, yayınlan her bölümünde adeta izlenme rekorları kırıyor. 15 Mart 2019 tarihinde bu yana ATV’de yayınlanmaya başlayan Hercai dizisinin başrol oyuncuları arasında ise; Ebru Şahin, Akın Akınözü, Serhat Tutumluer, Gülçin Hatıhan, Serdar Özer, Ayda Aksel ve Macit Sonkan gibi pek çok değerli oyuncu rol alıyor. Sümeyye Koç’un aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan Hercai kitabının 2. Bölümü de Meftun olarak karşımıza çıkıyor.

HERCAİ NE ANLAMA GELİYOR?

Aynı zamanda bir sıfat olan hercai sözlük anlamına göre, hiçbir şeyde kararlı olmayan, aşka bağlılığı bulunmayan kimse ve hiçbir işi sonuna kadar götürmeyen gelgeç olarak tanımlanır. Aynı zamanda çiçek ismi olarak da kullanılan (hercai menekşesi) Hercai kelimesi dilimize Farsça’dan  geçmiştir. Daha çok vefasız kişileri tanımlamak için kullanılır. Hercai aynı zamanda kararsız ve çabuk kararı değişen anlamlarına da gelmektedir.

Daha Çok Vefasız Sevgililer İçin Kullanılır

Hercai kelimesinin hikayesi de bir hayli ilginçtir. Efsaneye göre, Hercai baharda açan çok güzel renkli bir çiçektir. Bu güzel çiçeği çok seven sevgilisi onu kıskandığı için hiçbir çiçeğin açmadığı kış mevsiminde gözlerden uzak bir vakitte birlikte açmak istediğini söyler. Ve iki sevgili birbirlerine söz verirler. Ve nihayet kış gelir ve kardelen çiçeği karların arasından yüzünü gösterir. Gözleri sevgilisini arar ama bir türlü sevgilisini hiçbir yerde göremez ve çaresizce boynunu büker. Kardelen çiçeğine verdiği sözü tutmayan sevgilisi Hercai çiçeği yüzünden sözünde durmayanlara bu şekilde bir tanımlamada bulunur.

hercai kitabı konusu

KİTAPTA HİKAYE NASIL ANLATILIYOR? HERCAİ KİTABININ KONUSU

Sümeyye Koç tarafından kaleme alınan Hercai kitabının ilk basım yılı 2018 olarak belirtiliyor. Şu ana kadar 2. Basımını yapan kitap ATV ekranlarında Hercai dizisinin çok sevilmesinden sonra satış rekorları kırıyor. “Her Şey Zamansız Bir Ölümle Başladı!” Sloganıyla yola çıkan Hercai, körpe bir yüreğe yerleşen kin ve öfkenin yok ettiği bir erkekle (Miran Kahraman), öfke ve kinini bir nebze de olsa soğumasını sağlayacak masum bir kızın (Reyyan Şanoğlu) yürek yakan hikayesini anlatıyor.

Yazar Sümeyye Koç’un Hercai Kitabının Tanıtım Yazısından Alıntı!

Her şey, zamansız bir ölüm yüzünden başladı.

Bu ölüm beraberinde, körpe bir yüreğe öfke ve kin getirdi. Aradan uzun, çok uzun yıllar geçti. Genç bir adamın kalbi ve ruhu birbirinden harap duygularla, acımasızca perçinlendi. Öyle ki, bu hissiyatlar onu uçurumun kenarına sürükleyebilecek kadar tehlikeli hale gelmişti.

Yaralı bir mazinin ona bıraktığı en acı hatıra, yüreğinden tüm merhameti söküp atmasına neden oldu. Kara bir kilit vurup derin dehlizlere kapattı vicdanının çığlık çığlığa haykıran sesini. Merhameti ne zaman isyan etse, hep o anı hatırladı. Gözüne uyku girmeyen kara bir gecenin sonunda, akla zarar bir karar aldı!

Ait olduğu topraklara gitmeye karar verdi genç adam. Çünkü her şey orada başlayacaktı, yıllar önce orada bittiği gibi…
Ve Miran Karaman!

Kusursuzca hazırladığı planla, ant içtiği intikamını almak için hazırdı. Yüreğinde kor bir öfke, dilinde kahrolası bir yemin vardı. Şimdi vakit, ödeşmeyi arzulayan deli yüreğini susturma vaktiydi. İçindeki öfkenin bir nebze soğuması için masum bir can yakacaktı… O can kim mi?

Reyyan Şanoğlu!

“Geceye bir selamım var. Andım olsun ki, adımı ezberleyecek
bu şehir!”

hercai 2 meftun kitabı konusu

HERCAİ 2: MEFTUN; HERCAİ BİR ADAMIN MEFTUN’A DÖNÜŞ HİKAYESİNİ ANLATIR

Hercai kitabının 2.Si olan Meftun kitabı, hercai bir adamın yaşadığı vicdan azabı sonrasında Meftun’a dönüş hikayesini anlatır. Yıkık dökük bir mazinin ortada bıraktığı bir adamla en az kendisi kadar yararlı ve paramparça olmuş bir kadın yarım kalan sevda hikayesini anlatan Meftun, hayallerini rafa kaldırmış Reyyan’ın yeniden düşlere tutunuşuna şahitlik eder.

Hercai bir adam olan Miran’ın Meftun’a dönüş hikayesi aynı zamanda kendisine verdiği söz, ettiği yemin ve isyana karşı onu sevmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen Reyyan’ın kalbi ve aklıyla savaşına tanıklık eder.

HERCAİ KİTABI VE DİZİSİ ARASINDAKİ FARKLAR

Sümeyye Koç’un aynı adlı kitabında diziye uyarlanan Hercai, kitabıyla dizi senaryosu arasında bariz farklar bulunuyor. Bu farklara kısaca göz atacak olursak en belirgin farklardan birisi kitabın ana kahramanın Miran Aslanebey değil de Miran Kahraman olduğudur. Bununla birlikte Reyyan’ın soyadı da Şadoğlu değil, Şanoğlu. Bunun dışında hikayede göze çarpan farkları şöyle maddeler halinde sıralayabiliriz.

  • Miran’ın Göz Rengi; Kitapta Miran’ın gözleri derin mavi, dizide kahverengi.
  • Miran’ın Babaannesi; Kitapta babaanne karakteri yok bunun yerine onun kadar güçlü bir amcası var. İsmi Vahit Bey.
  • Gönül Amcasının Kızı Değil; Kitapta Gönül, Miran’ın amcasının kızı olduğu değil. Bunun yerine teyzesinin kızı Eylül’ün en yakın arkadaşı, Miran’la tanışıp aşık olan ve neden evlendiği çok açık olmayan bir eş karakteri var. Miran her konu geçince zorla evlendirildiğini dile getiriyor.
  • Amcasının Kızının İsmi Yaren Değil; Kitapta Reyyan’ın amcasının kızı olarak Havin ismi geçiyor. Reyyan, Havin’i kardeşi gibi çok seviyor. Havin dizideki Yaren karakterine tam zıt bir karakterde.
  • Amcası Cihan Üvey Babasından Büyük; Kitapta Reyyan’ın amcası olan Cihan üvey babası olan Hazar’dan büyük ve Reyyan’ı öz kızı gibi seviyor.
  • Üvey Babası Aslında Reyyan’ı Hiç Sevmiyor; Kitapta Reyyan’ın üvey babası olarak tanıtılan Hazar Şanoğlu, dizide anlatılanın aksine tam tersi bir karakter. Hazar kitapta Reyyan’a hiç sevgi göstermeyen birisi.
  • Dede Karakteri Yok; Kitapta dede karakterine yer verilmiyor. Dedesinin Reyyan’ı sevmeyişi üvey babası Hazar için bahsediliyor.
  • Gül Karakteri de Yok; Dizide Reyyan’ın bir numaralı dostu kız kardeşi Gül de kitapta yer almıyor. Bunun yerine Reyyan’ın kendisinden 1 yaş küçük Bedirhan isminde bir erkek kardeşi var ve Reyyan’ı çok seviyor.
  • Amcasının Karısının İsmi Delal; Kitapta Reyyan’ın amcası Cihan’ın karısının ismi Handan değil, Delal ve o da tıpkı amcası gibi Reyyan’ı çok seviyor.
  • En Yakın Arkadaşı Elif; Kitapta Reyyan’ın en yakın arkadaşı olarak teyzesinin kızı Elif karakteri yer alıyor. Reyyan’ın İstanbul macerasında Eylül ona yardımcı oluyor.
  • Miran’ı Teyzesi Büyütüyor; Kitapta Miran’ı büyüten kişi olarak babaannesi yerine teyzesi olduğu yazıyor. İsmi Nergis olan bu teyze Miran’ın annesi öldükten sonra büyütmüş ve Eylül isminde bir de kızı var.
  • Miran’ın Kız Kardeşi Yok; Kitapta Miran’ın kız kardeşi yer almıyor.
  • En Yakın Arkadaşı Arda; Kitapta Miran’ın en yakın arkadaşı ve sağ kolu olarak Arda karakteri yer alıyor. Dizide bu isim Fırat olarak geçiyor.

Dizide olsa kitapta olsa her anlamda farklı bir tat bırakan Hercai kitabını da okumanızı tavsiye ederiz.

HERCAİ DİZİSİ KONUSU VE GENEL HİKAYESİ

ATV’nin 2019 yeni sezonun dizileri arasında seyirci karşısına çıkardığı, aynı zamanda da bir töre dizisi olan Hercai Dizisi Konusu, Şadoğulları tarafından annesi tecavüz edilmeye çalışılmış, babası ve dedesi öldürülmüş Miran Aslanbey’in tüm bu yaşanılanların hesabını sormak için uzun yıllar boyu ilmek ilmek ördüğü intikam planını yürürlüğe geçirmesiyle başlar.

Miran Çocukluğundan Beri Bu İntikam İçin Yetiştirilmiştir

Babannesi Azize hanım kocasının, oğlunun ve gelinin intikamını almak için torunu Miran’ı büyük bir nefretle yetiştirmiştir. Uzun yıllar boyunca büyük bir titizlikle oluşturulan plan Miran Aslanbey’in Miran Aksoy sahte adıyla Şadoğlu ailesinin İstanbullu bir iş adamı olarak karşılarına çıkmasıyla gelişiyor.

Hikayenin En Masum Kızı Reyyan

Reyyan, Miran’ın annesi, babası ve dedesini ölümüne neden olduğu iddia edilen Hazar’ın üvey kızıdır. Reyyan’ın annesi başkasından hamile kalmış ve Hazar onunla evlenerek Reyyan’ı öz kızı kızı gibi kabul etmiş ve öyle yetiştirmiştir. Ancak babası Hazar’ın bu davranışını ve soyadlarını Reyyan’a vermesini hiç kabullenememiştir.

Bu nedenle de kendi kanından olmayan Reyyan’a çocukluğundan bu yana her fırsatta hayatı zehir etmiştir. Bu hikayenin en masum kızı olan Reyyan ona karşı yapılan bu kötü muameleye bir türlü anlam veremese de bir gün yaradanın onu bu esaretten kurtaracak birinin karşısına çıkaracağına inanmaktadır.

hercai dizisi hikayesi

Miran Beyaz Atlı Prens Olarak Reyyan’ın Karşısına Çıkar

Miran ve ailesi yaşanan kötü olaydan sonra küçüklüğünde Kars’a göç etmişlerdir. Büyüyüp intikam alma günü geldiğinde Şadoğlu ailesine kendisini İstanbullu iş adamı Miran Aslanbey olarak tanıtıyor. Bu nedenle de kimse ondan şüphelenmiyor. İki yıla yakın bir süre Şadoğlullarıyla ortak iş yaparak onların güvenini kazanıyor.

Reyyan’ın konaktan gizlice kaçtığı bir gün yaşanan kaza sonrasında planını uygulamaya koymaya karan veren Miran, aynı gün Reyyan’a talip oluyor. İlk zamanlar Miran’dan hoşlanmayan Reyyan, Miran’ın ona davranışları karşısında onu tüm sıkıntılardan kurtaracak beyaz atlı prens olarak görüyor.

yaren-şadoğlu

Kıskanç Kuzen Yaren Her Şeyi Zorlaştırıyor

Her töre dizisinde olduğu gibi konağın için entrika kıskançlık ayak oyunlarıyla dolu. Reyyan, annesi, babası ve kız kardeşi Gül bu entrikanın içerisinde en temiz kalan kişiler. Hazar’ın kardeşi Cihan, karısı Handan ve kızları Yaren bu entrikanın tam ortasında. Hazar’ın büyük kardeş olmasından dolayı söz sahibi olmasını hazmedemeyen Cihan her fırsatta kendisini babasının gözünde daha değerli göstermeye çalışır. Kızı Yaren de her zaman Reyyan’ın arkasından oyun oynayarak onun zaten zor olan yaşamını daha da güçleştirir.

Yaren Miran’ı Şadoğlullarının ortak iş yapmalarından bu yana tanımaktadır. Ve onunla evlenmek istemektedir. Miran’ın Reyyan’a talip olması onun Reyyan’a olan öfkesini bir kat daha artırmıştır. Reyyan’ı Miran’ı elinden almakla suçlayan Yaren, elinden gelen tüm kötülüğü yapmaya kararlıdır.

hercai dizisi tansu taşanlar azad

Amcasının Oğlu Azad Reyyan’a Aşık

Dizide olaylar pek çok ağa, töre dizilerinde olduğu gibi oldukça karışık. Dedesi tarafından kendi soyundan olmadığı için dışlanan Reyyan’ın anne babası kadar seven ve koruyan bir kişi daha var o da Azad. Azad aynı zamanda Reyyan’ın Amcası Cihan’la Handan’ın oğulları ve bir numaralı düşmanı Yaren’in de abisi. Azad Reyyan’a çocukluğundan beri aşık ve tek hayali bir gün Reyyan’ın karısı olması. Reyyan ise, Azad’ı hep bir abi gibi görmekte.

hercai-dizisi-hikayesinde-aşk-üçgeni

Hikayede Bir de İstenmeyen Eş Var

Hikayede Reyyan tarafında pek çok olay mevcutken, Miran tarafında durum pek iç açıcı değil. Zira babaannesi Azize Aslanbey, Miran’ı amcasının kızı Gönül ile evlendirmiştir. Tek şartı intikamları alınmadan ikisinin gerçek anlamda karı koca olmamasıdır. Reyyan’ın Miran’a istenmesi aşamasında karısı Gönül kız kardeşi olarak Şadoğlularına tanıtılır.

hercai dizisinin çekildiği konak

HERCAİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Bir Mardin dizisi olan Hercai, adı üstünde Mardin’in Midyat ilçesinde çekiliyor. Tarihi ve kültürel dokusuyla büyük ilgi çeken Midyat, Hercai dizisine ayrı bir soluk katarken, Sıla dizisinde kullanılan konak (Midyat Konuk Evi Müzesi) karşımıza farklı bir hikayeyle karşımızı çıkıyor.

Eskiden bir Süryani aileye ait olduğu belirtilen konağın, sahibinin vefat etmesi üzerine devlete bağışlandığı ve o tarihten itibaren kültürel gezilere açık bir açık hava müzesi olduğu edinilen bilgiler arasında.

HERCAİ BAŞROL OYUNCULARI

Akın Akınözü / Miran Aslanbey / Miran Aksoy

1 Ocak 1990 yılında Ankara’da doğan Akın Akınözü, lisans eğitimiyle birlikte oyunculuk ve tiyatro alanında çeşitli eğitimler almıştır. İlk oyunculuk deneyimini Azrail isimli bir filmde yaşamıştır. Hırvatistan ve Slovenya yapımı olan bu filmde Akınözü küçük bir rol almasına karşın, filmde rol alarak oyunculuk kariyerinde çok önemli bir deneyim edinmiştir.

2015 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde rol alan Akın Akınözü, daha sonra Arkadaşlar İyidir dizisinde başrol oynamıştır. Son olarak TRT1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinde oynamıştır.

akın akınözü hercai miran aslanbey kimdir

Hercai Dizisi Miray Aslanbey Kimdir?

Hercai dizisinin baş kahramanı olan Miran Aslanbey, Aslanbey ailesinin soyunu devam ettirecek tek kişidir. Babannesi Azize Aslanbey tarafından küçüklüğünden beri anlatılan intikam masallarıyla büyümüştür. İnsanlara karşı soğuk ve mesafeli olmasına karşın; zeki, akıllı aynı zamanda sözünü dinleten güçlü bir adamdır. Anne ve babasını öldürdüğü söylenen Hazar Şadoğlu’ndan intikam almak isterken, onun kızı olan Reyyan’a tutkulu bir şekilde aşık olmuştur.

Ebru Şahin / Reyyan Şadoğlu

18 Mayıs 1994 doğumlu olan Ebru Şahin, Atölye Craft Kamera Önü Oyunculuk bünyesinde oyunculuk dersleri almıştır. Pek çok reklam ve dizi projesinde rol alan Şahin’in en bilinen dizileri; İstanbullu Gelin, Yasak Elma ve Savaşçı’dır. Ebru şahin Babam ve Kan Parası isimli filmde de seyirci karşısına çıkmıştır.

ebru şahin  reyyan kimdir

Hercai Reyyan Şadoğlu Kimdir?

Hazar ve Zehra Şadoğlu’nun büyük kızı olan Reyyan Şadoğlu, masum, saf ve temiz yürekli bir kızdır. Annesi babası ve kız kardeşi Gül dışında yaşadığı konakta hiç kimseden sevgi görmez. Reyyan, Hazar’ın öz kızı değildir. Annesi Zehra, Hazar Şadoğlu ile evlendiğinde hamiledir. Nasuh Ağa bu evliliği istemese de oğlu Hazar’ın karşısında duramamıştır. Hazar’ın Reyyan’ı öz kızı gibi nüfusuna kaydettirip Sadoğlu soyadını vermesi Nasuh Ağa’yı iyice çileden çıkarmıştır.

Reyyan’ın kendi kanından olmamasına karşın soyadlarını taşımasını hiçbir zaman kabul etmemiş ve bunun acısını her fırsatta Reyyan’ı aşağılayarak çıkarmıştır. Reyyan tüm olanlardan habersiz aile tarafından neden hiç sevilmediğini düşünmüş ve yaşadığı bu öfkeye hiç anlam veremememiştir.

Macit Sonkan / Nasuh Şadoğlu

1953 İzmir Torbalı Yazıbaşı doğumlu olan Macit Sonkan, Güzel Sanatlar Oyunculuk bölümü mezunudur. Sanat hayatına 1978 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde başlayan Sonkan, çocuk tiyatrosu üzerine yurt dışında sergilenen birçok oyunda rol almıştır. Tiyatro alanında pek çok ödüle sahiptir. Dizi ve sinema projelerinin aranan yüzlerinden birisi olan Macit Sonkan, Reis dizisinde Yaşar karakteriyle akıllarda yer etmiştir.

nasuh sadoğlu-macit-sonkan kimdir

Hercai Dizisi Nasuh Şadoğlu Kimdir?

Ailenin en büyüğü ve lideri olan Nasuh Şadoğlu’nun ağzından çıkan her söz adeta bir emirdir. Verdiği kararlar ve sözler tartışılmaz ve karşı çıkılamaz. Reyyan’nın kendi kanından olmaması nedeniyle onu asla torunu olarak kabul etmemiştir. Nasuh ağa için gerçek hak sahipleri oğlu Cihan’ın çocukları Yaren ve Azad ile Hazar ve Zehra’nın kızları Gül Hanımdır. Nasuh Ağa, Reyyan’a doğduğu ilk günden bu yana sözlü ve hareketleriyle eziyet etmektedir.

Ayda Aksel / Azize Şadoğlu

31 Ekim 1962 İstanbul doğumlu olan Ayda Aksel, Mimar Sinan Üniversitesi tiyatro bölümünde eğitim görmüştür. Oyunculuk yanında reklam filmi seslendirmesi de yapan Ayda Aksel, 15 yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde kadrolu olarak çalışmıştır. Birçok diz ve film projesinde oynayan Aksel’in en bilinen dizileri Hatırla Sevgili, Gönülçelen ve Zengin Kız Fakir Oğlan dizileridir.

hercai azize aslanbey ayda aksel kimdir

Hercai Dizisi Azize Aslanbey Kimdir?

Aslanbeylerin en büyüğü olan Azize Aslanbey, çok acılar çekmiştir. Kocasını, üç oğlunu ve gelinin ölümüne şahit olan Azize Aslanbey’in, yaşadığı acılar nedeniyle kalbi taşlaşmış ve acımasız hale gelmiştir. Ailesini katleden kişinin Hazar Aslanbey olduğunu iddia eden Azize Aslanbey, 27 yıl önce yaşadığı hazin olayın intikamını almak için yemin etmiştir. Aynı zamanda Miran Aslanbey’in babaannesi olan Azize Aslanbey, intikam planını ilmek ilmek işlemiştir.

serhat-tutumluer-hazar-şadoğlu-kimdir

Serhat Tutumluer / Hazar Şadoğlu

Gülçin-Santırcıoğlu- Sultan-Aslanbey-Kimdir

Gülçin Santırcıoğlu / Sultan Aslanbey

Serdar Özer / Cihan Şadoğlu

Gülçin-Hatıhan-- Handan-Şadoğlu-kimdir

Gülçin Hatıhan / Hadan Şadoğlu

feride-çetin -zehra-şadoğlu-kimdir

Feride Çetin / Zehra Şadoğlu

Oya-Unustası- -Gönül-Aslanbey-kimdir

Oya Unustası / Gönül Aslanbey

tansu-taşanlar- -azad-şadoğlu-kimdir

Tansu Taşanlar / Azad Şadoğlu

ilay-erkök-hercai-yaren-şadoğlu-kimdir

İlay Erkök / Yaren Şadoğlu 

cahit-gök---fırat-demiralp-kidir

Cihat Gök / Fırat Demiralp

ebrar-demirbilek-gül-hanım-şadoğlu-kimdir

Ebrar Demirbilek / Gül Hanım Şadoğlu

HERCAİ TANITIM FRAGMANI 

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir

Çağatay Ulusoy’un Dizisi Merak Konusu Oldu

Bu Sezon Final Yapacak Diziler Netleşti

Çekimleri Ertelenen Diziler Başlıyor!

Altın Kelebek İkinci Aşama Oylamaya Geçiliyor

Brigerton Yeni Sezon İçin Nefesler Tutuldu!

Bir Cevap Yazın