Beren Saat'in Yeni Dizisi Atiye Ne Zaman Başlayacak? İşte Konusu! Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Beren Saat’in Yeni Dizisi Başlıyor!

Beren-Saat'in-Yeni-Dizisi-Atiye-Ne-Zaman

Beren Saat’in Yeni Dizisi Atiye Ne Zaman Başlayacak?

Netflix’in Hakan Muhafız’dan sonra çekeceği ikinci Türk dizisi Atiye dizisinin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Ünlü dijital platformun Türkiye’deki ikinci orijinal Türk dizisi olacak olan Atiye’nin yayınlanan 39 saniyelik ilk fragmanı büyük ilgi çekti. Orijinal adı The Gift olacak olan Beren Saat’in Yeni Dizisi Atiye Ne Zaman başlayacak? Herhangi bir değişiklik olmazsa 27 Aralık 2019 tarihinde 1. sezonu yayınlanacağı belirtilen Atiye, genç ve güzel bir ressam olan Atiye’nin mistik hikayesini anlatıyor. İşte Atiye’nin konusu ve oyuncu kadrosu ve tüm detaylar.

Atiye’nin Genel Konusu

Atiye-dizisinin-konusu-ne

Yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın üstlendiği ünlü oyuncu Beren Saat’inde rol alacağı Atiye dizisi genç ve güzel bir ressam olan Atiye’nin mistik bir o kadar da sürükleyici hikayesini konu alıyor. Dizinin büyük bir bölümü, inşası milattan önce 10 bin yılına dayanan ve Şanlıurfa’da bulunan bir antik kent olan Göbeklitepe’de geçiyor. Netflix Türkiye’nin Atiye’nin genel konusu ile ilgili açıklama “Anadolu topraklarındaki bir kazı sırasında yapılan keşif, genç bir ressamın (Beren Saat) hayatını değiştirip, geçmişine dair sırların peşine düşmesine yol açacaktır.” Şeklinde oldu.

At,ye Dizisinin Çekildiği Göbeklitepe Nerededir? Tarihi Gelişimi Nasıl Olmuştur?

atiye-dizisinin-çekildiği-göbeklitepe-nerede

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alarak tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, aynı zamanda insanlık tarihinin bilinen ilk tapınakları arasında yer alıyor. M.Ö. 10 binli yıllarda henüz yerleşik hayata geçmemiş avcı topluluklar tarafından yapılan bu tapınağın nasıl yapıldığı ve yapılış şekli günümüzde de halen gizemini koruyor. İnşasının milattan önce 10 bin yılına uzandığı belirtilen Göbeklitepe, tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak biliniyor. Göbeklitepe İngiltere’de bulunan Stonehenge’den 7000, Mısır piramitlerinden ise, 7500 yıl daha eski olarak tabir ediliyor.

1980’li Yıllara Kadar Toprak Altında Kalmış

İnsanın tarihsel yolculuğunun nerede durduğunu anlamamızda büyük etkisi olan Göbeklitepe, henüz yerleşik hayata geçilmemiş avcı bir toplum tarafından inşa edilmiş. Daha sonra nedendir bilinmez üzeri toprakla kapatılmıştır. O dönemden 1980’li yıllara kadar adeta derin bir uykuya yatmıştır Göbeklitepe.

İlk Kalıntıları Yöredeki Toprak Sahipleri Bulmuş

Yüzyıllar boyunca sessiz sedasız varlığını sürdüren tapınağın ilk kalıntıları 1980’li yılların sonlarına doğru Şanlıurfa’nın tepelik bir arazisinde iki köylünün topraklarını sürerken ortaya çıkmış. Köylüler topraklarını sürerken bir heykele rastlamışlar ve evlerine götürmüşler. Daha sonra heykelin görünümünün müstehcen olduğunu düşünerek üstünü örtüp ahıra koymuşlar. Ne yapacaklarını bilemedikleri heykeli devlete teslim etmeye karar vermişler. Bunu yapmadan önce de heykeli bir güzel yıkayıp Şanlurfa Arkeoloji Müzesine teslim etmişler.

Heykelin Uzun Yıllar Sonra Gerçekte Ne Olduğu Anlaşılıyor

beren saatin dizisinin çekildiği göbeklitepenin-tarihi

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesine teslim edilen heykel, o dönemde heykelin değerini anlayacak Neolitik Çağ Uzmanı olmamasından dolayı ne olduğu anlaşılamıyor ve müzenin deposuna kaldırılıyor. Ta ki 1990’li yıllarda Urfa’da Nevali Cori kazısını yapan Prof. Harald Hauptmann’un ekibinden bir öğrencinin Klaus Schmidt adlı kazıdan çıkan eserleri müzeye teslim etmeye gelene kadar heykel depoda kalıyor. Öğrencilerin getirdiği eserleri gören müze yetkilileri onlara Örencik Köyünde yaşayan köylülerin getirdiği halen depolarında olan heykeli gösteriyorlar.

Tarihin Akışını Değiştiren Keşif Göbeklitepe

Heykeli gören Schmidt’in gözleri parlıyor. Bu heykeli nereden bulduklarını soruyor. Köylüler ve heykelin çıktığı arazi bulunup kazılmaya başlanıyor. Zaman içerisinde insanlık tarihini değiştiren, tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’deki tapınaklar ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bilgiler ezber bozar nitelikte değer taşıyor. Zira Göbeklitepe keşfedilmeden önce, tarihsel gelişimde ilk insanların 12 bin yıl önce avcılık yaparak ilkel bir şekilde yaşadıkları belirtiliyordu. Göbeklitepe’nin ortaya çıkması tam anlamıyla ezber bozarak insanların böyle bir kompleks tapınağı inşa edebilmesi için öncelikle barınak yapmayı öğrenmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Yerleşik Hayata Geçmeden Önce İleri Düzeyde Mühendislik Zekasına Sahiptiler

Göbeklitepe’de ortaya çıkan tapınak orada yaşayan insanların yerleşik hayata geçmeden önce ileri düzeyde mühendislik zekasına ve heykelleri işleyecek bir estetik anlayışına sahip olduklarını gösteriyor. En önemlisi de daha avcı bir toplumdayken bile bir inanca sahip olmalarını ve bu inancın onlara görkemli tapınaklar yapma ihtiyacını doğurduğunu gösteriyor.

Netflix Atiye Dizisi İle Göbeklitepeye Olan İlgiyi Artırmak İstiyor!

Hello, My Twenties! 2 . Sezon İzle İçerik Direktörü Pelin Diştaş ünü dünyaya yayınlan Türk yapımı televizyon dizileriyle ilgili yaptığı konuşmada “Zengin kültürel birikimimizi dünyaya anlatacak yetenekli senaristlere, oyunculara ve yönetmenlere fazlasıyla sahibiz.” İfadelerine yer verdi. 27 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak Netflix’in yeni Türk dizisi Atiye ile ilgili olarak; “Atiye ile milli hazinemiz Göbeklitepe’ye yerel ve global ilginin artmasına destek olacağız.” Dedi.

Beren Saat’in Oynadığı Dizi Atiye Nerede Çekiliyor?

beren-saatin-yeni-dizisi-atiye-nerede-çekiliyor

“Bildiğimizin ötesinde, derinlere hapsolmuş bir gerçeklik.” Sloganı ile yola çıkan ve dünya genelinde başarılı olunacağına inanılan Atiye dizisinin büyük bir bölümü Şanlıurfa’da bulunan antik kent Göbeklitepe’de çekiliyor. Dizinin tüm çekimleri ise, İstanbul, Göbeklitepe, Nemrut üçgeninde gerçekleşiyor.

Atiye Dizisinin Hikayesi

atiye-dizisi-hikayesi

Atiye dizisi yazar Şengül Boybaş’ın ilk romanı “Dünyanın Uyanışı” adlı kitabından web dizisi olarak uyarlanmıştır. Genç ve güzel bir ressam olan Atiye (Beren Saat), sevgilisi Ozan ve ailesiyle İstanbul’da mutlu ve sade bir hayat sürmektedir. Ta ki Göbeklitepe’deki dünyanın en eski tapınağında yapılan keşifle hayatı değişene kadar. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten Erhan (Mehmet Günsür), Atiye ile Göbeklitepe arasındaki mistik ilişkiyi gözler önüne seren bir sembol keşfeder. Atiye ona bambaşka bir dünyanın kapısını açan bu gizemli olayın peşine düşer. Ve antik tapınakta geçmişini aramaya karar verir. Gizem perdesi aralandıkça Atiye’nin karşısına çıkan olaylar ona geçmişle geleceği, gerçekle ruhani arasındaki her şeyi sorgulamasına neden olacaktır.

Atiye Dizisi İlk Tanıtım Fragmanı

Atiye Dizisinin Oyuncu Kadrosu / Oyuncuları

Geçtiğimiz günlerde ilgi çekici sokak reklamları ile tanıtılan Atiye dizisinin oyuncu kadrosunda ön planda yer alacak oyuncular şöyle olacak.

  • Beren Saat,
  • Mehmet Günsür,
  • Metin Akdülger,
  • Başak Köklükaya,
  • Melisa Şenolsun,
  • Tim Seyfi
  • Civan Canova
  • Meral Çetikaya
  • Hazal Türesan
  • Cezmi Baskın

Beren Saat / Atiye Kimdir

Atiye ailesi ve erkek arkadaşı Ozan ile birlikte sade bir hayat yaşayan genç bir ressamdır. Çocukluğundan beri çizmeye devam ettiği figürü resim sergisinde de kullanır.

Mehmet Günsür / Erhan Kimdir

Netflix’den Ücretsiz Dizi Nasıl İzlenir?

2019 – 20 Sezonunda Yeni Başlayacak Diziler

Bir Cevap Yazın