Aklınıza Kazınacak Game Of Thrones'un Unutamadığımız Sahneleri Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Game Of Thrones Bitti! Akıllarda O Sahneler Kaldı!

Game-Of-Thrones'un-Akıllara-Kazınan-Unutamadığımız-Sahneleri

Game Of Thrones’un Unutamadığımız Sahneleri

Amerikan televizyon kanalı HBO’nun milyonları ekran başına kilitleyen dizisi Game of Thrones 8. Sezonuyla geçtiğimiz az izleyicisiyle buluştu. Aynı zamanda 8. Sezon 6. Bölümüyle final sezonu da yayınlanan GoT’un son bölümleri dünyada olduğu kadar Türkiye’de de izlenme rekoru kırdı. Pek çok inanılmaz olayın yaşandığı son bölümde bizi bizden alan, tutkunu olduğumuz Game Of Thrones’un Unutamadığımız Sahneleri sizler için derledik.

8 – İnanılmaz Olaylara İmza Attı!

game of thrones akılda kalan inanılmaz olaylar

Game Of Thrones’u (Taht Oyunları) 8 sezon boyunca başarılı kılan en önemli şeylerden birisi şüphesiz hikayesinde acımazsız olması ve hemen herkesi şaşırtacak inanılmaz olaylara yer vermesidir. Dizide çok fazla karakter ve çok fazla mekanın yer alması da GoT’un hayran kitlesini çoğaltan en önemli faktörlerden birisi.

7- Ned Stark’ın Ölümü

ned-stark-ın-ölümü-got

İyilerin kazandığı bir maceraya alışkın olan seyirci, Winterfell’den çıkarak King’s Landing’e kralın sağ kolu olmaya giden Ned Stark’ın ölümü Game Of Thrones’un şüphesiz en unutulmaz sahnelerinden birisi idi. Sezon finalinde Ned’in ölüp ölmediği kesinleşmezken yeni sezonu bekleyen seyirciler Med öldü mü? Sorusunu çokça sormuşlardı. Ned’in ölümü dizinin seyrinde de önemli bir rol üslenmişti.

6 – Ölen Karakterlerin Geri Dönmesi

got ölen karakterlerin dönüşü

Game Of Thrones’u en ilginç kılan şeylerden bir tanesi seyirciyi ters köşe yaptırmasıdır. Game Of Thrones’un Unutamadığımız Sahneleri arasında 4. Sırada yer alan sahnede bir sezon ölen bir karakter bir başka sezon diziye dönebilir. Ned Stark ve John Snow karakterleri bunlardan birisi.

5 – Battle of the Bastards Görsel Şöleni

Battle-of-the-Bastards görsel şölen

Game Of Thrones’un en iyi bölümlerinden birisi olarak övgüyle karşılanan Battle of the Bastards, (Piçler Savaşı) pek çok eleştirmen tarafından şaheser olarak nitelendirildi. Eleştirmenler, Daenerys’in bölümün başında ejderhalarıyla birleşmesini “heyecan verici” bulurken, Kuzey’deki savaşı “çekici, korkunç ve heyecan verici” buldular. Bölüme ismini veren savaşın çekimleri için; 600 ekip üyesine, 70 ata ve 500 ekstraya ihtiyaç duyuldu. Bölümü toplamda 7.66 milyon kişi izlerken, Battle Of The Bastards İMDb’de 9.9 Puan aldı.

4 – Hardhome Katliamı

hardhome-unutulmaz-sahneler

Game Of Thrones’in 5. Sezonunun ve 48. Genelinin sekizinci bölümünde yaşanan bir savaş anlatılır. Hardhome kutsal olmayan bir yer / lanetli bir yer anlamına gelmektedir. Çekimlerde Kuzey İrlanda da bulunan terk edilmiş bir maden ocağı kullanılmıştır. Olağan üstü görsel efektlere sahip olan bölümde, bütün köy beyaz yürüyüşçüler ve savaşçılar tarafından işgal edilerek yok edilir. Savaş sırasında ölenlerin hepsi Gece Kralı tarafından vahşileşmişlerdir. Bölümle ilgili olarak David Benioff, “Korku filmi hissetmek istedik” şeklinde yorum yapmıştır.

3 – Jagen H’ghar’ın Fantastik Kişiliği

Jagen-H'ghar gerçek yüzü

Erkek kılığında Tywin’in yaverliğini yapan Arya’ya tanıştığı Jaqen adındaki bir asker, 3 dilek tutmasını ve bu dilekleri gerçekleştireceğini söyler. Ve dediğini de yapar. Jaqen ile birlikte Tywin’in kalesinden kaçarak özgürlüğüne kavuşan Arya’yı büyük bir sürpriz beklemektedir. Arya ve Jaqen arasındaki son konuşmadan sonra Jaqen’in bambaşka bir suratla geri dönmesi dizinin akıllarda kalan en ilgi çekici fantastik sahnelerinden birisidir.

2 -John Snow’un Akıbeti

john-snow-öldümü

Game Of Thrones’ın en akılda kalan ve merak uyandıran konularından birisi de şüphesiz Jonh Snow’un dizideki akıbetinin ne olacağı idi. Game Of Thrones’ın 5. Sezonunun final bölümünde dizinin kilit karakterlerinden birisi olan John Snow’un ölüp ölmeyeceği büyük merak konusu oldu. Sezona damga vuran sahne sosyal medyanın gündemine oturdu. Neyse ki beklenen olmadı. John Show Game Of Thrones’un 6. Sezon 2. Bölümde Kızıl Kadın tarafından hayata döndürüldü.

1 – Çılgın Ateş’in Gücü

çılgın-ateş-game-of-thrones

Tahtta hakkı olduğunu düşünen Stanis, ordusunu toparlayıp King’s Landing’e doğru yola çıkar. Onu durduracak olan tek komutan savaşla hiç alakası olmayan Tyrion’dur. Tyrion, Stanis’i durmanın yolunu ararken daha önce King’s Landing’i ele geçirmek için kullanılan Çılgın Ateşi kullanmanın tek yol olduğunu düşünür. Fakat adı geçen Çılgın Ateşin gücünün ne olduğunu hiç bilmiyordur. Tyrion’un büyük risk alarak verdiği kararı yerinde olur. Tyrion Çılgın Ateş ile Stanis’in gemilerini patlatırken ortaya çıkan görüntü izleyicinin ağzını açık bırakır. GOT’un muhteşem sahnelerinden birisi olan bu sahne tam anlamıyla görsel bir şölene imza atmıştır.

Önemli No:

Sizin de GoT ile ilgili aklınızda kalan unutamadığınız sahneler varsa yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

game-of-thrones-unutamadığımız-sahneleri

Game Of Thrones İle İlgili Bilinmeyenler

Sevilen dizi ile ilgili çoğumuzun bilmediği birçok şey vardır. Bunları sizler için liste halinde hazırladık.

  • ABD televizyon kanalı HBO’da 8 sezondan bu yana yayınlanan fantastik televizyon dizisi Game Of Thrones (GoT), George R.R. Martin’in epik fantezi serisi “Buz ve Ateşin Şarkısı” isimli kitabından uyarlanmıştır. Dizi adını serinin ilk kitabından almıştır.
  • İlk bölümü 17 Nisan 2011 yılında yayınlanan ve ünü sınırları aşan GoT, 14 Nisan 2019’da yayınlanan 8.Sezonun 19 Mayıs 2019’da biten altıncı bölümüyle final yapmıştır.
game-of-thrones-netflix-
  • HBO kanalının yaptığı açıklamaya göre, GoT’un sadece final bölümü TV ve uygulamalar üzerinden 19.3 milyon Amerikalı tarafından izlenmiştir. Ancak bu rakam aynı anda yayınlanan anlaşmalı medya kuruluşlarının rakamlarını içermez. (yani izleme oranı daha çok)
  • Game Of Thrones’un izlenme oranındaki bir önceki rekor 18,4 milyon kişiyle 5. Sezondadır.
  • Final bölümü tekrar izlemelerle birlikte toplam 44.2 milyon kişi tarafından izlemiştir.
  • GoT toplamda 150 ülkede gösteriliyor. Ancak çoğu ülkelerden küresel izleme verileri olamadığından izlenme oranını net olarak ortaya konulamadığı belirtiliyor.

Game Of Thrones Türkiye’de Nereden Hangi Kanalda Yayınlanıyor?

game-of-thrones-hangi-kanalda

Yayınlandığı ilk günden beri her sezonu büyük ilgi gören Game Of Thrones’un nasıl nereden izlenebileceğinden tutun da hangi kanalda yayınlandığı gibi sorular büyük merak konusu oluyor. Türkiye’de Digiturk 2 ile BeIN Series SCI-FI HD kanalında Türkçe dublaj ya da altyazılı olarak izlenebilen diziyi, İnternet üzerinden beIN CONNECT web ve mobil uygulamalarında yer alan Canlı TV’den de Türkçe alt yazılı olarak seyredebiliyorsunuz.

Diğer bir değişle Türkiye’den Game Of Thrones’u izlemek için Digitürk üyesi olmanız ya da üyeliğe başvurmanız gerekiyor.

Netflix’de Ya da Blu TV’de Var mı?

game of thrones 8

Game Of Thrones’un dünyaca ünlü dijital platformlar Netflix ve Blu TV’de olup olmadığı da diğer merak edilen konular arasında yer alıyor. Ne yazık ki pek çok yabancı diziyi izleme şansımız olan bu platformlarda GoT’u izleme şansınız yok. Belki ilerideki tarihlerde bu platformlar dizinin yayın haklarını satın alarak üyelerine izleme imkanını sunarlar.

BU YAZILARIMIZ DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Game Of Thrones Hayranları Müjde Yenisi Geliyor!

Game Of Thrones Türkçe Altyazılı Tüm Bölümleri BLU TV’de!

2020 Yapımı İddialı Kore Dizileri Başlıyor!

Call My Agent Kore Dizisi Uyarlaması Geliyor!

Google En Çok Aranan Dizileri Açıkladı!

Bir Cevap Yazın