Site icon Film Dizi Haber

İkimizin Yerine Finalde İçimizi Çok Acıtacak!

ikimizin-yerine-kaç-bölüm-sürecek-finalde-ne-olacak

İkimizin Yerine Kaç Bölüm?

Kanal 7’de 9 Eylül 2018 tarihiden bu yana her gün ekranlara gelen İkimizin Yerine Hint Dizisi orijinal ismiyle Baliku Vahdu dizisi gerçek yaşamdan esinlenilen hikayesiyle her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Peki, İkimizin Yerine Kaç Bölüm? Ne zaman bitecek? Son bölüm nasıl olcak? İşte İkimizin Yerine finalde yaşanacaklar.

İkimizin Yerine Ülkesinde 8 Sezon Boyunca Yayınlandı!

Hindistan’ın en uzun soluklu dizilerinden birisi olan Baliku Vahdu/ İkimizin Yerine ülkesinde 21 Temmuz 2008 ile 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında tam 8 yıl boyunca yani 8 sezon yayınlandı. Hindistan’da olduğu gibi ülkemizin de kanayan yarası olan çocuk gelinlerin yüreklere dokunan hikayesinin anlatıldığı İkimizin Yerine Hint Dizileri gerçeğinde 20 dakikalık 2 Bin 245 bölümden oluşuyor. Sevilen dizi Türkiye’de 4 bölüm birleştirilerek 1 saatlik bölümler olarak yayınlanıyor.

İkimizin Yerine Orijinal Bölüm / Türkiye’de Kaçıncı Bölüme Denk Geliyor?

Bollywood’da yayınlanan dizilerin 20 dakikalık kısa bölümlerden oluşmasına karşın Türkiye’deki dizi uzunluklarının 1 saat olmasına çözüm bulan Kanal 7, yayınladığı Hint dizilerini 4 bölüm olarak birleştiriyor. Diğer bir değişle 1 bölümde 4 orijinal bölüm gösteriliyor. Yapılan hesaplamaya göre, 18 Haziran 2019 itibariyle gösterilecek olan bölüm gerçeğinde 1 bin 136 olurken bu rakam Türkiye’de 284. Bölüme denk geliyor.

Gerçekte Kaçıncı Bölümü İzliyoruz?

Kafamızda oluşan karışıklığı gidermek için kısa bir hesap yapmamız yeterli. 1 Bölümde 4 Bölüm gösterildiğine göre, 16 Haziran 2019 itibariyle 282. Bölümün yayınlandığı İkimizin Yerine dizisi orijinal bölümünün hesaplaması şöyle yapılır;

Bu hesaplamayı bölümler ilerledikçe kolayca yaparak güncel orijinal bölüm sayısını kolayca bulabilirsiniz.

İkimizin Yerine’nin Bitmesine Ne Kadar Kaldı?

Yayınlanmaya başladığı günden bu yana yaklaşık olarak bir buçuk yıl ekranlarda seyirciyle buluşacak olan dizi, 2020 yılının Şubat ayında sona erecek. Türkiye’de gösterim sayısı 561 bölüm olan İkimizin Yerine dizisinin 18 Haziran 2019 itibariyle 284. Bölümü yayınlandı. Bu da demek oluyor ki,

Kalan Güncel Bölüm Sayısı Hesaplaması

Kalan Orijinal Bölüm Hesaplaması

İkimizin Yerine’nin Final Tarihi Belli Oldu!

İkimizin Yerine dizisinin 450’li bölümü yayınlanırken İkimizin Yerine ne zaman bitiyor? Kaç bölümü kaldı soruları da sıkça sorulmaya başlandı. Ülkesinde 8 yıl boyunca yayınlanan, başrol oyuncuları ve hikayesi değişen dizinin Türkiye’de final yapacağı tarih belli oldu. Her gün Kanal 7’de gösterilen dizi 562. Bölümde final yapacak. 05 Şubat 2020 tarihi itibarıyla 516. Bölümü yayınlanan İkimizin Yerine 46 bölüm sonra yani 6,5 hafta sonra tahminen 22 Mart 2020’de final yapacak.

Dizi Çocuk Gelinlerin Hikayesini Anlatıyor!

Hindistan’da gösterildiği yıllarda sergilediği başarısından dolayı ödül rekortmeni olan dizi, çocuk gelinlerin hikayesini konu alıyor. Jagdish ve Anandi ismindeki iki çocuğun çok erken yaşta evlendirilmesiyle başlayan hikaye onların çocukluk, gençlik ve yetişkinlik döneminde yaşadıklarını konu alıyor.

Anandi Hayallerinin Peşinden Gitmek İstese de Gelenekler Buna İzin Vermez

İkimizin Yerine Hint dizisinin baş karakterlerinden olan Anandi, çok akıllı ve okumayı seven idealleri olan bir kızdır. Fakat yaşadığı yerde uygulanan gelenekler kızların okumasını hoş karşılamamaktadır. Kız çocuklarının kendilerini göstermeye başladıkları zaman hemen evlendirilmeleri gerektiğini savunan toplumda Anandi’de hiç istemeden Jagdish ile evlendirilerek onun ailesine gitmek zorunda kalır.

Anandi’nin Acı Dolu Hikayesi Başlar

Anandi, halen kendisi gibi çocuk olan Jagdish’le evlendirilip onu ailesiyle yaşamaya başladığı andan itibaren acı dolu günleri başlar. Jagdish’in ailesinde kabul görmek için büyük çaba gösteren Anandi’yi inişli çıkışlı bir hayat tecrübesi bekler. Anandi büyüdükçe Jagdish’e aşık olur. Jagdish, doktor olmak için ünivesiteye gidene ve oradaki sınıf arkadaşı Gauri’ye aşık olana kadar Anandi’yi en iyi arkadaşı ve karısı olarak görür.

Anandi Yetişkinliğe Ulaştığında Onu Büyük Bir Sürpriz Bekler

Anandi’nin yaşı küçük olsa da kocası Jagdish’ten daha olgun birisidir. Jagdish’in şımarıklık ve tatminsizliklerine karşı hep destekçisidir. Hatta yetişkin oldukları zaman da bile Jagdish tıp okuyup doktor olmak istediğinde ailesinin karşı çıkmasına karşın hep onu desteklemiş ve onun hayalini gerçekleştirebilmesi için kendi mutluluğundan vazgeçmiştir. Buna karşın büyük bir sürpriz karşısına çıkmıştır. Jagdish, şehir hayatına alışarak Anandi’yi küçük görmeye başlamış. Hatta onunla boşanarak çocukluk aşkı Gauri ile evlenmiştir.

Anandi Tüm Bu Olumsuzluklara Karşı Ayakta Kalır ve Köyün Muhtarı Olur

Jagdish’in tıp okumaya gitmesiyle kendisini geliştirmeye başlayan Anandi, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen köyün muhtarı olmuş ve saygı görmeye başlamıştır.

Anandi’nin Hayatına Shiv’in Girmesiyle Yeni Bir Dönem Başlar

Jagdish’in Anandi’den boşanarak Gauri ile evlenmesinden sonra Jagdish’in ailesi bu durumdan dolayı büyük utanç duymuşlar ve Anandi’yi iyi biri ile evlendirmeye karar vermişlerdir. Köye gelen Kaymakam Shiv’in Anandi için iyi bir talip olduğunu düşünen babaanne ikisinin arasını yapar. Ölüm döşeğinde olan annesinin son isteği de Anandi’nin Shiv ile evlenmesidir. Anandi ilk başlarda annesine verdiği sözü yerine getirmek için Shiv ile evlenmeyi kabul etse de Shiv’e aşık olmuştur.

Sidhart Shukla

Jagdish İle Shiv’in Kardeşi Sanchi Nişanlanıyor

Abisi Shiv’in Anandi ile evlenmesine karşı çıkan Sanchi yaptığı bir yürüyüş sırasında kendisine çarpan bir araba nedeniyle Jagdish ile karşılaşır. Doktor olan Jagdish Sanchi’nin durumunu kontrol eder ve iyileşmesini sağlar. Bu esnada Sanchi, Jagdish’ten çok etkilenmiştir. Her fırsatta onu görmek için bahaneler uydurur. Sanchi’ye görücü geldiği bir gün Sanchi, Jagdish’i sevdiğini söyler. Aile bu duruma karşı çıksa da daha sonra durumu kabullenirler. Jagdish ise, ailesinin mutluluğu için Sanchi ile evlenmeyi kabul eder.

Jagdish Ganga’dan Hoşlanıyor

Sırf ailesinin mutluluğu için Sanchi ile evlenmeyi kabul eden Jandish’in aslında gönlünde Ganga vardır. Ganga’da Jagdis’ten hoşlanıyor ama duygularını saklıyordur.

Anandi Shiv ile Çok Mutludur ve İlk Bebeklerine Hamiledir

Shiv ile evlenen Anandi, Shiv’in ona olan ilgisiyle hayatında belki de hiç olmadığı kadar mutludur. Bu mutluluğu taçlandıracak olan bir de bebek bekliyordur. Bebekleri olacağını öğrenen Shiv Anandi’nin üzerine düşmeye başlar. Evlatlığı Amol ile birlikte Anandi’yi mutlu edecek sürprizler hazırlar.

Operasyonda Shiv Yaralanır

Shiv’in gittiği yerde bir teröriste operasyon düzenlenmek için plan yapılmaktadır. Bir kaza sonucu teröristle karşılaşan Shiv operasyona dahil olarak teröristi kovalar. Teröristle girdiği kavgada teröristle birlikte balkondan düşer. Terörist ölmüştür ama Shiv’de ağır yaralanmıştır. Hemen hastaneye kaldırılır.

Shiv Ölüyor!

Jagdish ile boşandıktan sonra zor günler geçiren Anandi, köye gelen Kaymakam Shiv hayatında hiç ummadığı bir anda girmiştir. Çocuk evlilikleriyle mücadele sırasında tanışan çift, mutlu bir evlilik yaşamaktadır. Anandi Shiv’in ikiz bebeklerine hamiledir. Peki, Shiv nasıl öldü? Bir Anandi ve Shiv’in bir düğüne katılmaları gerekir. Ancak son anda Anandi rahatsızlanır ve Shiv ile birlikte gidemez. Shiv’in gittiği düğüne hapisten kaçan bir suçlunun olduğu haberi gelir. Shiv’de suçlunun peşine düşer. Adam elinde bomba olduğunu söyler ve kaçar.

İkimizin Yerine 448. Bölümde Shiv Hayatını Kaybediyor

Shiv adamın peşini bırakmaz. Onu nihayet yüksekçe bir binanın balkonunda yakalar. Suçlu ile giriştiği kavgada Shiv balkondan düşmek üzereyken adamın atkısına tutunarak onu da aşağı çeker. İkisi de yere sert şekilde düşer. Terörist orada hemen ölürken Shiv ağır yaralanır. Anandi ise, onun gelişini beklemektedir. Gelen bir haber tüm her şeyi değiştirir. Shiv ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılmıştır. Son dakikalarında Anandi ve bebekleri ile vedalaşır.

Operasyonda ağır yaralanan Shiv ölmüştür ve Anandi Shiv’in ölümüyle yıkılır.

Anandi ve Shiv’in Son Anları

Anandi Shiv’in Ölümünden Sonra Kendisini Çocuk Gelinlerle Mücadele Etmeye Adar

Anandi Shiv’in ölümünden sonra kızı Nandini’yi dünyaya getirir. Shiv’in yokluğuna kızıyla bir nebzede olsa teselli bulsa da bundan sonraki hayatını çocuk gelinlerle mücadele etmeye adar. Bir gün bir kadınla tanışır. Kadın küçük yaşta evlendirilen kızı için ondan yardım ister. Anandi, polisleri de yanına alarak düğünü engeller. Ancak damadın babası Akhiraj, Anandi’nin peşine düşer. Çünkü Anandi bu hareketiyle onun bütün planlarını bozmuştur.

Akhiraj Anandi ve Shiv’in Kızını Kaçırarak Kendi Oğluyla Evlendirir

Anandi’nin engel olduğu düğünde damadın babasının adı Akhiraj’dır. Akhiraj, Anandi’nin kızını kaçırır ve oğluyla evlendirir. Anandi, çocuk gelinler için ne kadar mücadele verse de ne yazık ki kızı da kendi ile aynı kaderi paylaşır. Anandi, Jagdish’inde yardımıyla uzun aramalar sonucunda kızını bulur. Ancak Akhiraj’ın kini hala bitmemiştir. Anandi’nin yeniden peşine düşer.

Anandi Vuruluyor ve Ölüyor!


Anandi nasıl öldü? Bir çocuk evliliği sırasında tutuklanan Akiraj hapisten kaçar ve Anandi’yi öldürmek için peşine düşer. Anandi, çocuklar ile birlikte kaçarken köprüde sıkıştırılır. Kaçacak bir yeri kalmayan Anandi önce çocukları suya atar sonra da tam kendisi atlayacak iken vurulur. Yine de son bir hamle ile çocukları karaya çıkarmayı başarır. Ancak Anandi’nin tüm gücü tükenmiştir. Burada son nefesini verir.

Dizinin Son Bölümlerine Doğru Babaanne Kalyani ve Basant da Ölüyor

İkimizin yerine dizisinin 8 yıl boyunca devam etmesi nedeniyle dizinin son bölümlerine doğru bir çok karakter de diziden de ayrılıyor. Bu karakterler arasında Babaanne Kalyani ve amca Basant’da yer alıyor. Büyükanne Kalyani nasıl ölüyor? Akhiraj’ın Anandi’yi öldürmek isterken silahın önüne atlayan Büyükanne Kalyani, Anandi’nin kucağında son nefesini verir.

İkimizin Final Sahnesinde Nandini Annesinin İsmini Öğreniyor

İkimizin Yerine dizisinde Anandi’nin ölümünden sonra dizi Balika Vadhu: Lamhe Pyaar Ke adıyla devam ediyor ve yeni bir hikayeye başlıyor. Bu hikayenin baş kahramanı ise, Anandi ve Shiv’in kızları Nandini. Nandini küçük yaşta kaçırılıp çocuk gelin olarak evlenmesi nedeniyle gerçek annesinin ismini bilmiyor. Annesinin isminin Anandi Shivraj olduğunu öğrenen Nandini’nin hafızasında annesine ait kısa bir görüntü belirir.

Nandini Annesini Anlatan Bir Kitap Yazar

Gerçek annesinin adını öğrenen Nandini, annesi Anandi’nin çocukluğundan bu yana hayat hikayesini anlatan bir kitap yazar. Kitapta Anandi’nin masumiyetini, hayatındaki iniş çıkışları anlatır. Babası Shiv ile olan evliliğini, ona olan bağlılığını anlatır.

Nandini Annesinin Duaları Sayesinde Doktor Olmuştur

Nandini annesini anlattığı kitapta, onun duaları sayesinde doktor olduğunu, Krish ile evlilik yaptığını, Kundam ile birlikte mücadele ettiklerini söyler.

İkimizin Yerine Hint Dizisi

İkimizin Yerine Final Sahnesinde Anandi ve Nandini Birliktedir

İkimizin Yerine final sahnesinde Nandini, annesi Anandi’nin ona çok şey öğrettiğini ve her zaman onu yanında hissettiğini söyler. Ve kapağında Anandi ve Nandini’nin fotoğraflarının olduğu kitabın kapağını kapatır. Nandini ve Shiwan ile birlikte olduğunu yazan bir not ile İkimizin Yerine biter.

İkimizin Yerine Bitince Yerine Hangi Dizi Başlayacak?

Kanal 7 ekranlarında yaklaşık bir buçuk yıldır izleyici karşısında olan İkimizin Yerine dizisi 21 Mart 2020 Pazar günü final yaparak ekranlara veda edecek. Sevilen dizinin bitmesinden sonra yine bir Hint Dizisi daha Kanal 7’de olacak. Orijinal adı Saath Nibhaana Saathiya olan Türkçe adı Masum olacak olan dizi 23 Mart 2020 pazartesiden itibaren seyirci karşısına çıkacak.

Kanal 7’de başlayacak Hint Dizileri için linki tıklayabilirsiniz.

İkimizin Yerine Hikayesi ile Etkiliyor!

İkimizin Yerine Yeni Anandi Kim Oldu?

İkimizin Yerine Shiv ile ilgili Bilinmeyenler

Anandi’nin İkimizin Yerinden Ayrılış Nedeni

Ganga İkimizin Yerinden Neden Ayrıldı?

Exit mobile version