Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri! Hangi Dizi Uyarlama? Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Yabancı Dizilerden Uyarlanan Efsane Olmuş Türk Dizileri

Yabancı-Dizilerden-Uyarlanmış-Türk-Dizileri

Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi son dönemlerde de Türk televizyon dünyasında uyarlama diziler oldukça revaçta. Kore, Hint, ABD, Japon yapımı birçok dizinin uyarlamaları tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Geçen sezonda olduğu gibi 2019 – 2020 Sezonunda da pek çok yabancı dizilerden uyarlama Türk Dizileri hayatımıza girdi. Peki, Hangi Türk Dizisi Uyarlama? Herkesin merak ettiği yurt dışından uyarlanan bu dizileri sizler için araştırdık. İşte Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri ile 2019 – 20 Sezonunda Başlayan Yurt Dışından Uyarlama Diziler.

2019 – 20 Sezonunda Başlayan Yurt Dışından Uyarlama Diziler

Hanggang Saan / A mothers Guilt / Bir Annenin Günahı

bir-annenin-günahı-uyarlaması-A-mothers-Guilt

Filipinler yapımı Hanggang Saan / A mothers Guilt isimli diziden uyarlanan Bir Annenin Günahı dizisi Kanal D’de yayınlanıyor. Suç ve aile draması türünde olan A mothers Guilt, Sonya isminde bekar bir annenin işlemediği bir cinayet yüzünden suçlanmasını konu alıyor.

Le Bazar De La Charite / Alev Alev

alev-alev-yabancı-uyarlaması-Le-Bazar-de-la-Charite

2020’nin sonlarına doğru ekranlara gelen Alev Alev dizisi Ünlü Fransız dizisi Le Bazar de la Charite’nin uyarlaması olarak karşımıza çıktı. Show TV’de seyirci karşısına çıkan Alev Alev dizisi üç kadının bir yangınla değişen hayatını konu alıyor. Alev Alev dizisinin başrollerinde; Dilan Çiçek Deniz, Demet Evgar, Hazal Ergüçlü, Cihangir Ceyhun ve Berkay Güven rol alıyor.

Doctor Foster / Sadakatsiz

doktor-foster-uyarlama-türk-dizisi-sadakatsiz

2015 yapımı ünlü İngiliz dizisi Doctor Foster’dan uyarlanan televizyon dizisi Sadakatsiz adıyla Kanal D ekranlarında yayınlanıyor. Yayınlandığı ilk günden bu yana ekranları kasıp kavuran Sadakatsiz dizisi, tıpkı orijinalinde olduğu gibi hayatında başarılı bir işi ve mutlu bir evliliği olan doktor Asya’nın bir anda alt üst olan hayatının hikayesini anlatıyor.

Doctor Foster dizisi konusu ve detaylı bilgi için linki tıklayabilirsiniz.

Call My Agent / Menajerimi Ara

menajerimi-ara-yabanci-uayarlamasi-menajerimi-ara

Ünlüler ile menajerinin hikayesini anlatan dünyaca ünlü Fransız Televizyon dizisi Dix pour cent’in İngilizceye çevrilmiş adı Call My Agent’tan Türk televizyonuna uyarlanan dizi Menajerimi Adıyla Star TV ekranlarında yayınlanmaya başladı. 2015 yapımı komedi dram türündeki orijinal yapım Call My Agent dizisi ile ilgili detayları linki tıklayarak öğrenebilirsiniz. Dizinin Türkiye uyarlamasının hikayesi orijinaliyle paralel giderken başrol oyuncu kadrosunda; Barış Falay, Ayşe Nil Şamlıoğlu, CAnan Ergüder, FAtih Artman ve Ahsen Eroğlu gibi pek çok ünlü isim yer alıyor. Dizinin her bölümüne ünlüler dünyasından birçok isim kendi karakterleri ile konuk oluyorlar.

Mr. Hiiragi’s Homeroom / Öğretmen

Mr.-Hiiragi's-Homeroom-öğretmen-dizisi-uyarlaması

Ünlü Japon dizisi “Mr. Hiiragi’s Homeroom”dan Türk televizyonlarına uyarlanan “Öğretmen Dizisi” aynı zamanda FOX TV’nin farkındalık yaratan dizilerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. İki yıl önce okula mütevazi bir sanat öğretmeni olarak gelen Ibuki Hiiragi (Masaki Suda) 3. Sınıf A’nın mezuniyetinden 10 gün önce 29 öğrencisini rehin alır. Ve onlara “Bundan Böyle Benim Rehinemsiniz” der. 10 Bölümden oluşan Mr. Hiiragi’s Homeroom dizisinin sonunda Hiragi öğretmen, Sakura’ya Reina’ yı öldürdüğünü sınıfa itiraf ettirir. Dizinin sonuda 1 Yıldan az bir ömrü olduğunu öğrendiğimiz Higari öğretmene bunu neden yaptığı sorulduğunda öğretmen olduğu ve öğretmen olarak son görevini yerine getirdiğini söylüyor ve intihar ediyor.

Hizmetçiler / Ellas Son La Alegria Del Hogar – Devious Maid’s

devious-maids-uyarlaması-hizmetçiler-dizisi

Meksika’da Ellas son La Alegria Del Hogar, Amerika’da Devious Maid’s adıyla izlenme rekorları kıran ünlü dizi Türk Televizyonlarında Hizmetçiler adıyla uyarlandı. Kanal D ekranlarında 7 Mart 2020 Cumartesi akşamı yayın hayatına başlayan Hizmetçiler dizisi zengin bir hayatın içerisinde olan ama o hayata hiç dahil olamayan 4 hizmetçinin hayat hikayesini konu alıyor.

Hizmetçiler Dizisi Konusu ile ilgili detayları linki tıklayarak öğrenebilirsiniz

Aşk Ağlatır – Love That Makes You Cry

Show TV’nin yeni sezon dizilerinden olan Aşk Ağlatır dizisi Japon yapımı Love That Makes You Cry adlı diziden televizyona uyarlanmıştır. 2016 yılında Japon televizyonunda yayınlanan dram ve romantik türündeki Love That Makes You Cry dizisi toplam on bölümden oluşuyor. Kırsal bir kesimde yaşayan bir genç kızın Tokyo’ya yerleşmesiyle yaşadıklarını anlatıyor. Kendilerine özgü umutlar ve hayallerle dolu olan bu genç kız, Tokya’ya yerleşmeleriyle çok başka bir dünyaya adım atıyor.

aşk-ağlatır-Love-That-Makes-You-Cry-uyarlaması

Aşk Ağlatır dizisi; taşradan İstanbul’a göç etmiş ve orada tek başına ayakta kalmaya çalışan gençlerin yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

Hekimoğlu – House Md

2019 – 20 sezonunda Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşmaya hazırlanan Hekimoğlu dizisi, 2004 ile 2012 yılları arasında yayınlanan ve dünyada izlenme rekoru kıran ünlü Amerikan dizisi House MD’nin uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. House MD, Bulaşıcı hastalıklar ve Nefroloji konusunda uzman ünlü bir doktor olan Gregory House ve ekibinin kendine özgü tedavi yöntemleri ile mucizevi hayat kurtarışlarını konu alıyor.

hekimoğlu-house-md-uyarlaması

Hekimoğlu dizisi; nefroloji ve enfeksiyon hastalıkları konusunda büyük bir üne sahip olan Ateş Hekimoğlu, mesleğinedeki başarısına karşın özel hayatında ukala, Asosyal, huysuz bir kişidir. Kurallara uymaz tavırları nedeniyle pek çok hastane tarafından görevine son verilmiştir. Ekibiyle büyük başarılara imza atan Ateş Hekimoğlu, bacağında bulunan sorun nedeniyle ağrı kesici bağımlısıdır. Bu nedenle zaman zaman halisünasyolar görür.

Hekimoğlu

Mucize Doktor – The Good Doctor – Good Doctor

mucize-doktor-good-doctor-uyarlaması

Şu sıralar yayınlandığı her akşam fırtınalar estiren FOX TV’nin yeni dizisi Mucize Doctor, The Good Doctor Kore dizisinin Türk televizyonuna uyarlanmıştır. Dünyada çok beğenilen The Good Doctor dizisinin Amerikan yapımı Good Doctor adıyla da uyarlaması vardır.

Mucize Doktor ve detaylar

2018’de Yayınlanan Yabancı Dizilerden Uyarlanan Türk Dizileri

Avlu – Prisoner

avlu-dizisi--prisoner----wentworth-dizisinden-uyarlama

Star TV’nin 2018 yılında yayınlanan dizisi aslında Amerikan yapımı “Prisoner””dizisinden uyarlarma. Avlu aynı zamanda 2013 yılında yayınlanan Avusturalya yapımı televizyon dizisi Wenthworth’da büyük ölçüde benziyor. Bir hapishane draması olan Prisoner, bir grup kadın mahkumun etrafında dönmektedir.

Bizim Hikaye – Shameless

bizim-hikaye-dizisi-Shameless-dizisinden-uyarlama

Geçtiğimiz sezon final yapan baş rollerinde Hazal Kaya, Burak Deniz ve Reha Özcan’ın oynadığı FOX TV’nin sevilen dizisi Bizim Hikaye dizisi 2011 yapımı Amerikan dizisi “Shameless” den uyarlama. Shameless’in konusu ise, Altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallgher ailesini konu alan dizi Chicago’nun varoş bir semtinde geçmektedir. Baba Frank Gallagher; alkolik, sahtekae ve utanmaz bir adamdır. Evin en büyük çocuğu olan Fiona, kardeşlerine hem ablalık hem annelik yapan fedakar bir genç kızdır.

Bir Aile Hikayesi / This İs Us

bir-aile-hikayesi-this-is-us-uygulaması

2018 / 2019 sezonun uyarlama dizilerinden birisi de FOX TV’de yayınlanan baş rollerinde; Songül Öden, Celil Nalçakan, Birkan Sokullu ve Olgun Toker’in rol aldığı Hayat Gibi / Bir Aile Hikayesi dizisi oldu. This is Us isimli ABD yapımı dram dizisinin uyarlaması olan Bizim Hikaye 2. Sezonda da yayınlanmaya devam etse de istenilen başarıyı gösteremedi ve erken final yapan dizilerden birisi oldu. This İs Us konusu; bir aile dizisi olan dizide aynı gün doğan ve 36 yaşına giren bir grup insanın hikayesini konu alıyor.

Kadın / Woman

intikam-dizisi-Revenge-dizisinden-uyarlama

FOX TV’nin üç sezondan bu yana ekranlarda olan ve yüksek izlenme oranları alan baş rollerinde; Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk, Seray Kaya, Bennu Yıldırımlar, Ayça Erturan, Şerif Erol gibi oyuncuların oynadığı Kadın dizisi, 2013 Japon yapımı Woman isimli dizisinden uyarlanmıştır. Woman dizisi konusu ise, kocasını bir kazada kaybeden iki çocuğa sahip bir kadının hikayesini konu alıyor.

Daha Önceki Yıllarda Yabancı Dizilerden Uyarlanan Efsane Olmuş Türk Dizileri

Acemi Cadı – Sabrina The Teenage Witch

acemi-cadı-dizisi-Sabrina,-the-Teenage-Witch-dizisinden-uyarlama

Büyük küçük genç yaşlı hemen herkesin beğenerek izlediği 2006’da yayınlanan baş rolünü Merve Boluğur, Nergis Kumbasar, Şenay Gürler ve Yonca Evcimik’in oynadığı Acemi Cadı dizisi, Amerikan yapımı Sabrina The Teenage Witch ya da Genç Cadı Sabrina isimli 1996 – 2003 yılları arasında yayınlanan ve 7 sezon devam eden gençlik dizisinin uyarlamasıdır. Sabrina’nın konusu; 16 yaşında cadı olduğunu öğrenen Sabrina, halaları Hilda ve Zelda ile birlikte yaşamaktadır.

Aslı ile Kerem – Dharma And Greg

aslı-ile-kerem-dizisi-Dharma-And-Greg-uyarlaması

Show TV’de 2002 yılında yayınlanan başrollerinde; Şebnem Dönmez, Ozan Güven, İlker Ayrık, Demet Evgar ve Dağhan Külegeç’in rol aldığı Aslı ile Kerem dizisi 1997’den 2002’ye kadar yayınlanan Amerikan yapımı Dharma And Greg dizisinin uyarlaması. Dharma And Greg’in konusu; iki farklı kişiliğe sahip olan Dharma ve Greg’in ilk buluşmaları sırasında evlenmelerini ve yaşadıkları komik olayları anlatıyor.

Cumaya Kalsa – According Jim

cumaya-kalsa-dizisi-According-to-Jim-türkye-uyarlaması

Kanal D’de 2010 yılında yayınlanan başrollerini Haluk Bilginer, Nigün Belgum, İnci Türkay, Aysun Kayacı, Ümit Erdim ve Bay J’nin onadığı Cumaya Kalsa dizisi, 2001 yapımı bir Amerikan sitcom dizisi According To Jim’in Türk televizyonuna uyarlanmış halidir. According to Jim konusu; 3 çocuk babası olan Jim, bir banliyö kentinde yaşayan kaba olsa da sevecen bir babadır. Çok tembel bir yapıya sahip olan Jim bir iş yapacağı zaman, en az güç kullanmaya çalışır. Kayın biraderi ile bir inşaat şirketinde çalışan Jim^’in kendisine ait bir müzik grubunu yürütmektedir.

Dadı – The Nanny

dadı-dizisi-abd-the-nany-dizisinin-uyarlaması

2001 yılında Show TV ve Star TV’de yayınlanan baş rollerini Gülben Ergen, Kena Işık, Hadun Dormen, Sinem Kobal ve Seray Sever’in paylaştığı Dadı dizisi 1993 – 1999 tarihlerinde yayınlanan ünlü ABD sitcom TV dizisi “The Nanny”nin Türkiye uyarlamasıdır. The Nanny’in Konusu ise şöyle; dizinin ana karakterlerinden olan Fran (Fran Drescher), nişanlısı tarafından terk edilmiş, işinden de kovulmuştur. Güzellik malzemeleri satmak için bir malikanenin kapısını çalar ve hiç beklemediği bir anda kendisini evin çocuklarının dadısı olarak bulur. Fran patavatsız olması yanında birde herkesin kulaklarını tırmalayan bir sesle gülüşü vardır. Yaşça biraz geçkin olan Fran, ailesi tarafından zengin bir koca bulması için sürekli teşvik edilmektedir.

Doktorlar – Grey’s Anatomy

doktorlar-dizisi-abd-doktor-dizisi-greys-anaomy-uyarlaması

Show TV’de 2006 yılında yayınlanan izlenme rekorları kıran baş rollerini; Kutsi, Yasemin Ergene, Leyla Göksun, Bekir Aksoy, Melike Güner ve Yeşim Ceren Bozoğlu’nun oynadığı Doktorlar dizisi 2005 yapımı ünlü Amerikan medikal dizisi Grey’s Anatomy’nin Türk dizilerine uyarlamasıdır. Türk versiyonu Doktorlar gibi Grey’s Anatomy’de dünyada büyük ilgi görmüş, tam 16 sezon boyunca tam 338 bölüm yayınlanmıştır. Grey’s Anatomy konusu; tıp fakültesinden hastaneye yeni mezun stajyerlerin gelmesiyle hikaye başlar. Stajyerler burada kahraman olmaktan daha çok bir insanın hayatına mal olabilecek hatalar yapabilen çaylaklar olarak karşımızı çıkıyorlar.

Evli ve Çocuklu – Married With Children

evli-ve-çocuklu-dizisi-Married-with-Children-uyarlaması

Baş rollerini Ege Aydan ve Yıldız Kaplan, Mihrace Yekenkuluğ, Tuğra Kaftancıoğlu, Duygu Yetiş, Ozan Uğurlu’nun paylaştığı 2003 yapımı Evli ve Çocuklu dizisi 1987 – 1997 yılları arasında 11 sezon, 287 bölüm yayınlanan Amerikan sitcom dizisi Married with Children’ın Türk televizyonlarına uyarlanmış versiyonudur.

Galip Derviş – Monk

galip-derviş-monk-dizisi-uyarlması

Kanal D ekranlarında 2013 yılında yayınlanan komedi – polisiye türünde yayınlanan baş rolünü Engin Günaydın, Algı Eke, Orhan Güner, Ersin Korkut’un oynadığı Galip Derviş Dizisi 2002 -2009 yılları arasında 8 sezon yayınlanan yapımı Emmy Ödüllü Amerikan yapımı Monk komedi ağırlıklı polisiye dizisinin Türk uyarlamasıdır. Monk konusu; San Francisko’da yaşayan obsesif kompulsif (kontrol edemedikleri düşünceleri, korkuları ya da imgeleri saplantı halinde yaşamak) bir kişiliğe sahip olan dedektif Adrian Monk, dikkati ve zekası sayesinde her bölümde farklı, içinden çıkılmaz olayları çözer.

Güneşi Beklerken – Boys Over Flowers

güneşi-beklerken-boys-over-flowers-uyarlaması

Kanal D’de 2013 -2014 yılları arasında yayınlanan baş rollerinde; Emre Kınay, Hande Doğandemir, Kerem Bursin, İsmail Ege Şaşmaz, Yağmur Tanrısevsin’in oynadığı Güneşi Beklerken dizisi 2009 yapımı ünlü Kore dizisi Boys Over Flowers’in uyarlaması olarak karşımızı çıktığı belirtilse de dizinin Japon yapımı Manga dizisine daha çok benzediği iddialar arasında yer almaktadır.

Boys Over Flowers konusu;

Güney Kore’nin en zengin ve en büyük okullarından birisi olan ShinHwa Özel Okulu tüm zengin ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü önemli bir okuldur. Fakir aileden gelen Geum Jan Di’nin yaptığı nir kahramanlık sonucunda bu okula burslu olarak kabuş edilmesi okulun ele başı olan F4 (Çiçek dörtlüsü) grubun hiç hoşuna gitmez. Burslu öğrencileri hiç sevmeyen grup Geum jan Di’nin okuldan kendi isteği ile gitmemesi için türlü oyunlara başvururlar.

Uyarlama Kore Dizileri

İçerde – The Departed (Köstebek)

içerde-dizisi-the-THE-DEPARTED-dizisinin-türk-televizyonuna-uyarlaması

Show TV’de 2016 – 2017 yılları arasında yayınlanan baş rollerinde; Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Bensu Soral, Çetin Tekindor, Damla Colbay, Rıza Kocaoğlu, Nihal Koldaş ve Mustafa Uğurlu’nun oynadığı İçerde dizisi, 2006 ABD yapımı The Departed (Köstebek) adlı filminden uyarlanmıştır. The Departed konusu; mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllar boyunca mafya tarafından polis teşkilatına sızmak için yetiştirilen adamlar teşkilat içerisinde son derece iyi pozisyonlardayken, aynı şekilde polis tarafından yetiştirilen adamlarda mafya içerisinde cirit atmaktadırlar.

İntikam – Revenge

yabancı dizilerden uyarlanmış diziler 
intikam-dizisi-Revenge-dizisinden-uyarlama

Kanal D’de 2013 tarihinde yayınlanan baş rollerini; Beren Saat, Mert Fırat, Engin Hepileri, Alican Yücesoy, Arzu Gamze Kılınç, Yiğit Özşener, Alican Yücesoy, Nejat İşler, Engin Hepileri ve Zafer Algöz’ün oynadığı İntikam adlı dizisi Amerikan yapımı konusu Monte Kristo Kontu romanından esinlenilerek televizyona uyarlanmış Revenge dizisinin uyarlamasıdır. Revenge dizisi konusu ise, asıl adı Amanda Clarke olan Emily Thorne babası David’in ölümüne neden olan ve ailesini mahveden kişilerden intikam almak için çocukken yaşadığı Hamptons’a döner.

Kavak Yelleri – Dawson’s Creek

kavak-yelleri-dizisinin-uyarlaması-dawsons-creek-uyarlaması

Kanal D’de 2007 yılında yayınlanan baş rolerinde; Aslı Enver, İbrahim Kendirci, Ceren Moray, Pelin Karahan ve Dağhan Külegeç’in oynadığı Kavak Yelleri dizisi o döemlerin çok ses getiren dizisi olmuştu. 1998 -2003 yılları arasında yayınlanan Amerikan gençlik dizisi Dawson’s Creek’in Türkiye uyarlaması olan dizinin konusu; gençlerin çocukluk yıllarından başlayarak üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağlarını, umutlarını ve hayata atılmalarını anlatmaktadır. Kavak Yelleri günümüzde de unutulmayan adından sıkça söz ettiren efsane diziler arasında yer alır.

Kiralık Aşk – Can Love Become Money?

kiralık-aşk-dizisi-CAN-LOVE-BECOME-MONEY-dizisinden-televizyona-uyarlama

Star TV’de 2015 – 2017 yılları arasında yayınlanan, gösterildiği dönem fırtınalar estiren baş rollerinde; Barış Arduç, Elçin Sangu, Salih Bademci, Onur Büyüktopçu ve Nergis Kumbasar gibi oyuncuların oynadığı Kiralık Aşk dizisi Can Love Become Money? adlı 2012 Kore yapımı dram dizisinden uyarlanmıştır. Can Love Become Money konusu; paranın hayattaki en önemli şey olduğunu düşünen bir adamın hikayesini anlatır. Bu para saplantısı nedeniyle bir komplonun içerisine dahil olur.

Kuzey Güney – Rich Man, Poor Man

kuzey-ve-güney-dizisi-rich-man-poıor-man-dizisiden-uyarlama

Kanal D’nin 2011 yılında yayınladığı unutulmayan dizilerinden olan baş rollerini; Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil ve Hazal Ergüçlü’nün oyanadığı Kuzey ve Güney dizisi 1976 yılında yayınlanan Amerikan mini televizyon dizisi Rich Man, Poor Man (Zengin ve Yoksul) dizisinin uyarlamasıdır. 20 yılı aşkın bir süredir adeta bir destan olan Pich man, Poor Man dizisinin konusu; Rudy ve Tomy adındaki kardeşlerin hayat hikayelerini anlatır. Rudy, zengin bir adamı canlandırırken, Tomy ise, bir berduşu canlandırmaktadır.

Küçük Sırlar – Gossip Girl

küçük-sırlar-dizisi-yabancı dizi-gossip-girl-dizisinden-uyarlama

Star TV’de 2010 -2011 yılında yayınlandığı dönemde hikayesiyle çok ses getiren dizilerinden birisi olan baş rollerinde; Burak Özçivit, Merve Boluğur, Sinem Kobal, Birkan Sokullu ve Furkan Palalı’nın oynadığı Küçük Sırlar dizisi, 2007 -2012 yıllarında 6 sezon 121 bölüm yayınlanan ünlü Amerikan gençlik drama dizisi Gossip Girl’den (Dedikoducu Kız) uyarlanmıştır.

Gossip Girl Aslında Bir Dedikodu Blogunun Adıdır

Gossip Girl, aslında Manhattan sosyetesinin skandallarla dolu hayatını ortaya çıkaran bir dedikodu blogunun adıdır. Bu blogu yazan kişi takma ad kullandığı için kimse onun gerçekte kim olduğunu bilmez. “Ben kim miyim? Bu asla söylemeyeceğim bir sır. Beni sevdiğinizi biliyorsunuz. XOXO. Dedikoducu Kız.” dizi boyunca sık sık duyduğumuz cümleler hemen herkesin hafızalarına kazınmıştır.

Medcezir – The O.C.

medcezir-dizisi-yurt-dışından--the-o-c-dizisinden-uyarlama

Star TV’de 2013 2015 yılları arasında yayınlanan karakteri ve hikayesi ile unutamadığımız televizyon dizilerinden birisi olan Medcezir’de bir uyarlama dizidir. Baş rollerinde; Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Miray Daner, Murat Aygen, Barış Falay, Mine Tugay ve Can Gürzap’ın oynadığı Medcezir dizisi 2003 – 2007 yılları arasında 4 sezon yayınlanan ABD yapımı The O.C. adlı diziden uyarlanmıştır. The O.C. Konusu; Zenginlik içinde yaşamlarını sürdüren Orange County sakinlerinin hayatlarına dahil olmak zorunda kalan taşralı bir gencin, arkadaş ilişkilerini ve hiç bilmediği bir hayata uyum sağlama sürecinin hikayesini anlatır.

Muck – Glee

muck-dizisi-yabancı-dizi-glee-den-uyarlama

Show TV’de 2001 yılında yayınlanan baş rollerinde; Haluk Piyes, Azra Akın, Murat Serezli gibi oyuncuların yer aldığı Muck dizisi 8 bölüm yayınlanarak ekran hayatına kısa bir süre içerisinde veda etmişti. 2009 yılında yayınlanan Amerikan gençklik komedi dizisi Glee’nin uyarlaması olan Muck, seyirci tarafından beklenen ilgiyi görememişti.

Paramparça – Autumm Tale

paramparça-autumn-tale-kore-dizisinden-uyarlama

Star TV’de 2014 ile 2017 yılları arasında yayınlanan baş rollerinde; Nurgül Yeşilçay, Erkan Petekkaya, Ebru Özkan, Leyla Tanlar, Alina Boz ve Nursel Köse’nin yer aldığı Paramparça dizisi Kore yapımı KBS televizyonunda 2000 yılında yayınlanan ve 4 diziden oluşan “Endless Love” serisinin ilk dizisi Autumm Tale dizisinden uyarlanmıştır. Orijinali ile birebir çekilen Paramparça dizisinde; zengin ve fakir bir ailenin bebeklerinin hastanede karışmasıyla başlar.

Rengarenk – Nothing Hill (Aşk Engel Tanımaz)

intikam-dizisi-Revenge-dizisinden-uyarlama

ATV’nin 2017 yılında yayınladığı baş rollerinde; Selin Şekerci, Kaan Taşaner, Açelya Devrim Yılhan, İbrahim Kendirci, İnci Türkay ve Ümit Kantarcılar’ın oynadığı Rengarenk dizisi , 1999 İngiltere yapımı başrollerini Julia Roberts ve Hugh Grant romantik komedi Nothing Hill (Aşk Engel Tanımaz) adlı filmin Türk televizyonlarına uyarlanmış şekli. Nothing Hill Konusu; William Thacker Batı Londra’da Notting Hill adı verilen bir bölgede yaşamaktadır. Eşinden boşanmış olan William, Notting Hill’in tam merkezinde bulunan Pazar caddesinde Portobello Road’da bir kitapevinin sahibidir. Bir gün dünyaca ünlü bir yıldız olan Anna Scott’un dükkanına gelmesiyle hayatı değişir.

Sayın Bakanım – Yes Minister

sayın-bakanım-yes-minister-dizisi-uyarlaması

Başrollerinde Haluk Bilginer, Kenan Işık ve Ali Sunal’ın rol aldığı Sayın Bakanım dizisi 2005 yılında Atv ekranlarında yayınlanmıştır. Toplam 14 bölüm olarak gösterilen dizi izleyici tarafından yeterli ilgi görmemesi nedeniyle erken final yapmıştır.

TATLI HAYAT – THE JEFFERSONS

tatlı-hayat-yabancı-uyarlanası-jeffersons

2000’li yılları adeta kasıp kavuran halen de en iyi yerli diziler arasında yer alan Tatlı Hayat dizisinin uyarlaması bölgesel değişiklikler dışında tamamen orijinal senaryoya bağlı kalan dizilerden birisi. Dizi tıpkı orijinalinde olduğu gibi orta sınıf bir ailenin zenginleşerek lüks bir daireye taşınmasıyla değişen hayatlarını komik bir dille anlatıyor.

UFAK TEFEK CİNAYETLER – BİG LİTTLE LİES

ufak-tefek-cinayetler-yabancı-uayrlaması-big-little-lies

Star TV’de yayınlandığı günden itibaren büyük bir ilgiyle seyredilen Ufak Tefek Cinayetler dizisi, ilk bölümü HBO kanalında yayınlanan 2017 yapımı Amerikan dizisi Big Little Lies’den uyarlanmıştır. Big Little Lies dizisinin konusu Liane Moriarty’nin en çok satan kitabına dayanılarak senaryolaştırılmıştır. Dizinin başrolünde Reese Witherspoon, Nicole Kidman ve Shailene Woodley yer alıyor. Bir kara komedi türünde olan dizisi, görünüşte mükemmel hayatları cinayet noktasına kadar çözülen üç annenin hikayesini anlatıyor.

UMUTSUZ EV KADINLARI – DESPERATE HOUSEWİVES

umutsuz-ev-kadınları-yabancı-uyarlaması-desperada-house

ABC Studios ve Cherry Productions tarafından hayata geçirilen 2004 yapımı drama komedi türündeki pembe dizisi Desperate Housewives adlı Amerikan dizisinden uyarlanan Umutsuz Ev Kadınları dizisi orijinalinde olduğu gibi beklenmedik bir anda intiharı seçen dört yakın arkadaşın yaşadıklarını konu alıyor. Herkesi şaşırtarak, beklenmedik bir anda intiharı seçen Mary Alice Young, ‘oralardan bir yerden’ dört yakın arkadaşının yaşadıklarını anlatıyor. Dört ev kadınının rutin yaşamları ne kadar sıkıcı ve tekdüze görünse de aslında işin gerçeği hiç de öyle değil.

1 KADIN 1 ERKEK – UN GARS UNE FİLLE

1-kadın-1-erkek-Un-Gars,-Une-Fille-yabancı-uyarlaması

Ünlü Fransız dizisi Un Gars, Une Fille’ın Türk televizyonlarına uyarlaması olan 1 Erkek 1 Kadın dizisi Ozan ve Zeynep çiftinin gündelik yaşamlarını konu alır. İlk olarak Türkmax kanalında yayınlanmaya başlayan dizi daha sonra sırasıyla Star TV ve Fox TV’ye geçmiştir. Türkiye’de çok sevilen dizi tıpkı orijinali gibi uzun soluklu olarak 8 sezon boyunca ekranlarda kalmıştır.

2020 – 21 Sezonda Yeni Başlayacak Uyarlama Türk Dizileri

Bir Cevap Yazın