Yeni Başlayanlar İçin Kore Dizisi Önerileri - Romantik Komedi - Dram - Aile Sinema Filmi, Dizi Haberleri ile Oyuncu Bilgileri Sitesidir

Yeni Başlayanların İzlemekten Çok Keyif Alacağı Gelmiş Geçmiş En İyi Kore Dizileri

Yeni-Başlayanlar-İçin-Kore-Dizisi-Önerileri (1)

Yeni Başlayanlar İçin Kore Dizisi Önerileri

Güney Kore Dizileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Kore Dizilerini henüz izlemeyenler ise, birbirinden özel Fantastik, Romantik, Tarih, Komedi, Gerilim ve Aksiyon türlerinden hangisinden başlayacakları konusunda karasız kalabilirler. Biz de tam da bu durumda olan izleyiciler için özel bir Kore Dizileri öneri listesi hazırladık. İşte Yeni Başlayanlar için Kore Dizisi Önerileri ile 2018, 2019 Romantik Komedi – Dram – Aile türünde en çok beğenilen ve en iyi diziler.

Yeni Başlayacaklar İçin Fantastik – Aksiyon -Tarih – Romantik Dram Türünde Kore Dizisi Tavsiyeleri


The Scholar Who Walks The Night

Tarihi ve Fantastik türünde dizi izlemeyi sevenlerin izlerken büyük keyif alacağı (Geceyi Yürüyen Bilgin) The Scholar Who Walks The Night Kore dizisi, aynı zamanda Jo Joo-hee tarafından yazılan bir kitabın televizyona uyarlamasıdır. Başrolünde Aşka Yolculuk Konusu ve Oyuncuları ile Kim Kimdir / Aşka Yolculuk dizisinin yakışıklı 4. Prensi Wang So yani ünlü oyuncu Lee Joon Gi‘nin paylaştığı 2015 yılı Güney Kore yapımı The Scholar Who Walks The Night konusu ise şöyle;

The-Scholar-Who-Walks-The-Night-konusu-ve-oyuncuları

Kendisine kurulan bir tuzak sonucunda vatana ihanetle suçlanan üst sınıf bir ailenin kızı Ji Sang (Lee Yoo-Bi) erkek kılığına girerek kitap satmaya başlar. Bir gün gece yürüyüşü yapan yakışıklı bir alimle (Sung-Yeol – Lee Joon Gi) ile karşılaşır. Ancak alimin Ji Sang’ın hiç tahmin etmediği bir yönü vardır. Aslında o bir vampirdir.


Scholar Who Walks The Night Tanıtım Fragmanı

Secret Healer

Netflix’de yayınlanan tarihi Kore dizileri arasında yer alan Secret Healar dizisi, Tarih, Romantik ve Fantastik türündedir. Dongui Bogam adlı kitaptan esinlenerek televizyona uyarlanmıştır.

secret-healer-kore-dizisi-konusu

Genç bir kraliyet hekimi ile Kraliçe arasında geçen gizem dolu hikayeyi anlatan Secret Healer’ın konusu; Kraliçe Shim bir türlü hamile kalamamasından dolayı şaman Hong Joo’yu ziyarete gider. Ondan hamile kalması için yardım etmesini ister. Hong Joo’nun güçlü kara büyüsü sayesinde Kraliçe bir erkek ve bir kız olmak üzere Seo Ri ve Soon Hwae adında 2 çocuk doğurur. Ancak her şeyin bir bedeli olduğu gibi bununda bir bedeli vardır. Seo Ri lanetlenmiştir.

Secret Healer Tanıtım Fragmanı

Mutlaka İzlenmesi Tavsiye Edilen ve Tarihi Türde Kore Dizileri

Doctor Stranger

2014 yılı yapımı Kore Dizileri arasında yer alan Doctor Stranger, Medical Romantik Drama türü sevenler için ideal bir yapımdır. Netflix dizi listesinde ilk sıralarda olan dizi, babasıyla birlikte Kuzey Kore tarafından kaçırılan bir çocuğun hikayesini konu alır.

Doktor Stranger Kore Dizisi Konusu

doktor-stranger-kore-dizisi-konusu-ve-oyuncuları

Park Hoon (Lee Jong-Suk), çocukken babasıyla birlikte Kuzey Kore hükumeti tarafından kaçırılır. Zaten bir doktor olan babası onu doktor olmak için eğitir. Göğüs cerrahisi alanında bir deha olan Park Hoon, daha sonra ülkesi Güney Kore’ye kaçmayı başarır. Park Hoon Güney Kore’nin en iyi hastanesinde çalışmaya başlasa da Kuzey Kore’de kalan sevdiği kadını getirebilmek için gerekli parayı kazanmak adına her şeyi yapmaya hazırdır.

Doctor Stranger Tanıtım Fragmanı

Good Doctor

Good Doctor, adıyla 2013 yılında Güney Kore KBS2 televizyonunda yayınlanan Kore Dizisi, tıbbi drama dizisi türündedir. Dizinin çok sevilmesi üzerine 2016 yılında The Good Doctor olarak amerikan versiyonu çekilmiştir. Dizi o kadar beğenildi ki, The Good Doctor 2019 – 20 Sezonunda Yeni Başlayacak Diziler‘nin yeni dizilerinden birisi olarak Türk televizyonlarına uyarlanacak.

Good Doctor Kore Dizisi Konusu

good-doctor-kore-dizisi-konusu

Park Si on, deha seviyesinde zekaya ve mekanik becerilere sahip otistik bir çocuktur. Onun bu yeteneklerini rehabilite etmek için özel bir merkeze gönderilir. Azmi sayesinde doktor olan Park Si, doktor olur ve çocuk cerrahisi alanında çalışmaya başlar. Ancak ne iş arkadaşları ne de hastalarının aileleri onun bu işi yapabileceğine inanmamaktadırlar. Ona sadece bir kişi inanmaktadır.

Good Doctor Tanıtım Fragmanı

Mr. Sunshine

Romantik, Aksiyon, Tarih türünde dizi sevenler için farklı bir öneri olan Mr. Sunshine Kore dizisi, 2017 – 2018 yılları arasında TVN ve Netflix kanallarında yayınlanmaya başlamıştır. Toplam 24 Bölümden oluşur.

Mr. Sunshine Kore Dizisi Konusu

Tarihi konulu dizi, 1900 yılların başında Kore’nin henüz Japon işgaline maruz kalmadığı dönemde geçer. ABD’nin 1871 yılında yaptığı Joseon seferinde, bir Amerikan savaş gemisi Joseonlu bir çocuğu kurtarır ve Amerika’ya götürür. Orada yeni bir kimliğe sahip olan bu çocuk, (Eugene Choi) daha sonra burada Kore asıllı bir Amerikan askeri olarak atanır. Gerçke kimliği ve görevi arasında gidip gelen Eugene Choi, bu sırada Joseon’un manevi liderleri Go ailesinden gelen Ae-Shin’e aşık olur.

Mr. Sunshine Tanıtım Fragmanı

Yeni Başlayacaklara Fantastik Romantik Komedi Türünde Kore Dizisi Önerileri

My Grilfriend is a Gumiho

Türkçe çevirisi Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki olan My Grilfirend is a Gumhio Kore dizisi, 2010 yılı yapımı Fantastik Romantik Komedi türünde bir televizyon dizisidir. Başrollerini Shin Min-ah ve Lee Seung-gi’nin paylaştığı My Grilfirend is a Gumhio’nun konusu;

My-Grilfirend-is-a-Gumhio-konusu-ve-oyuncuları

Üniversite öğrencisi Dae Woong’un (Lee Seung Ki) tek hayali bir gün aksiyon filmlerinde rol almaktır. Ancak oldukça varlıklı olan dedesi onun eğitimine önem vermesi konusunda ısrarcıdır. Bir gün dedesiyle tartışan Dae Woong, ondan kaçar ve kendisini bir anda bir Budist tapınağında bulur. Telefonda gizemli bir kadın sesi ona, duvardaki tilki resmine dokuz kuyruk çizmesini ister. Dokuzuncu kuyruğu çizen Dae Woong’un karşısına bir anda güzeller güzeli bir kadın çıkar. Bu kadın herkesin bildiği üzere masallardan fırlamış bir prenses değil, aksine kendisine aşık olan erkeklerin kalplerini yiyen dokuz kuyruklu bir tilkidir. Yani Gumiho’dur.

My Grilfirend is a Gumhio Tanıtım Fragmanı

Happy Once Again

2016 yılı yapımı Kore dizileri arasında yer alan Happy Once Again dizisi, daha önce evlenip, 2. Defa evlenmek isteyen, boşanmışların hikayesini konu alır.

Happy Once Again Kore Dizisi Konusu;

Happy-Ending-Once-Again-kore-dizisi-konusu-ve-oyuncuları

Daha önce evlenmiş boşanmış ve yeniden evlenmek isteyenlere danışmanlık hizmeti veren bir şirkette çalışa Han Mi-Mo, ikinci defa evlenmek isteyen müşterilerine tavsiyeler vermektedir. Han Mi Mo’da danışmanlık verdiği kişiler gibi daha önce evlenip boşanmıştır.

Happy Once Again Tanıtım Fragmanı

Sky Castle

2018 yılı yapımı Güney Kore Televizyon dizisi Sky Castle, Güney Kore’nin elit kesiminin Sky Castle adında yaşadığı yerdeki ailelerin hikayesini konu alır.

Sky Castle Kore Dizisi Konusu

sky-castle-kore-dizisi-konusu

Üst düzey doktor ailelerinin oturduğu Sky Castel’de yaşayan ailelerin tek amacı çocuklarınında Kore’nin en prestijli üniversitelerine kabul edilip doktor olmalarını sağlamaktır. Bu uğurda her şeyi yapacak kadar gözü karadırlar. Yeong-jae’nin üst düzey bir tıp fakültesine kabul edilmesiyle olaylar gelişir. Orada yaşayan herkes Yeong-jae’nin annesine gıpta etse de bu işin altında bir iş olduğunu da araştırmaktan geri kalmazlar.

Sky Castle Tanıtım Fragmanı

Temperature of Love

Ha Myung-hee’nun 2014 yılında yazdığı”Good Soup Never Picker The Phone” isimli romandan televizyona uyarlanan “Temperature of Love Kore dizisi, romantik komedi türü sevenler için izlemeleri tavsiye edilenler arasında. 2017 yılı yapımı olan dizinin İMDB puanı: 7.7

Temperature-of-Love-kore-dizisi-konusu

Temperature of Love Konusu; Birbirlerinin kim olduğunu bilmeden İnternet üzerinden tanışan bir yazar olan Hyun-Soo ile Fransız Mutfağı Şefi olma hayalleri kuran Jung-Sun’un komik ve bir o kadar da romantik hikayesini konu alır.

Temperature of Love Tanıtım Fragmanı

Dram – Romantik – Gençlik – Okul Konulu Kore Dizisi Tavsiyeleri

Warm And Cozy

Tam bir Zengin Erkek Fakir Kız Konulu Kore Dizilerine örnek teşkil eden Warm ann Cozy Kore dizisi, Chaebol (Kore’de Holding anlamına gelen) varisi olan Baek Gun-Woo (Yoo Yeon-Seok) ile mali imkansızlıklar nedeniyle Jeju adasına taşınarak ailesine destek olan Lee Jung-Joo (Kang So-Ra)’nın imkansız aşk hikayesini anlatır.

Warm And Cozy Kore Dizisi Konusu

Warm-and-Cozy-konusu-ve-oyuncuları

Gelecekte Holding yöneticisi olacak olan Baek Gun-Woo, Jeju adasında “Maendorong Ttottot” isminde bir restaurantın işletmeciliğini yapmaktadır. Jeju adasına sevdiği kadın için taşınmıştır. Lee Jung ise, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle ailesine destek olmak için Jeju adasına taşınmak zorunda kalır. Dizi aynı zamanda yeni bir hayat umuduyla yaşadıkları kalabalık şehri terk ederek Jeju adasına yerleşen bir grup gencin aşklarını ve arkadaşlıklarını anlatır.

Warm And Cozy Tanıtım Fragmanı

Age of Youth 1 -2

Romantik, Dram, Gizem ve Gençlik türünde dizi sevenlerin izlemekten keyif alacağı Age Of Youth Kore dizisi, 2016 yılının beğenilen kore dizileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. IMDb’de 8.6’lık bir puana sahip olan Age Of Youth, 12 bölümden oluşmasından dolayı adeta bir oturuşta izlenecek mini dizilerden birisi. Dizi Gençlik dizisi olarak o kadar çok sevildi ki, 2017 yılında Age Of Youth 2 ( Hello, My Twenties! 2) olarak 2. Sezonu çekildi. İlk sezonun kaldığı yerden devam eden dizi “Belle Epoque” evini paylaşan 5 kızın etrafında dönmeye devam etti.

Age Of Youth Kore Dizisi Konusu

age-of-youth-kore-dizisi-konusu

Dizi bir evi paylaşan 5 üniversite öğrencisi kızın (Kang Yi-Na (Hwa Young), Jung Ye-Eun (Han Seung-Yeon), Yoon Jin-Myung (Han Ye-Ri), Song Ji-Won (Park Eun-Bin)ve Yoo Eun-Jae’nin (Park Hye-Soo)) başından geçen olayları konu alıyor. Bu 5 karakter;

  • Yoon Jin-Myung, dizide maddi durumunu sağlamak için çalışmak zorunda olan bir genç kızın,
  • Jung Ye-Eun (Han Sang Yeon), hayatını tamamen erkek arkadaşının mutluluğuna adamış bir kızın,
  • Song Ji-Won (Park Eun Bin), içmeyi çok seven parlak bir kişiliğe sahip birinin,
  • Kang Yi-Na (Hwa Young), güzelliğinden dolayı üniversitede oldukça popüler olan birinin,
  • Yoo Eun-Jae (Park Hye-Soo), Çekingen olmasına karşın erkekler konusunda muhteşem bir zevki olan bir kızın kişiliklerine sahiptirler.

Age Of Youth Kore Dizisi Tanıtım Fragmanı

Hello, My Twenties! 2

Birinci sezonu 2016 yılında çekilen Güney Kore gençlik dizisi, Hello, My Twenties! 2 daha önceki adı Age Of Youth olan dizinin çok sevilmesi üzerine 2017 yılında Hello, My Twenties! 2 adıyla 2. Sezonu çekildi.

Hello, My Twenties! 2 Kore Dizisi Konusu

Hello,-My-Twenties!-2-konusu

Farklı kişiliklere sahip olan 5 Üniversiteli kız, Belle Epoque adı verilen ortak bir dairede ev arkadaşı olarak yaşarlar.

Hello, My Twenties! 2 . Sezon İzlemek için Netflix’e Üye olarak ya da 1 ay deneme paketi ile ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Dream High

2011 yapımı Komedi, Romantik, Gençlik, Okul türündeki Kore dizilerinden birisi olan Dream High, Kpop idolü olma hayali kuran 6 liseli gencin, arkadaşlıkları ve aşk hikayelerini konu alır.

Dream Higt Kore Dizi Konusu

dream-High-kore-dizisi-konusu

Aslında bir opera sanatçısı olmak isteyen Go Hye-Mi, babasının mafya olan yüklü miktardaki borcunu kısa yoldan ödeyebilmek için Mafya tarafından bir Kpop İdolü olması için zorlanır. Oysa Hye-min Kpop’u kendi müziğine göre aşağıda görmektedir. Dizinin hikayesi izleyici tarafından çok sevilmiş, bu nedenle de 2012 yılında Dream High 2 adında 2. Sezonu çekilmiştir.

Dream High Tanıtım Fragmanı

Full House

Romantik Komedi türünde olan Full House Kore dizisi, IMDb’de aldığı 7.7 puanla 2004 yılının en iyi Kore Dizisi olarak adlandırılır.

Full House Kore Dizisi Konusu

full-house-kore-dizisi-konusu

Ha Ji Eun (Song Hye Kyo) İnternet üzerinden küçük hikayeler yazan ve gelecekte bir roman yazmayı hayal eden biridir. Babası tarafından yapılmış ve ona miras olarak bırakılmış Full House isminde bir evde yaşamaktadır. Parasal sıkıntı yaşayan arkadaşları onu tatile gönderme bahanesiyle evden uzaklaştırarak evini satarlar. Tatilden sonra evine dönen Ha Jin Eun, kandırıldığı anlar. Zira evi ünlü biri olan lee Young Jae’ye satılmıştır. Türk televizyonlarına İlişki Durumu Karışık adıyla uyarlanan Full House dizisinin ABD versiyonu da bulunmaktadır.

Uyarlama Kore Dizileri

Full House Tanıtım Fragmanı

The Gratest Love

Sahte eğlence dünyasında yaşanan gerçek bir aşkı konu alan 2011 yapımı Güney Kore dizisi The Gratest Love (En Büyük Aşk), gözden düşmüş genç bir pop yıldızı ile kadınların sevgilisi Koreli bir yıldızın beklenmedik karşılaşmasıyla gelişen olayları konu alıyor. İşin içine yıldızın eski sevgilisi de dahil olunca bir anda tam bir aşk üçgeni yaşanıyor.

The Gratest Love Kore Dizisi Konusu

the-greatest-Love-kore-dizisi-konusu

On yıl önce oldukça popüler olan ünlü bir kız grubunun üyesi olan Gu Ae Jung’un (Gong Hyo Jin), bir skandal sonrası grubun dağılmasının sorumluluğu üzerine kalmıştır. Ancak bu durumun tüm sorumlusu o gibi görünse de Gu Ae Jung’un herkese açıklayamadığı bazı şeyler vardır. Bu durumdan dolayı kamuoyu tarafından nefret edilen Ae Jung, düşük işlerde çalışabiliyor. Dokko jin adında ünlü bir yıldız olan Kang Se-Ri, basın önğnde sahte bir aşk yaşamaktadır. Dokko Jin’in aşk yaşadığı kız ise, Ae Jung’un eski gurup arkadaşından başkası değildir.

The Greatest Love Tanıtım Fragmanı

Aksiyon Gerilim Türünde Kore Dizisi Önerileri

Who Are You

2013 yapımı IMDb’de 6.9 puana sahip Romantik, Fantastik, Aksiyom ve Gerilim türünde olan Who Are You Kore dizisi, üstün güçlere sahip olan dedektif Shi-On’un (So E-Hyun) haksızlığa uğramış iyi yürekli hayaletlere yardım etmesini konu alır.

Who Are You Kore Dizisi Konusu

who-are-you-kore-dizisi-konusu

Diğer insanların göremediği şeyleri gören Dedektif Shi-On, haksızlığa uğramış karmaşık hikayeye sahip hayaletlere yardım etmeye çalışmaktadır. Ortağı Dedektif Gun Woo (Taecyeon) ise, ilk zamanlar onun bu yönüne inanmamaktadır. İki dedektif kayıp arama merkezine bağlı olayları çözmeye başladıklarında garip olaylarla karşılaşırlar.

Who Are You Tanıtım Fragmanı

Sensory Couple – The Girl Who Sees Smell

2015 yılını en iyi Kore dizilerinden birisi olarak gösterilen Sensory Couple – The Girl Who Sees Smell Kore dizisi, Fantastik, Drama dizisi gibi görünse de hikaye oldukça fazla gerilim, aksiyon içeriyor. İzleyici tarafından oldukça sevilen dizi aynı zamanda 2015 en iyi drama ve en iyi çift ödülüne de sahip. Dizi seyirci tarafından 8.6 puanla en beğenilen Kore dizileri arasında yer alıyor.

Sensory Couple – The Girl Who Sees Smell Kore Dizisi Konusu

Sensory-Couple-–-The-Girl-Who-Sees-Smell-konusu

Bir seri katilin öldürdüğü kurbanlarının bileklerine barkodlar kazımasıyla başlayan hikayede, anne babasının katilinin yüzünü gören Choi Eun Seol katilden kaçarken kaza geçirir. Onu takip eden katil Eun Seol yerine kardeşini öldürür. Yapayalnız kalan Eun Seol, çalıştığı akvaryumda boğulma tehlikesi geçirip 6 ay komada kalır. Uyandığında tat ve koku alma hislerini kaybetmiştir. Eun Seol’un bundan sonra tek amacı vardır. Polis olup anne babasının ve kardeşinin katilini bulmaktır.

Mutlaka İzlemeniz Önerilen Kore Dizileri

Bir Cevap Yazın