Site icon Film Dizi Haber

Zengin Erkek Fakir Kız Konulu Kore Dizileri

zengin-oğlan-fakir-kız-konulu-kore-dizileri

Zengin Erkek Fakir Kız Konulu Kore Dizileri

Kore dizileri hemen hepimizin yaşamının bir evresinde tutkuyla izlediği arkası yarın dizileridir. Bu dizilerin kimi zaman konuları kimi zaman da oyuncuları bizi bizden almıştır. Güney Kore televizyon kanallarında yayınlanan bu K-Dram Kore Dizileri türleri (tarihsel, romantik, komedi, fantastik, gerilim) ya da işlediği temaya göre sınıflara ayrılırlar. Bu yazımızda bu sınıflandırmalardan Zengin Erkek Fakir Kız Konulu Kore dizileri listesini sizler için derledik. Siz de bu tema altında olmasını istediğiniz diziyi bize yorum yaparak önerebilirsiniz.

varisler

Zengin oğlan fakir kız temalı Kore dizilerin belki de en bilinenlerinden birisi olan The Heirs dizisi aynı zamanda Kore Kültürünü en iyi işleyen dizilerden birisi. Baş rolünde Kore’nin yakışıklı delikanlısı Lee Min Ho ve Park Shin Hye’nin yer aldığı dizi, “Özgün adı Tacı Takmak İsteyen Ağırlığına Katlanır” sloganıyla start verir. Dizi “The Heirs”, “Mirasçılar” olarak da adlandırılır.

Heirs Konusu; ünlü bir şirketin varisi olan Kim Tan (Lee Min Ho) ile hizmetçisinin kızı Cha Eun-Sang (Park Shin Hye) imkansızlıklar içerisinde yeşeren aşklarını konu alır. Romantik Komedi Gençlik dizisi türünde 2014 yapımı The Heirs’in, Türkiye’de Kiraz Mevsimi adında uyarlaması da yayınlanmıştır. Genel olarak zengin bir okulda okuyan liseli öğrencilerin birbirleriyle olan rekabetleri, aşkları ve ilişkilerini konu alan Heirs’in, Boys Of Flowers ve Gossip Gril karışımı bir dizi olduğu da söylenir.

Bu zengin çocuklar aynı zamanda ailelerinin varisidirler. Bu varislik onlara büyük yükleri de beraberinde getirir. Yani, aşk, komedi, entrika, gözyaşı ve kıyasıya rekabetin yaşandığı bir diziye hazırlıklı olun deriz. Heirs 1. Sezon toplam 20 bölümden oluşmaktadır.

The Heirs Oyuncuları;

Park Shin Hye, Lee Min Ho, Choi Jin Hyuk, Kang Min Hyuk, Im Joo Eun, Kim Woo Bin, Krystal, Kim Ji Won, Kim Mi Kyung, Choi Won Young, Kim Sung Ryung,  Kang Ha Neul, Park Hyung Shik, Yoon Son Ha.

The Heirs 2 Yakında Geliyor!

Basında çıkan haberlere göre, Heirs dizisinin 2. Sezonu çekilecek. Lee Min Ho’nun 2 yıldan bu yana askerlik görevini yapmasından dolayı çekilemeyen bölümler Ho’nun askerlik görevinin bitmesinden sonra çekilmeye başlanacak. Lee Ho’ya 2. Sezonda da partneri Park Shin Hye eşlik edecek.

The Heirs 2 Tanıtım

THE HEİRS 1. SEZON TANITIM FRAGMANI

BOYS OF FLOWERS

Ünlü Koreli oyuncu Lee Min Ho‘nun en çok izlenen dizileri arasında yer alan Boys Of Flowers (Yaban Çiçeği) adlı dizi Kore’nin en zengin ve en ünlü ailelerinden birinin varisi Goo Joon Pyo (Lee Mim Ho) ile fakir bir kuru temizlemecinin kızı Geum Jain Di’nin kavgayla başlayan imkansız aşkını konu alır. Dizi aynı zamanda Japonya’da yayınlanan ve çok beğenilen Hana Yori Dango dizisinin Kore versiyonudur.

Boys Of Flowers’ın Türkiye’de Güneşi Beklerken ismiyle uyarlaması yayınlanmıştır.

Dünya Çapında Büyük İlgi Gördü

Güney Kore K-Drama dizisi Boys Of Flowers (Yaban Çiçeği) 2009 yapımıdır. Kore’de çok sevilmesinden sonra birçok ülkede gösterime sunulmuştur. Türkiye’de TRT Okul kanalında Türkçe dublajlı ismi Yaban Çiçeği olarak gösterilmiştir. Toplam 25 bölümden oluşan dizi, romantik komedi türünde gençlik, okul ve bir dram dizisidir.

Kore Kültürünü En İyi Anlatan Dizilerden Birisi

Aynı zamanda “En İyi Kore Dizileri” arasında gösterilen Boys Of Flowers, Kore kültürünü en şekilde iyi yansıtmasıyla ünlüdür. Kore dizilerinin yapısını merak edenlerin izlemeleri tavsiye edilen dizi, klasik zengin erkek fakir kız olayına en iyi örnektir.

Boys Of Flowers Konusu;

ShinHwa Özel Okulu, Güney Kore’nin en büyük ve en zengin ailelerinin çocuklarının eğitim gördüğü bir okuldur. Neredeyse Güney Kore’nin yarısına sahip olan ShinHwa Group’a ait olan bu okulda, Goo Jun Pyo isimli bir öğrenci hem okulun hem de ShinHwa Group’un varisidir. Jun Pyo’nun (jopiyo) F4 adında 4 kişiden oluşan bir grubu vardır. Bu grup bir tür çetedir. Bu çete okulda istediklerini yapmayan kişilere oldukça acımasızdırlar. Bu kişilere adeta acımasızca işkence ederek okuldan kaçmalarına neden olurlar.

Çiçek Dörtlüsü olarak da adlandırılan bu çeteden tüm öğrenciler çekinir. Fakir bir kuru temizlemeci ailenin kızı olan Geum Jan Di, bu çetenin zararı dokunan bir genci kurtarmak için yaptığı bir kahramanlık sonucunda burslu olarak bu okulda okumaya hak kazanır. Ailesine destek olmak için bir restaurantta garsonluk yapan Geum Jan Di (gamjandi), çiçek dörtlüsünün dikkatini çeker ve bu aşamadan sonra Geum’un zorlu savaşı başlar.

Geum Jan Di’nin Azmi Goo Jun Pyo’nun Dikkatini Çeker

Çiçek Dörtlüsünün (F4) Geum Jan di’ye olan savaşında Geum’un azmi ve yıkılmaz tavrı F4’un kurucusu Jun Pyo’nun dikkatini çeker. Zira onun karşısında ilk defa birisi bu kadar uzun süre pes etmeden dayanabilmiştir. Jun Pyo’nun ilk başlardaki nefreti zamanla yerini aşka bırakmıştır. Geum Jan Di’ye tutkulu bir aşka bağlanan Jun Pyo Kore’nin ünlü kültürüyle yüzleşmek zorunda kalır. Aşkı ve sorumluklukları arasında sıkışan Jan Pyo’nun duygusal iniş çıkışları izleyiciyi derinden etkileyen sahneler arasında yer alıyor.

Bazen komik, bazen de derinden üzücü sahnelerin yer aldığı diziyi tekrar tekrar izlemekten büyük keyif alacaksınız.

Boys Of Flowers Oyuncuları

Lee Min-ho (Goo Jun Pyo), Ku Hye-sun (Geum Jan Di), Kim Hyun-joong (Yun Ji-Hu), Kim Bum (So Lee-Jeong), Kim Joon (Song Woo-Bin), Kim So-Eun (Choo Ga-Eul), Ahn Seok-Hwan (Keum Il-Bong),Lim Ye-Jin (Na Kong-Ju), Park Ji-Bin (Geum Kang-San), Lee Hye-Young (Kang Hee-Su), Kim Hyun-Joo (Ku Jun-Hee), Lee Min-Jung (Ha Jae-Kyeong)

İzlenmesi Tavsiye Edilen Lee Min Ho Dizileri ile ilgili tüm detaylar için linki tıklamanız yeterli.

BOYS OF FLOWERS TANITIM FRAGMANI

GOONG / PRİNCESS HOURS – DÜŞLERİMİN PRENSİ

Zengin Erkek Fakir Kız Konulu dizilere bir örnek de Goog dizisi. Romantik Komedi türünde toplam 24 bölümden oluşan Goong – Princess Hours (Düşlerimin Prensi), 1911 yılındaki düşman işgaline kadar Koreyi yöneten ve bu kuşaktan sonra bir daha kendisini toparlayamayan son kraliyet ailesini örnek alıyor. Avrupa Ülkelerinde Princess Hours, ülkemizde ise, Düşlerimin Prensi ismiyle yayınlanan dizinin senaryosunu İn Eun-A kaleme almıştır. Aşklar, ihanetler, skandallar, entrikalar ve sansasyonların kol gezdiği romantik komedi türündeki bu diziyi tekrar tekrar seyredeceğinizden eminiz.

Goong / Düşlerimin Prensi Dizisinin Konusu

Kore’nin son kraliyet ailesinin hikayesinin anlatıldığı Goong, Kralın hastalık haberleriyle başlar. Kral’ın her an ölebileceği düşüncesiyle Veliaht Prens Shin’e bir eş bulmak gerektiğini ortaya çıkarır. Lee Shin (Joo Ji Hoon), okuduğu sanat okulunda balerin eğitimi alan Hyorin’e aşıktır. Evlilik konusu ortaya çıkınca Hyorin’e evlenme teklif eder. Fakat hiç beklemediği bir cevap alır.

Hyorin, ünlü bir balerin olmak ve ülke sorumluğu gibi büyük bir sorumluluk almamak için Shin’in teklifini reddeder. Konu bu şekilde ilerlerken Shin’in büyükbabasının daha önce verilmiş sözü olduğu hatırlanır. Shin Chae-kyong (Yoon Eun Hye) ile evlenmesi gerekecektir. Chae-kyong (şinçayen) tesadüf eser Shin’le aynı okuldadır ve Shin’in Hyorin’e evlenme teklif ettiği sırada istemeden tüm yaşananlara tanık olmuştur.

Chae-kyong, Hyorin’e (hurina) göre hayatı dolu dolu yaşayan, uçuk kaçık, ailesi tarafından büyük bir sevgiyle büyütülmüş bir kızdır. Özgüveni çok yüksektir. Kurallara uymayan yapısı saray yaşamına alışma sürecinde onu epeyce zorlar. Shin’den önce veliaht prens olan Yul’un İngiltere’den dönmesi Chae-kyong ve Shin (Şingun) arasında içinden çıkılmaz olayların yaşanmasına neden olur. Aşkın, hüznün, komedinin ve entrikanın dolu dolu yaşandığı Goong dizisini keyifle izleyeceğinizden eminiz.

Hele ki özellikle ilk bölümlerde asıl oğlan Shin’in soğuk ve bir o kadar da duygusuz hallerini görünce veliaht prens Yul’un sevecenliğine kapılıp, keşke asıl oğlan bu olsa dediğinizi duyar gibiyiz.

Goong – Princess Hours – Düşlerimin Prensi Oyuncuları

Yoon Eun Hye -Shin Chae-kyung, Joo Ji Hoon -Lee Shin,  Kim Jeong Hoon -Lee Yul, Song Ji Hyo -Min Hyo-rin, Im Ye Jin -Chae-kyung’s annesi, Kang Nam Gil -Chae-kyung’s babası, Kim Suk -Shin Chae-joon (erkek kardeşi),  Kim Hye Ja – Ana Kraliçe, Yoon Yoo Sun -Kraliçe (Shin’in annesi), Park Chan Hwan -Kral, Lee Yoon Ji -Princess Hye-myung (Shin’in kızkardeşi), Shim Hye Jin -Lady Hwa-Yong (Yul’un annesi),  Choi Sung Joon -Kang In,  Lee Yong Joo -Jang Kyung, Uhm Sung Mo -Ryu Wan

GOONG – DÜŞLERİMİN PRENSİ TANITIM FRAGMANI

SHE WAS PRETY

Güney Kore’de 2015 yılında Munhwa Broadcasting Corporation kanalı tarafından yayınlanmıştır. Toplam 16 bölümden oluşan dizinin çok beğenilmesinden sonra 2016 yılında Türkiye’de Seviyor Sevmiyor isminde uyarlaması çekilmiştir. She Was Prety Kore dizisinde başrolü Hwang Jung-Eum ile Park Seo-Joon paylaşmıştır. Romantik komedi türünde olan dizide küçükken çok çirkin olan Ji Sung Joon’un yakışıklı bir erkeğe dönüşme hikayesini konu alır.

Dizide Kim Hye karakterini Secret Love (Feda) dizisinde Kang Yoo Jung karakterini oynayan Hwang Jung Eum canlandırıyor.

She Was Prety Konusu

Küçükken çok çirkin olan Ji Sung Joon (Park Seo-Joon) , artık çok yakışıklı bir erkek olmuştur. İlk aşkı olan Kim Hye-Jin’i (Hwang Jung Eum) aramak için Seoul’e geri döner. Kim Hye Jin ise, bu süreçte yaşadığı sorunlar nedeniyle artık eskisi kadar güzel değildir. Ve şimdi çok yakışıklı olan ilk aşkının karşısına çıkmaya utanır. Bunun üzerine aklına iyi bir plan gelir ve Ji Sung Joon ile buluşmaya güzel ev arkadaşını gönderir.

She Was Prety Oyuncuları

Hwang Jung-Eum (Kim Hye-Jin), Park Seo-Joon (Ji Sung-Joon),Go Joon-Hee (Min Ha-Ri), Choi Si-Won (Shin Hyuk), Seo Jung-Yeon (Na Ji-Sun), Lee Byung-Joon (Min Yong-Gil), Park Choong-Sun (Kim Joong-Sub), Lee Il-Hwa (Han Jung-Hye), Hwang Seok-Jeong (Kim Ra-Ra)

SHE WAS PRETY TANITIM FRAGMANI

PLAYFUL KİSS

Zengin Erkek Fakir Kız konulu Kore Dizisi Itazura na Kiss isimli Japon anime çizgi filminden uyarlanan Playfull Kiss, beceriksiz bir lise öğrencisi olan, Oh Ha-Ni’nin (Jung So-Min) alt sınıftaki popüler ve dahi bir öğrenci olan Baek Seung-Jo’ya (Kim Hyun-Joong) ilk gördüğü anda aşık olmasıyla başlar. Romantik komedi gençlik türünde olan dizi toplam 16 bölümden oluşur. Ayrıca 7 bölüm youtube özel bölümü olarak çekilmiştir. 2005 yapımı Playful Kiss dizisinin çok beğenilmesi üzerine 2007 yılında “They Kiss Again” isminde devamı çekilmiştir. Dizinin Tayvan versiyonu ise, “It Started With a Kiss” adında yayınlanmıştır.

Playful Kiss Kore Dizisi Konusu

Beceriksiz bir lise öğrencisi olan Oh Ha-Ni, okulun ilk gününde göz göze geldiği dahi bir öğrenci olan Baek Seung-Jo’ya aşık olur. Bir bir gün bir mektup yazarak aşkını itiraf etmeye karar verir. Oh Ha-Ni’nin yazdığı mektubunda yaptığı imla ve gramer hataları Baek Seung-Jo’nun bunu yüzene vurmasına neden olur. Aptal kızlardan nefret ettiğini söyler ve Oh Ha-Ni’nin aşkını reddeder.

Ha Ni’nin babasıyla beraber yaşadıkları ev depremde yıkılınca, babasının eski bir arkadaşının evine taşınmak zorunda kalırlar. Ha Ni, burada hayatının şokunu yaşar. Zira babasının arkadaşının oğlu Baek Seung-Jo’dan başkası değildir. Ha Ni’nin başına gelen felaket ona sevdiği erkeğin yanında olma fırsatı vermiştir. Acaba Ha Ni bu fırsatı değerlendirerek Seung-Jo’nun kalbini çalabilecek midir?

Playful Kiss Oyuncuları

Jung So-Min (Oh Ha-Ni), Kim Hyun-Joong (Baek Seung-Jo), Lee Tae-Seong (Bong Joon-Gu), Hong Yoon-Hwa ( Jung Ju-Ri), Yoon Seung-Ah (Dok Ko Min-Ah), Lee Hee-Won (Hong Jang-Mi), Kang Nam-Kil (Oh Gi-Dong), Jung Hye-Young (Hwang Keum-Hee)

PLAYFUL KİSS TANITIM FRAGMANI

KORE DİZİLERİNİ TÜRKÇE DUBLAJLI YA DA TÜKÇE ALT YAZILI OLARAK NASIL İZLERSİNİZ

Ülkemizde Kore dizilerinin çok sevilmesi ve izlenmesi nedeniyle İnternette pek çok site bu dizilerin Türkçe Dublajlı (varsa) ya da Türkçe alt yazılı olarak yayınlamaktadır. Bu siteler şunlar

Gibi sitelerden izleyebilirsiniz.

BU YAZILARIMIZI DA BEĞENEBİLİRSİNİZ

Mutlaka İzlenmesi Tavsiye Edilen ve Tarihi Türde Kore Dizileri

En İyi Tayland Dizileri Listesi

Asya Dizi Sevenler İçin Öneriler

Lee Min Ho Özel Hayatıyla İlgili Merak Edilenler

Kore Dizisi Marriage Contract Dizi Oluyor

Kore Doktor Dizisi Önerileri

Exit mobile version